Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
РАЗМИСЛИ И СПОРОВЕ ОТНОСНО СЪЩНОСТТА НА ЕТЕРА
edin:
Аз пък съм го правил с женски чатал, ама не от черница, а от русолявица. Ти да видиш, ква вода се излива...
edin:
Къде е посоката на водоем и как се открива. Методът сам го направих. Вземате бутилка 1,5л. с вода, но сваляте капачката при търсенето. Вземате дебела тел и си правите Г образна багета, може и две. И в двата случая работи. Слагате отворената бутилка на земята. Хващате багетата или багетите и на около 2 метра от бутилката, започвате да вървите в кръг около нея. Когато сте точно между водоема и бутилката, ще има реакция на багетите. Ако са две се кръстосват, ако е една, тя се завърта към бутилката. Изпробвах методът близо до водоем, на около 100 метра. Опитът е за скептиците. Вълните са силни и трябва да си сакат или със силно уреден булб, за да не успееш.
krasias:
edin, правилно си се досетил метода ти е много добър. Има един вид металотърсачи които работят по тая схема. Представляват генератор който генерира определена точна честота за всеки метал. Забива се една сонда в земята и се пуска генератора на определена честота взависимост от търсения метал. След около 2-3 минути енергийното поле на земята се активира и усилва на зададената честота от генератора при това на километри от генератора. После взимаш багетите и обикаляш на 2-3 мера от генератора и ако някъде наблизо има от търсения метал между генератора и метала се образува лъч който лесно се открива с багетите.
edin:
Да, Омнитрон се нарича. Труден е за изработка. Има части от чисто злато в багетите, а и едва ли ще намериш читава схема.
krasias:
Не багетите са най обикновени, само имаше някаква допълнителна схема с 9V батерия за усилване на ефекта в багетите. Самия металотърсач не е труден за изработка мисля че беше с един четворен операционен усилвател TL084. Има само малко настройки с честотомер и осцилоскоп.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия