Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата

Електролизен апарат за заваряване с Браун газ

<< < (21/40) > >>

bugman:
Да ще трябва да имам предвид и разделител на газовете, но все-още не ми е съвсем ясен, поне не и магнитната част... Така или иначе, ще се прави след клетката...
Мисля, че се сещам какво би представлявал Модифиерният резервоар, но шибаният език ми куца за да разбера, какво, точно пише на страниците...
Да бях забравил, че щях да питам кой е G.W. Ся ше трябва да го търся и по-прелистя и него...  :o

PyroVeso:
Хм, като се замислих днес по темата, ми дойдоха следните "гениални" идеи:
Основният проблем при БГ-генератор с преходен съд (modifier tank), пълен с гориво е, че не можем да контролираме прецизно количеството увлечено гориво, а оттам и свойствата на пламъка (степен на редукционност, температура, светимост и т.н.). Добре, обаче, можем да направим следното:
1. Ако БГ преминавайки през съда увлича повече от необходимото горивни пари, можем да разделим струята на 2, като само едната част пропускаме през горивото. И така, регулирайки двата потока, да докараме необходимото количество увлечени горивно пари.
2. Ако обаче БГ увлича недостатъчно количество, можем да действаме така:
- да намалим размерите (и съответно да увеличим повърхността) на преминаващите мехурчета БГ през горивото. Това може да стане, като подаваме БГ към малък стъклен балон (примерно от крушка за лампа) с множество малки дупки по него.
- можем просто да загреем преходния съд до 40 или повече градуса, чрез термостатирана водна баня, като по този начин увеличим изпарението на горивото. :)

lda_has:
PyroVeso да така е, напълно си прав в разсъжденията. Всичко това съм го пробвал през годините когато се занимавах активно с електролизерите. Дори последния е с два водни предпазителя които съм пълнил с какво ли не. С извинение към всички колеги слагал съм и урина защото тя има съдържание освен всичко друго и малко амоняк. Резултатите при горенето се подобриха чувствително. Температурата на горене също се променя. Всичко това което го спомена е вярно. Аз навремето си направих едно друго заключение, а именно колкото по-силни окислители слагах вместо вода в предпазителите толкова по-мек пламък получавах.

ИИИИ не ми се смейте, пиша Ви защото действително правих хиляди опити и се чудех как да намаля контролирано съдържанието на кислород в сместа.

Атанасов_Хасково

PyroVeso:
Колега ida_has, еваларка за усилията и експериментирането!
Урината обаче не съдържа амоняк (изключително вреден за живите организми!), а негово съединение, наречено урея (карбамид, CH4N2O). Уреята от своя страна, в резултат от жизнената дейност на определени бактерии, се разлага до амоняк, затова и градските кенефи миришат на последния... Един вид - за да произвежда амоняк, урината трябва да е вмирисана :)
Урината (или по-точно уреята) е механизъм за безопасно изхвърляне от организма на вредния амоняк, образуващ се при разграждането на белтъчините (амино-киселините).
Който иска да експериментира с амоняк, по-добре да си купи амонячна вода (или "амонячен спирт"), която представлява 5% разтвор на амоняк, от аптеката. А ако на някой му трябва контролиран и постоянен във времето приток на амоняк, може да го осигури, като в преходния съд сложи воден разтвор на някаква амониева сол (хлорид /нишадър/, сулфат, бикарбонат /амонячна сода/) и през допълнителен отвор капе в разтвора капка по капка натриева основа (сода каустик). Така след всякак капка ще има приток на свеж амоняк.

Ksurnev:
Колеги, някой опитвал ли е да заварява с BG вместо с тел, с 2- 2.5 мм електрод от електрожен? Може и да се получи. Друг е въпроса какво ще се прави с шлака, който ще остава и дали няма да пречи. Някой, който има горелка с браун, може да пробва. С тухла се получава - (тухла и желязо). Корейците имат такъв клип.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия