Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
РАЗМИСЛИ И СПОРОВЕ ОТНОСНО СЪЩНОСТТА НА ЕТЕРА
владимир димитров:
АТос Аз също не съм писал ,че въздухът е основната среда на разпространение!!!
Спорът беше -
Влияят ли се радиовълните от Въздухът?
Влияят ли се радиовълните от Атмосферното налягане ?
Пречупват ли се радиовълните от Въздухът?
Да! Да! Да!
Lz1jer Благодаря!!
Коев:
В ,,Не пипай тази книга'', пише подробно за същноста на етера. Има линк към книгата в темата ''Един нов свят и едно възродено човечество'' на June.
Според обяснението там, Етерът е съставен от безмасови, субатомни частици- мионнеутрина, които ги има навсякъде, а най-много са във вакуум.
''Пипнете'' тази книга, интересни неща пише наистина.
Maistora52:
--- Цитат на: владимир димитров в Март 27, 2017, 08:52:22 pm ---
Влияят ли се радиовълните от Въздухът?
Влияят ли се радиовълните от Атмосферното налягане ?
Пречупват ли се радиовълните от Въздухът?
Да! Да! Да!
--- Край на цитат ---
На това "Да! Да! Да!" - щях да отговоря с - Не! Не! Не!, ама отговарям с - Ле-ле! Ле-ле!! Ле-ле! - пълна трагедия!
И на Владо и на lz1jer - пиша "Слаб 2" по Физика!
Т.нар. "спор" - вече не е спор, а поредното начало на дрънкане на глупости!
И за да завършим с дефиниция, както в училище, казваме:
1. Влияят ли се радиовълните от Въздухът? -Не!
2. Влияят ли се радиовълните от Атмосферното налягане ? - Не!
3. Пречупват ли се радиовълните от Въздухът? - Не!
Всякакви други твърдения се наричат умствени спекулации, и отиват в темата за "Плоската земя"
Заключвам тази тема, докато съответните си научат уроците, които са пропуснали!
dymelsoft:
Maistora52, Atos един съвет от мен. Моля, коментирайте неща, които са Ви ясни. Честно казано ми омръзна да чета глупости, особено от модератори. Още повече това :
--- Цитат ---И за да завършим с дефиниция, както в училище, казваме:
1. Влияят ли се радиовълните от Въздухът? -Не!
2. Влияят ли се радиовълните от Атмосферното налягане ? - Не!
3. Пречупват ли се радиовълните от Въздухът? - Не!
Всякакви други твърдения се наричат умствени спекулации, и отиват в темата за "Плоската земя"
--- Край на цитат ---
Наистина не знам кой точно трябва да си научи урока и по специално какво е това радиовълна изобщо.
За сведение радиовълната или по точно електромагнитната вълна се влияе от веществото и най-вече защото взаимодейства с него. Ограмотете се моля. Не ме карайте да взимам драстични мерки.
Maistora52:
Продължавам да твърдя, че съм си научил уроците по физика още в 9,10 и 11 клас. В допълнение следва това:
http://diliev.com/Home/Emo/%D0%A1%D0%95%D0%9C%D0%95%D0%A1%D0%A2%D0%AA%D0%A0%208/%D0%9A%D0%A2/%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%86%D0%B8%D0%B8/%D0%B4%D1%80%D1%83%D0%B3%D0%B8/Tema15-Radiowalni%20Slides%201-8.pdf
и това:
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BE%D0%B2%D1%8A%D0%BB%D0%BD%D0%B8
Отказвам се категорично да влизам в спор с хора, които смесват понятията - газове, атмосфера, въздух, парциално налягане и атмосферно налягане и още десетки други...
Абе, четете бе хора, ама МНОГО ВНИМАТЕЛНО, текстовете на специалистите... и не си ги "превеждайте" после на свой собствен език, защото настъпва хаос!
Темата я отключвам, не защото ще обясним правилно естеството на Етера, или Електромагнитните вълни (част от които са Радиовълните), а защото явно е необходима такава тема, в която тези които обичат да се "чепкат" - да се чепкат!
Ами, чепкайте се... но това не е наука!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия