Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата

Електролизен апарат за заваряване с Браун газ

<< < (23/40) > >>

PyroVeso:

--- Цитат на: atos в Април 21, 2017, 08:00:04 pm ---Вярно е, при гладуване, още след седмица амонячният дъх се усеща в устата, но тези постове май са за друга тема, а?

--- Край на цитат ---
Не амонячен, а ацетонов ;)
Докараш ли го до амонячен, значи вече си загубил връзка с тялото си...

Аtos:

--- Цитат на: PyroVeso в Април 21, 2017, 08:59:25 pm ---Не амонячен, а ацетонов ;)
Докараш ли го до амонячен, значи вече си загубил връзка с тялото си...

--- Край на цитат ---
Вярно, бе, прав си ;D
Нещо съм объркал веществата (нали не съм химик)... ;)

EDM electronics:
Химията ми е тъмна материя, ама правя разлика между амоняк и ацетон. Чак сега се сетих, да, наистина, при гладуването се отделяше ацетон, а не амоняк, дори вкуса в устата е отвратително ацетонов. То ако беше амоняк щяхме да се задушим. Така, че се поправям по-горе за амоняка с ацетон, компютрите с компоти. Добре, че е PyroVeso - ученото си е учено  ;)  :D.

Живи и здрави!

PyroVeso:
Всъщност ацетонът H3C-(C=O)-CH3 е по-близък по химична структура до уреята/карбамида, който е H2N-(C=O)-NH2, отколкото до амоняка NH3.
И двете съдържат карбонилна група -(C=O)- в центъра, и по една проста група от двете ѝ страни. В случая с ацетона имаме метилова група -CH3, а в случая с карбамида имаме амино-група -NH2.
Амонякът има силно алкален характер и затова е вреден и отровен за живите тъкани. Карбамидът има също алкален характер, но много по-слабо изразен, затова е доста по-безопасен и се изхвърля чрез урината като един вид "обезопасен амоняк".
Солта на карбамида с азотната киселина обаче е един доста мощен, евтин и лесен за получаване експлозив :)
Подобен в това отношение е и гуанидинът H2N-(C=NH)-NH2, който пък се среща в птичите изпражнения...

bugman:
Темата леко "ръждясала", но на практика, проектът, макар и бавно се движи и вече има набавени и разкроени над 90% от нужните за направата на клетката, материали. Имам снимков материал, който правя за да качвам в темата, но малко съм раздвоен относно, това дали трябва да се качва цялата подробна информация, след като разбрах, че има колеги, които произвеждат и продават електолизни клетки, с опасение да не им бъркам бизнеса... Моля за мнения, как да продължи темата. ???
В тази, а и в други теми, бях предупреден от колеги, относно неуспешни опити за заваряване осъществени с тяхните електолизни клетки и имам съмнение, дали опитите са били проведени с Браун газ или нещо различно. Мисля ще е полезно да се разбере с каква, по-точно газ са правени опити и дали тя е била, такава, каквато е целта на настоящият проект.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия