Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

РАЗМИСЛИ И СПОРОВЕ ОТНОСНО СЪЩНОСТТА НА ЕТЕРА

<< < (69/186) > >>

Аtos:
Определено не ги "виждам" така!

--- Цитат на: hyparh в Април 30, 2018, 09:24:52 pm ---Гравитационното лъчение (съставено от меки частици и фотони в споменатия диапазон) идва от Земята. То причинява "тяга" на електростатичен принцип насочена в обратна посока.

--- Край на цитат ---
За мен това е неиздържано обяснение на гравитацията! Електростатичен принцип? Кое е в основата на електростатиката? Кое е нещото, определено за "среда" на съществуването на електростатиката?  Има доста логика в тази теория по принцип, но  не е достатъчна, за да обясни гравитацията! Някъде "по средата" е истината и точно затова ти казах, че е вероятно да се смесват причини и следствия като явления.
С други думи - съществува ли доказателство, че въпросните лъчения (на "меки" и "твърди" частици) не са причинени от гравитацията, а я предизвикват? Кой може да твърди със сигурност, че гравитацията е свойство на масата, а не е обратното - причините, които създават гравитацията да са "отговорни" за масата на материята?
Аз моето разбиране за гравитацията съм го излагал неколкократно. Продължавам да твърдя, че "засмукване" без налягане не съществува!
Темата е обширна и то доста...
По въпроса за парниковия ефект - за него е нужна широкоспектърна светлина и..."парник" :D
Не знам защо го споменаваш. Парниковия ефект (всеки знае) е нагряване на материя през стъкло (или друг прозрачен материал), материята излъчва инфрачервена светлина, която не преминава обратно...но дали?
За парников ефект ни трябва едностранно затворена система, нещо като "диод за светлина" и пак не би имало този ефект, ако не е въздухът!
Ако ми покажеш пример за парников ефект във вакуумна среда и отворена система, бих се съгласил.
Т.е. ако на Лунната повърхност закрепиш едно стъкло, температурата на повърхността под него би била по-висока? Надали!
Може и в земни условия да се пробва - две термоиндикаторни пластинки (тънки са колкото изолирбанд) се залепват от двете страни на дебело стъкло, перпендикулярно на слънчевата светлина...не съм убеден, че "зад" стъклото ще е по-топло, отколкото пред него! Ако някой ме убеди с опит, ще го приема!

--- Цитат на: hyparh в Април 30, 2018, 09:24:52 pm ---Оттук може да възникне въпросът в кой парник ще бъде по-топло - в този изграден от 3мм стъкло или в такъв примерно от 15см? 15-сантиметровото ще погълне голяма част от енергията и би трябвало при него да е малко по-хладно.

--- Край на цитат ---
Дали стъклото отразява високочестотния спектър? Дали го модулира до нискочестотен? Или и двете?
При всички случаи не поглъща толкова много енергия, иначе лесно щеше да се разтопи!
Ако стъклото просто поглъща фотони, трансформира ги в нещо друго, а после ги излъчва отново, това разбива на пух и прах всички теории на оптиката! Процесът би бил реверсивен и очила за нощно виждане биха били детска игра...да не говорим, че този "стъклен диод" би имал посока на действие - оттук следва, че "обърнат" няма да работи, а то не е така!
Отделно от това - не засягаш въпроса за широкия ОД  спектър в слънчевата светлина, който се поема от стъклото (един от най-проводимите оргонно материали). Неизвестните са доста....

П.П.Това не е критика на въпросната теория, а опит за "поглед отстрани"! Понякога сме запленени толкова от някое свое или (нечие чуждо) "прозрение", че неволно субективният ентусиазъм надделява... ;D

hyparh:
Електростатичните силови ефекти "привличане/отблъскване" са изцяло етерни ефекти, както е и магнетизма.

Преди аз също залагах на засмукващия принцип като основна причина за гравитацията. Но след запознаване с тази теория, много от нещата (свързани с практически устройства за антигравитация) започнаха да се изясняват. Силови и антигравитационни ефекти, предизвикани от високочестотни микровълни, описани подробно от Пол ЛаВиолет... изгаряния като от микровълни при доста НЛО случаи... платформата на ВСГ (и тези от река Дон) със ситни метални мрежи, всяка "килийка" от които може да излъчва точно в този диапазон... Всички тези неща си дойдоха на мястото. Т.е. имаме ли излъчване в съответния диапазон - имаме и антигравитация (заради блокиране на същия поток от Земята). Един вид излиза, че това излъчване е основната причина или поне аз така ги виждам нещата. Сега, ако започнем да търсим и някаква "подпричина", пак ще стигнем до етера, който образува фотоните и меките частици на гравитационно-индуциращите лъчения. Също и, вземайки предвид причината за електростатиката (етерен дисбаланс на субатомно ниво), получаваме нещо като контра-поток в обратна посока, който именно кара материята да "пада" към Земята. Но този контра-поток изглежда по-скоро като следствие.

Радико:

--- Цитат ---Ще направиш Райхенбах (ама точно най- големият учен-практик на света) за смях...ама точно никога!
--- Край на цитат ---
И защо така
Защото няма да признаеш за валеден резултата експеримента или или смяташ, че доказването на негов погрешен експеримнт на който той отдава до колкото схващам фундаментален доказателствен ефект не е от значение.
Та ще зачетеш ли резултата от експеримента какъвто и да е той. Аз ще го зачета ако е в полза на Райхенбах, но какво следва ако го опровергая какво ще значи това за теб.
Този въпрос е и към останалите активно пишещи в темата.

Аtos:
Самият въпрос "И защо така", ме навежда на мисълта, че нямаш информация. Това са повече от 40 години изследователски труд на този човек и хилядите повтаряеми и систематично описани експерименти, които е направил...

О, ще  ти го призная!
Стига изобщо да ми покажеш, че знаеш за какво говориш? Но не съм сигурен (щом тръгна да замесваш дигитална камера-как изобщо на човек може да му хрумне подобно нещо)...
Кажи сега, кой експеримент ще повториш?
За целта първо трябва да разучиш този експеримент, а аз не съм сигурен дали знаеш кой е барон фон Райхенбах, кога е живял и с какво се е занимавал...
Като начало ти предлагам по-прост експеримент - направи няколко слънчеви бани за тен с малко парченце стъкло върху тялото, всеки път го слагай на едно и също място...

--- Цитат на: hyparh в Май 01, 2018, 03:49:06 pm ---Електростатичните силови ефекти "привличане/отблъскване" са изцяло етерни ефекти, както е и магнетизма.

--- Край на цитат ---
Разбира се, че са етерни ефекти, същото важи и за гравитацията!

--- Цитат на: hyparh в Май 01, 2018, 03:49:06 pm --- Също и, вземайки предвид причината за електростатиката (етерен дисбаланс на субатомно ниво), получаваме нещо като контра-поток в обратна посока, който именно кара материята да "пада" към Земята. Но този контра-поток изглежда по-скоро като следствие.

--- Край на цитат ---
Да, това казвам и аз - следствие е, не ПРИЧИНА!
Как можеш да твърдиш, че фотонът се изстрелва на принципа на прашката - отпред -ниско етерно налягане, а отзад-голямо и в следващия момент да обявиш, че гравитацията била "лъчение"?

az_skeleta:
Имам няколко тъпи въпроса, ня които не мога да намеря отговори.

Ако фотона няма маса, то и етера който го изгражда също няма маса. Тогава защо другите частици имат маса, когато са изградени от същия етер?

Етера е неутрален, в смисъл че няма заряд. Електрона е отрицателен, протона положителен, неутрона няма заряд. Ако приемем че електрона и протона са с различен заряд, заради посоката им на въртене, то неутрона защо няма заряд? Кво, врътка се наляво-надясно ли?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия