Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

РАЗМИСЛИ И СПОРОВЕ ОТНОСНО СЪЩНОСТТА НА ЕТЕРА

<< < (177/186) > >>

Аtos:
Масата го създава! Генерира го, захранена от гравитационната енергия!
Тази маса на планетите и звездите. Само те са генератори на първични гравитационни полета.

Но след като вече е създадено, то действа във всяка своя точка на всяко тяло, притежаващо маса.

И...прав си - няма как да се регистрира наличие на подобно поле без наличие на маса.

технократ:

--- Цитат на: atos в Декември 07, 2018, 04:13:27 pm ---Масата го създава! Генерира го, захранена от гравитационната енергия!
Тази маса на планетите и звездите. Само те са генератори на първични гравитационни полета.

Но след като вече е създадено, то действа във всяка своя точка на всяко тяло, притежаващо маса.

И...прав си - няма как да се регистрира наличие на подобно поле без наличие на маса.

--- Край на цитат ---

Значи гравитационната енергия е отделна и независимо съществуваща от масата, но нейното проявление става чрез масата. Електрическата енергия може ли да се разглежда като отделна и независима от електрическият заряд, не може, ако екстраполираме значението на заряд със значението за маса. Масата може ли да се тълкува като гравитационнен заряд?

MTM:
Според мен без центробежна сила, няма да има гравитация. Може да греша, но едва ли.

juliang:

--- Цитат на: MTM в Декември 07, 2018, 08:26:27 pm ---Според мен без центробежна сила, няма да има гравитация. Може да греша, но едва ли.

--- Край на цитат ---
Аз пак ще се върна към едни отдавна умрели хора. Един от тях е казал че

--- Цитат ---Всяко тяло запазва състоянието си на покой или на равномерно и праволинейно движение дотогава, докато външна сила не го изведе от това състояние.
--- Край на цитат ---
От това следва че за да получите лукса едно тяло да се движи не праволинейно, а криволинейно, вие трябва да платите цената за тази си прищявка във вид на приложена сила. И точно това е т.нар. "центробежна сила".

А гравитацията в този случай няма нищо общо.

MTM:
juliang а ако спре въртенето на Земята, какво ще стане?..

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия