Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

РАЗМИСЛИ И СПОРОВЕ ОТНОСНО СЪЩНОСТТА НА ЕТЕРА

<< < (72/186) > >>

lz1jer:
   Нали уточних, че радиовълната е фотон и имам предвид точно един фотон(един квант) с енергия E=hv, v e честотата на фотона, h - константата на Планк. Ако имаш 5 фотона, Е=5hv.

Ако имаш предавател на средни вълни 50kW и друг предавател 150kW на една и съща честота, то те ще излъчват фотони с една и съща енергия, но в различно количество.

Аtos:
Тотално съм объркан!
Как може един-единствен фотон да има честота?
Или един електрон?

hyparh:

--- Цитат на: atos в Май 02, 2018, 06:45:22 pm ---hyparh, наистина ли смяташ, че Лийдскалнин е притежавал гласов диапазон в границите на 500-550 гигахерца?
Или...хармоник, ще кажеш?
Всеки следващ по-нисък хармоник има поне 3-5 пъти по-слабо въздействие от предходния си!
Щом 500 гигахерца леко са раздвижвали малки предмети по масата, какво остава за огромните камъни от "градината" на Лийдскалнин?

--- Край на цитат ---

Нееее :D Чакай малко сега... сега разбирам, че не си чел нещата (или поне не всичките), които съм превел в нашия форум относно теорията за Soft particles. Пусках линка на няколко пъти и си мислех, че поне ти си запознат с нещата.

Антигравитация може да се постигне по много различни начини и екранирането на излъчването от Земята е само един от тях. Звукът прави съвсем друго нещо. При точната честота меките електрони в камъка започват бурно да дезинтегрират (нещо като лавинен процес) и започват да се освобождават по-твърди електрони, които импрегнират цялата структура на камъка (не само повърхностно наелектризиране като в ежедневието, което не върши работа). Отрицателните заряди се отблъскват от лъчението на Земята - това е още един важен извод от тази теория. Когато един предмет бъде импрегниран в цялата си структура с отрицателни заряди от определен вид, то той ще стане лек като перце, независимо колко е тежал преди това. Точно това е и опита на Ковски и Фрост с кварцовия кристал, който също неколкократно споменах... Почетете готовият преведен материал, пък тогава може пак да обсъждаме, че не ми се преразказва всичко наново :)

lz1jer:

--- Цитат на: atos в Май 02, 2018, 07:21:17 pm ---Тотално съм объркан!
Как може един-единствен фотон да има честота?
Или един електрон?

--- Край на цитат ---

Не се притеснявай, не си само ти. Това е друго ниво на абстракция от 20-век. Теорията с малките топчетата, които съставляват всичко материално я минахме през 19-ти.

Радико:

--- Цитат ---Кажи сега, кой експеримент ще повториш?
За целта първо трябва да разучиш този експеримент, а аз не съм сигурен дали знаеш кой е барон фон Райхенбах, кога е живял и с какво се е занимавал...
--- Край на цитат ---
Ами не не съм имал възможността да се запозная с Райженбах за съжаление нито със експеримента му, но рзчитам на твоята и на другите колеги от форума компетентност по въпроса.
Този цитат по долу не е ли достатъчен като описание на експеримента:

--- Цитат ---Има един интересен опит на Райхенбах, при който при пропускане на слънчева светлина през стъкло с дебелина около 15см, тя вече не е в състояние да освети фотографска плака, въпреки че видимият й интзензитет е намалял съвсем малко.
--- Край на цитат ---
Каква още информация е необходима, аз лично не мога да се сетя кой знае защо.
От теб се иска само да избереш един от двата възможни отговора:
   1.Да експеримента е дйствителен и ти като го направиш ще получиш идентичен резултат.
   2. Експеримента е погрешен или измислен от някой "Я писател я вестникар" писал за Райхенбах и повторението му ще даде отрицателен резултат.
Вместо това ти започваш с личностнии нападки. Изглежда, че отговор 2 който ще е  в сила със сигурност въобще не ти изнася на тезата в която кой знае защо си се вкопчил като удавник зг сламка. Освен това збелязвам, че и ти а и не само ти използвате още една купчина погрешни та чак забавни за четене доводи. Но нещо не ми се коментират и те, че в следващият момент ще включиш последното си оръжие: Колко съм зле с правописа. 
Та предлагам да се върнем към обсъждането на експримента защото не виждам какво ще ми попречи за провежданто му това, че не съм имал възможност да се запозная също така и със Джери Василатос.
Пък когато започнеш да питаш а не само да оспорваш на всяка цена може би ще ти обясня каква е връзката между цифровия апарат и този погрешен експеримент.
А слаганетон стъкла по тялото пък въобще няма нищо общо със случая. това е съвсем друга бира.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия