Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

РАЗМИСЛИ И СПОРОВЕ ОТНОСНО СЪЩНОСТТА НА ЕТЕРА

<< < (58/186) > >>

mi68:
Здравей VeleV,
Тази схема не съм я виждал. Вижда се паралелно искрище, т.е дъгово. В бобината са включени две вторични намотки с различен размер. Според теорията на Тесла - Капица кълбовидната мълния се създава от линейна. Кълбовидна мълния /солитон/ може да се създаде и в радио диапазона чрез мазер, евентуално ще има тих разряд.
Благодаря! 

epwpixieq-1:

--- Цитат на: mi68 в Септември 07, 2017, 07:31:26 pm ---Здравейте,
Какво стана? Прочетох ме една книга и сме специалисти по СЕ.
Тесла, че е открил антигравитацията е ясно от документи, ТТ олеква при включване, измерено с везни.

--- Край на цитат ---

Предполагам, че коментара е насочен към мен и затова ще отговоря.

В коментара си не съм споменал нищо друго освен това което Тесла сам е написал в книгата си ( може би малко по-поетично изразяване ).  Ако проявявате интерес мога да ви цитирам и на коя страница са тези негови разсъждения и изчисления.

Относно полусферите на Уордънклиф кулата, може да се прочете самия патент на Тесла и към него съм давал препратки.

Относно документи показващи как Тесла е открил антигравитацията ще бъда много благодарен ако покажете препратки на патенти или статии издени от Тесла. Смея да твърдя, че съм изчел почти всичко публикувано от Тесла (в оригинал, а и не само теория пък и малко практика имам с направата на няколко ТТ с вакумни тръби) и не съм попадал  документ издаден от него където само и да се споменава думата антигравитация, да не говорим да я коментира в конткста на свои изобретения или даже опити.

Хубаво е да бъдем точни когато говорим за него понеже има страхотно неразбиране на трудове му, и да цитираме само това което той е патентовал, писал или казал когато го споменаваме. В противен случай не е чудно, че хората изпадат в заблуда за същността на неговата работа.

VeleV:
epwpixieq-1,
страхувам се, че няма да намерим документи и патенти на Тесла за антигравитацията и не само за нея.
Всички са били надлежно прибрани след смъртта му.
Оставени са откъслечни записки и патенти с цел, както казваш, да изпаднем в заблуда и да не се разбере същността на неговата работа.

mi68:
Здравей колега epwpixieq-1,
Книги за Тесла имам от различни автори. Позовавам се на един документ " Неизвестният ръкопис на Н.Тесла".
В него намерих за пръв път, а може би и последен понятието "Вихров ефирен обект" - кълбовидна мълния и олекване,"Антигравитация" на ТТ измерено с везна, също и опит с пушек от вестници около ТТ. Това е репродукция, не е патент.
Последно колегата Теню го качи мисля в тази тема на по-предни страници, но не го намирам. Ще го помоля да го качи пак!

В книгата на физика Пол ЛаВиолет проследява историята на електрогравитацията, както той я разбира и каквото се е докопал за доказателство. Преводът на книгата го определям за много добър клонящ към отличен, имам незначителни забележки. Усеща се стила на западното писане, но се разбира какво е мислил автора.
Кой открил гравитацията, е добър въпрос но имаш ли гражданско НЛО, това е въпроса? Аз се съсредоточавам до генератор на СЕ.

hyparh:

--- Цитат на: VeleV в Септември 07, 2017, 08:35:14 pm ---Здравей, mi68!
Сигурен съм, че си я виждал много пъти тая схема.
Не съм я пробвал, затова нямам право да я коментирам, но вярвам на Тесла, че това работи.

--- Край на цитат ---

Ето повече подробности за тази схема + репликация: http://www.ussdiscovery.com/corum/corum/corum.htm

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия