Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

РАЗМИСЛИ И СПОРОВЕ ОТНОСНО СЪЩНОСТТА НА ЕТЕРА

<< < (56/186) > >>

mi68:
Здравей hyparh,
Книгата е добра, но практиката е друго. Ако показателната функция стане от висока степен  настъпва взрив. Това се вижда от графиката на Рощин_Годин, те степенчато включват товара и подържат максимални 600об/мин. Това решение явно е добро. Аз примерно ограничавам честотния спектър, задоволявам се с удвояване на честотата и стандартен параметричен резонанс във средата.

VeleV:
Точно така колега mi68,
практиката е друго нещо!

epwpixieq-1:

--- Цитат на: hyparh в Септември 06, 2017, 10:04:26 am ---Mi68, препоръчвам ти ето тази книга: http://ateabooks.com/kakvo-skriha-ot-nas/4194--zasekretenite-nauchni-tehnologii-i-otkritia.html

--- Край на цитат ---

"Забранените научни технологии и открития” физикът Пол ЛаВиолет разкрива тайната история на експериментите с антигравитация – от Никола Тесла "

Тук нещата нещо не се вързват. Мога със, сигурност да заявя, че Тесла не е правил опити с антигравитация, или не толкова рестриктивно изказано, няма никакви документирани патенти, статии или дори негови изказвания в тази насока. Мисля, че съм написал достатъчно по отношение на Тесла във форума за колегите които имат интерес да се запознаят. Не съм, чел книгата но ако това което е написано като обобщение за книгата е вярно, то тогава Пол ЛаВилет е направил стъпка към екстраполиране на това което Тесла е правил, и според мен това е много грешно. да не кажа подвеждащо, понеже на база на такава екстраполация са безразборните глупости които се пишат по отношение на неговите разработки в нета и по комерсиално написани, с неразбиране за неговия живот и творчество, книги. Забележете че, по отношение на другите идеи в книгата не коментирам, така че не желая да омаловажавам труда на г-н ЛаВилет.

Vector:
 :o Този велик учен е доказал че СЕ съществува ,та антигравитацията ли ще му се опъне..?

hyparh:
Здравейте,
Всъщност това изречение е малко подвеждащо и името на Тесла тук е вмъкнато неуместно в темата за антигравитацията. Все пак е редно да се даде цитат на цялото изречение:
"В „Забранените научни технологии и открития” физикът Пол ЛаВиолет разкрива тайната история на експериментите с антигравитация – от Никола Тесла и Томас Таунсенд Браун до бомбардировача с авангардна технология „B-2”."

Относно Тесла, в книгата са споменати неговите опити с мощни разряди и последвалото физическо усещане като от ударни вълни. Прави се анализ и на кулата в Уордънклиф със структура на купола като изграден от множество изпъкнали пчелни килийки. Въпреки че тя никога не е завършена, Тесла е правил опити с по-малки успешно функциониращи модели, преди да се залови със строежа на голямата кула. Предполага се, че тези изпъкнали клетъчни структури по горната излъчваща част, способстват за мощна йонизация на въздуха наоколо, без да възникват разряди като светкавици. По този начин купола ще се обгърне от светещ ореол от йонизиран газ на азотни окиси, който има изразени нелинейни електрически характеристики. Заради тези нелинейни свойства настъпва фазово свързване на излъчваните честоти и изходящата им мощност може многократно да надхвърли вложената. Образува се солитон с огромен размер между кулата и йоносферата, като по този начин може да се черпи допълнителна енергия от околното пространство.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия