Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

РАЗМИСЛИ И СПОРОВЕ ОТНОСНО СЪЩНОСТТА НА ЕТЕРА

<< < (11/186) > >>

Maistora52:
Категорично те съветвам да ги хвърлиш на боклука тези книги...
Ефектите са най-различни, коефициентите също, но на съответните "професори" въобще не им е ясна ПРИЧИНАТА!.. скрита от уредите им, и затова те - нали са ПРОФЕСОРИ - трябва все пак да обяснят някакси по простосмъртен начин това, което и на самите тях им е неясно!
Част от по-нататъшният ми отговор - ти сам го даваш, но явно не го разумяваш достатъчно дълбоко.
Говорим за: "нарастване на височината", "съдържанието на ВОДНИ ПАРИ" - и, именно "налягането и температурата" - но забележи - ВСЛЕДСТВИЕ НАЛИЧИЕТО НА ВОДНИ ПАРИ... - което преведено означава - че имаме увеличено "сблъскване" на водни молекули в съответните облаци, поради което нараства и температурата им, но не и Атмосферното налягане - а Електростатичното! - въобще - съответните "професори" са жалка картинка!
А, и няма такова "пречупване НА въздуха" - може нещо друго да се пречупва, но не и въздуха.

Аtos:

--- Цитат на: владимир димитров в Март 27, 2017, 02:44:51 pm ---  Атос  ,,,Все едно да ми кажеш, че във Водата вълните се разпространяват-Въпреки Водата...
Сега ми кажи, че Разпространението на радиовълните ,не зависи от въздушните маси и атмосферното налягане ..и автоматично  - трия регистрацията във форума ...

--- Край на цитат ---
Не е нужно да се триеш!
Да, радиовълните във водата се разпространяват ВЪПРЕКИ водата! Не говорим за водни вълни, както не става дума и за въздушни (и не само) вълни, например - звуковите!
Това, че в атмосферата има процеси, които водят до нарушаване на радиопредаванията е следствие от статично електричество и всичките йонизации на газовете, което е всъщност доказателство, че въздухът е препятствие, не среда за радиовълните!
Да, пречупвания има в горните слоеве на атмосферата - в йоносферата се създава понякога отражателен ефект и той пак е следствие от атмосферното електричество, което също е един вид препятствие, както едно огледало е препятствие за светлината, може да я пречупи или изкриви, но ако си зад него - няма "да те огрее" ;D

Помисли само - в космоса един хилав сигнал (който тук на 20 км. вече се губи) е в състояние да се приеме от стотици хиляди километри. Могат да го "смутят" само други ел.магнитни излъчвания.

владимир димитров:

--- Цитат ---Помисли само - в космоса един хилав сигнал (който тук на 20 км. вече се губи) е в състояние да се приеме от стотици хиляди километри. Могат да го "смутят" само други ел.магнитни излъчвания.

--- Край на цитат ---

Да Атос този ефект се нарича поглъщане на радиосигнала от земната повърхност.
 Плюс това след 28 км губиш пряка видимост ,като прибавим коефициента на пречупване, в който Майстора не вярва. Радиусът за сигурна връзка на Укв става приблизително 35 км.. Същия сигнал може да бъде чут на хиляди километри ,всичко зависи от майката природа..

Аtos:

--- Цитат на: lz1jer в Март 27, 2017, 06:25:50 pm ---Управата да се самосезира и да си изтрие последните постове, че ме е срам да ги чета. Владимире, честито за позивната.

--- Край на цитат ---

Кое точно имаш в предвид, че не разбрах?

Въздухът бил основната среда на разпространение на радиовълните, според теб? Язък, че си радиолюбител!

lz1jer:
   Няма какво да разбираш, изтривайте си постовете и не ми приписвай думи, които не съм казвал. Но съм съгласен, че всякакви други среди различни от вакуум само пречат на разпространението на радиовълните, особено на дециметровите и сантиметровите.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия