Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

РАЗМИСЛИ И СПОРОВЕ ОТНОСНО СЪЩНОСТТА НА ЕТЕРА

<< < (74/186) > >>

juliang:

--- Цитат на: atos в Май 02, 2018, 06:45:22 pm ---Юлиане, защо се правиш на ощипан сега? С лазерен далекомер се мери РАЗСТОЯНИЕ, не скорост на светлината!
Ти ми кажи как (лично ти) мериш скоростта на светлината...понеже аз точно това питам?

--- Край на цитат ---
Ти се правиш на ощипан. Защо ми е да я меря лично, като едни хора са я измерили и са вложили алгоритъма за работа в този уред? Този уред мери закъснението между излъчването на снопа и отчитането на "зайчето" върху отдалечения обект, и от времето изчисляват разстоянието. Без да знае скоростта няма как уреда да измери разстоянието.
По същия начин ти мериш с един социлоскоп - физически няма как да засечеш със хронометър или пясъчен часовник 1 милионна от секундата и си се доверил на едни китайци, които са произвели кварцов резонатор на който са щамповали "16 MHz" и за теб това е константа. Ако китаеца не знае да брои до 16 милиона вместо радио Z Rock ще хващаш "Веселина" и изобщо няма да си щастлив :)

hyparh:
Е, Атос, от това твое изказване (освен ако не е провокирано от силното желание за полягване върху плоската Земя ;D) по-скоро твоето бие повече на догматичност, ама както и да е.

Относно "2,4-гигахерцовия фотон" аз виждам нещата като разстояние между две фотонни вълни, което именно определя честотата на излъчването.

Радико, аз поне с интерес очаквам резултатите от експеримента, без значение какви ще са те. Както се казва, пред фактите и боговете мълчат. Единствено трябва да бъдеш сигурен, че  светлината за теста преминава само през пакета, без да идва паразитна такава някъде отстрани. Най-лесното решение, което ми хрумва, е фотохартията просто да се лепне с активната си страна към долната част на пакета. Трябва да се измисли начин и да се блокира светлината, проникваща отстрани през ръбовете на стъклата.

ventsy74:
Ти да видиш.Мерим скоростта на светлината и то само на няколко метра а не можем да си направим генератор за СЕ.
Радикооо поостаряла ми е информацията сорри.

Аtos:

--- Цитат на: edin в Май 02, 2018, 10:38:23 pm ---Електроните се въртят около ядрото на атома с определена честота.

--- Край на цитат ---
А фотонът къде се върти? "Високочестотният" фотон...около плоската Земя ще да е, къде другаде, че съм прост и аз...
Да, Радико, докато не се запознаеш с въпросния експеримент в оригинал, не ми говори!

Преди години изгубих часове в спор (с уж интелигентен човек), дали телата падат свободно с еднаква скорост, независимо от масата си...
Опитах по всякакви начини да му обясня, че именно затова "G" е прието за константа и според тази константа се изчисляват доста много неща, включително траекторията на снаряди, изстрелване на ракети и т.н...Имаше и предложение за реален експеримент (сякаш Галилей е бил провел нереален).
След (около) двучасови спорове и обяснения, бях сразен от изказването "Ееее, може малкото тяло да "дръпне" на старта, ама по-голямото ще го настигне и задмине по-нататък..."
Та...и сега така...оставам безмълвен пред аргументите.
И плавно (ама мнооого плавно), започвам да разбирам ndm...

П.П. Радико, внимавай с пакета си, все пак - прекаленото стягане и опаковане не било здравословно ;D

Аtos:
Нарочно пиша в отделен пост!
Хайде сега да разгледаме "експериментът на Радико" с лазерната рулетка, става ли?
(ще се абстрахирам от термините "пкет", "рултка", "деблина", "долпена" и т.н.)

--- Цитат на: Радико в Май 02, 2018, 08:27:51 pm ---
Измерих не скоростта на светлината а дмонстрирах разликата в скоростите на светлината. Как:
Със лазерна рултка която имахме под ръка в този момент "Някакъв Бош беше"
измерихме разстоянието до една летва. летвата беше опряна до един пакет стъкла каса стъкла току що дошли от склада ли завода ли както и да е. те са пкет от стъкла плътно долпени едно до друго с деблина 20-25 см но дължената на стъклата е над 2 метра маи беше 2,40  Та при измерването на разстоянието до летвата извършено ДО ПАКЕТА  рулетката отчиташе 240 см. при измерване направено ПРЕЗ ПАКЕТА отчиташе разстояние над 3 метра, Числата са примрни не ги помня с точност, помня разликата кято беше около 30%.

--- Край на цитат ---

Дай проста схемичка на ситуацията?
Нещо от типа на:

Или друго?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия