Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
РАЗМИСЛИ И СПОРОВЕ ОТНОСНО СЪЩНОСТТА НА ЕТЕРА
caduceus:
epwpixieq-1
Поздравления! Много смислен пост, особено това:
...........
за да представлява действителността, трябва да се изрази като "фотона се ПРОЯВЯВА, при нашите измервания, така както ги разибраме, едновременно като вълна и като частица
...........
Ако сте риба и живеете в езеро, въздухът, птиците и всичко над водата ще е извън вашето разбиране. Всичко под водата ще ви е ясно, защото е в познатата среда. Ако фотонът е някакво тяло, което се движи на границата на двете среди /примерно подскачащ по повърхността хвърлен от хлапе плосък камък/, ще виждате местата на поява на камъка във водата като материално негово присъствие, а когато е във въздуха ще отчитате само вълните които прави при удара.
Това е една съвсем проста аналогия, за да разберете че проблемът не е във фотона, а във стандартното рибешко "научно" разбиране за него :-)
В природата няма двойнствено или парадоксално проявяващи се неща - а просто такива, които не се обясняват с текущата парадигма поради едностранчивата и гледна точка.
Успехи!
Радико:
--- Цитат ---Той с неговата аналитична мисъл, не може да разбере такива прости неща, като това, че сечението на две 3D пресичащи се фигури е 2D фигура, а не обратното...
--- Край на цитат ---
Ами да прав си не мога да разбера такова нещо като сечение на фигура с фигура демек да пресечеш обем със друг обем виждал съм как се пресича обем с равнина ама с друг обем нещо не го схващам. поне като 2D не мога да го схвана. Ако е това кото си мисля то при полусливанто на два 3D обема се получава трети такъв 3D обем. Един приятелски съвет:
откажи се от личностни напдки срещу мен освн ако не са насочни към правописа ми, във всички други случай си обречен да се направиш сам за смях както със горните 3D-2D еквилибристики.
Радико:
--- Цитат на: lz1jer в Май 05, 2018, 08:54:25 pm --- epwpixieq-1, а вие защо настоявате всичко да е просто и интуитивно, и да се подчинява на механичните закони :)
--- Край на цитат ---
Той не зная защо точно настоява, но моята причина се нарича "бръснача на Окама"
След като няма проблем всичко да е сложно и объркано защо сме приели коперниковия модел на слънчевата система ами не си караме със прастария геоцентричен модел който е съвършеннно верен от гледна точка на айнщайновата хипотеза. Аз мога да задам още повече въпроси а и epwpixieq-1 също. Ще се въздържа обаче да го направя защото тази тема не е започната с цел възхвала на този пасквил стандартния модел а с цел намирането на по вярна алтернатива.
caduceus Страхотен пример даваш.за съжаление малко хора ще успеят да го разберат.
lz1jer:
За най-малките да поясним, пресичането на две 3D фигури е пак 3D фигура, както правилно предположи Радико :)
Драснах набързо едни прости конусчета за да се разреши този Вселенски въпрос.
nizo:
caduceus, тези притчи с рибата и водата, не се отнасят за човека. Човека не е животно. Съзнанието на човека е далеч над животинското и именно възможността да мислим абстрактно, ни поставя на съвсем друго ниво. Например аз като ходя в балкана, редовно строя пирамидки от няколко камъка, един върху друг. Няма животно, което да схване, че тези 3-4 камъка, подредени по размер един върху друг, са дело на висш разум, защото то техния разум не е на това ниво. Човек обаче, няма нужда да е видял, че това е извършено от друг човек, за да разбере, че това не е случайно образувание, а дело на висш разум, а именно на друг човек. Човека може да извлече знания, които не са интуитивни. Хора са смятали Земята за плоска, а после се оказало, че е огромна сфера.
Тъй като темата е философска, то да поговорим за реалните текущи положения. Науката на днешен ден, счита вселената за компютърна симулация. За това свидетелстват доста факти, като например, че всичко е изградено от атоми, а атомите са изградени от еднакви неща. Може да считаме, че атома е пиксел в 3D екран. Почти всички неща в реалността се подават на математическо моделиране, като свидетелство за това е нивото на реализъм в 3D моделирането. Сега, на мен ми се струва, че тук се води абсолютно безсмислен разговор около това, как работи пиксела на компютърната симулация. Изобщо няма значение как работи пиксела. Важното е какво прави симулацията, каква е нейната цел и сега ще ви кажа, защото дори учените не разбират, защо им е на такива божествени същества, създатели на подобна симулация, да движат подобна симулация.
Целта на симулацията е ускоряване на натуралното време за текущата цивилизация. Например ние създаваме точна симулация на Земята, но я изчисляваме 1000 пъти по-бързо от нормалното. Така ние може да видим прогреса на Земята след 10 века, само за 1 година време. Така ние ще може да видим много различни развития на социума, на технологиите, на медицината. Да се видят грешките, а и да се вземат полезните неща.
Тук е и най-най-най-голямата тайна на всички векове, че симулацията има feedback loop, а който пипа параметрите на feedback loop-а, то той има контрол над системата. Как се настройва системата, знаят само порасналите дец◬!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия