Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

РАЗМИСЛИ И СПОРОВЕ ОТНОСНО СЪЩНОСТТА НА ЕТЕРА

<< < (184/186) > >>

технократ:

--- Цитат на: hyparh в Декември 26, 2018, 09:14:46 pm ---В "Прамиз" има магнити със сила на залепване около 210кг, като цената на такъв е близо 200лв
Аз лично не бих дал пари чак за такова чудо, освен ако няма нещо конкретно, за което да го използвам. При него от играчка може бързо да стане плачка :D

Материал:_ NFB 38
Размери: __ D80 x H30 mm
Намагнитване: Двуполюсно по оста H
Особености:_Никелиран
Предполагаема сила на прилепване към
желязна повърхнина: ~210 kg

--- Край на цитат ---

А какви опасности крие такъв магнит? аз мисля да го ползвам за направата на генератор за ток задвижван от течаща вода, впредвид малките обороти, ще ползвам силно магнитно поле и голям брой навивки за изпълнението на генератора. Самият генератор ще го направя лесно да се монтира и демонтира както на самата установка така и на съставните го части, така че да мога да ползвам магнита и за други цели и експерименти. Този "Прамиз" навярно е онлайн магазин, откъдето може да се заяви магнити. В гугъл търсачката ще пробвам да го намеря  :)

Радико:
И прамиз и магси са магазини в София единия в дружба другия в борово. За генератор по добре няколко по малки магнита и най добре в друга тема.

hyparh:
Размазани или срязани пръсти... Докато човек борави с такова нещо, очите му трябва да са на 6 при всяко негово преместване и да е наясно точно до какви неща го доближава. Малко невнимание и разсеяност и може да се стигне до осакатяване. Един приятел се нарани без да иска (прищипа си кожата до разкъсване) като си игра с два от моите магнити (мисля бяха със сила по 23кг), та не ми се мисли този какво може да причини.

технократ:
Мисля и да пробвам експеримента от онова видео, със различните ускорения при падането на магнити, които са с еднакво тегло но обърнати, едната двойка магнити SS а другата двойка магнити SN. Макар да мисля че това е или грешка или фейк. Но все пак да пробвам .

технократ:

--- Цитат на: hyparh в Декември 26, 2018, 09:56:00 pm ---Размазани или срязани пръсти... Докато човек борави с такова нещо, очите му трябва да са на 6 при всяко негово преместване и да е наясно точно до какви неща го доближава. Малко невнимание и разсеяност и може да се стигне до осакатяване. Един приятел се нарани без да иска (прищипа си кожата до разкъсване) като си игра с два от моите магнити (мисля бяха със сила по 23кг), та не ми се мисли този какво може да причини.

--- Край на цитат ---

Да опасни са, особенно тези по тежките, но за моята цел ще поръчам множество от по малки, от тях може да се сглоби и по голям блок, според нуждата.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия