Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

РАЗМИСЛИ И СПОРОВЕ ОТНОСНО СЪЩНОСТТА НА ЕТЕРА

<< < (57/186) > >>

epwpixieq-1:

--- Цитат на: hyparh в Септември 07, 2017, 04:04:42 pm ---Относно Тесла, в книгата са споменати неговите опити с мощни разряди и последвалото физическо усещане като от ударни вълни. Прави се анализ и на кулата в Уордънклиф със структура на купола като изграден от множество изпъкнали пчелни килийки. Въпреки че тя никога не е завършена, Тесла е правил опити с по-малки успешно функциониращи модели, преди да се залови със строежа на голямата кула. Предполага се, че тези изпъкнали клетъчни структури по горната излъчваща част, способстват за мощна йонизация на въздуха наоколо, без да възникват разряди като светкавици.

--- Край на цитат ---

Функцията на "пчелните килийки" на купола, в същност те са полусфери, е направо банална и тя лесно се забелязва, или направо извира, от записките му в Колорадо Спрингс ( в доста коментари съм давал препратки към книгата ). Тези изпъкналости целят да увеличат площта на купола без да създават остри ъгли. Острите ъгли при диелектрическото поле са тези които изпускат заряда, затова Тесла е завършвал установките си със сфери, полусфери или цилиндри със полусефери като накраиници. Целта му е била да натрупа възможно най-висок заряд, без да има разряди,  както точно отбелязахте, като светкавици,  след което да го "набие" в Земята с цел предаване на мощност на растояние.

mi68:
Здравейте,
Какво стана? Прочетох ме една книга и сме специалисти по СЕ.
Тесла, че е открил антигравитацията е ясно от документи, ТТ олеква при включване, измерено с везни.
Тесла е открил солитона, казва му вихров ефирен обект, т.е. кълбовидна мълния. За кълбовидна мълния има теория Тесла - Капица. Кълбовидната мълния в затворено помещение е безопасна, на открито е опасна, отделя се повече енергия отколкото има в кълбовидната мълния. От всички кълбовидни мълнии само три пъти е наблюдавана и документирана тороидална, явно много рядко явление.
Само веднъж съм наблюдавал кълбовидна мълния, на линейни /искрови/ безброй много пъти.
Въпросът е да се направи стабилен солитон - кълбовидна мълния като зрелище. Има много тънкости, които са разхвърляни пред очите ни и трябва да се чете много внимателно и правят грамотни опити, но това е тема за схемотехника, която е далеч от философско - теоретичния характер на темата   

VeleV:
Тесла е дал даже схема по която да се произвеждат кълбовидни мълнии.

mi68:

Такава схема ще ми е интересна, може да е скрита пред очите ми, за това моля да я публикуваш!

П.П. Книгата на физикът Пол ЛаВиолет я имам. За мен книгата е увлекателна, насочена към електричество и гравитация или електрогравитацията. Има и опитни постановки, които по-напреднали колеги могат да ги повторят. Най-интересна за мен се оказа главата за диска на Дж. Сърл, паралелен солитон, но не можах да разбера как подават високото напрежение на диска, а това е ключа за явлението обратно на самоиндукцията едната страна, оста на симетрия/неутрална зона/ е безиндуктивна бифилярка, другата страна е самоиндукция - единична бобина. След време ще го разбера, като прочета многократно текста!

VeleV:
Здравей, mi68!
Сигурен съм, че си я виждал много пъти тая схема.
Не съм я пробвал, затова нямам право да я коментирам, но вярвам на Тесла, че това работи.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия