Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
РАЗМИСЛИ И СПОРОВЕ ОТНОСНО СЪЩНОСТТА НА ЕТЕРА
технократ:
--- Цитат на: hyparh в Декември 26, 2018, 03:20:46 pm ---
В това видео от 06:40 се демонстрира отблъскване на мишка с мощен неомагнит :): https://www.youtube.com/watch?v=V8-JfSXPDp0
--- Край на цитат ---
Като гледах видеото ми се дощя да притежавам такъв голям неодим магнит за домашни експериментчета. Дали не продават онлайн такива магнити, гледах един сайт за покупка на неодимови магнити с много добро качество, ама има само малки, най големият беше някъде 45х45 mm, ама този от видеото е голям. всъщност не е важна големината на магнита а намагнитеността му, която се измерва в Хенри или Тесла, но може да се направи блог от 3х3х3 магнити с размер 45х45 mm, мисля че ще стане по големина като този от видеото.
Радико:
Има бе има:
Неодимов магнит цилиндър диам.70x35 N 80 °C, VMM8
Код:20188
Диаметър A 70 мм
Височина B 35 мм
Топлинна устойчивост 80 °C
Сила на отделяне (Н) 1420 N
Сила на отделяне (кг) 142 кг
Тегло 1010 г
Магнитни свойства VMM8
183,46 BGN КУПИ
Те това е в "Магси"
hyparh:
В "Прамиз" има магнити със сила на залепване около 210кг, като цената на такъв е близо 200лв
Аз лично не бих дал пари чак за такова чудо, освен ако няма нещо конкретно, за което да го използвам. При него от играчка може бързо да стане плачка :D
Материал:_ NFB 38
Размери: __ D80 x H30 mm
Намагнитване: Двуполюсно по оста H
Особености:_Никелиран
Предполагаема сила на прилепване към
желязна повърхнина: ~210 kg
juliang:
Пичове, ако мишката се мести от неодимов магнит, не ща да си представям какво би се случвало с човек поставен в апарат за ЯМР... А както знаем там човека не залепва по стените на уреда... :)
Имаше един епизод от митбъстерите - сложиха вана със свинска кръв в апарат за ЯМР и ... познайте ... нищо.
Радико:
И аз си мисля, че не може да се отмести диамагнетик освен ако не е на прецизна торсионна везна. На самоделна такава съм успявал да избутам син камък.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия