Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

РАЗМИСЛИ И СПОРОВЕ ОТНОСНО СЪЩНОСТТА НА ЕТЕРА

<< < (24/186) > >>

Аtos:
Радико, няма да има негодувание, по простата причина, че малко трудно ти се схваща мисълта (която ти, следвайки, по презумпция смяташ за присъща и на четящите, а то не е така).

Дай някакво по-"пространствено" обяснение на идеята си от последния пост, ако трябва и с примери, (нямам в предвид за мен), понеже бих ти опонирал така (ако съм от неразбиращите):

- Ако няма нужния кристал - няма да има квантово заплитане...няма кристал-няма "проблем", нали така излиза?

Радико:
Да точно така излиза точно така е. необходими са точно определени кристали със точно определени свойства. Наричат ги още нелинейни, Литиев йодид примерно. За да се случи заплитането е необходимо кристала да има нечетен брой оси на симетрия или нещо такова подобно екзотично свойство. Имаше започната тема по въпроса, но поради слаб интерес замря.
http://mazeto.net/index.php/topic,9000.msg60834.html#msg60834
Тук долу прилагам една малко нескопосана илюстрация на това което се случва при "заплитането" според хипотезата ми.
на лявата фигура имаме обикновен кристал или стъкло който пречупва симетрично и двата вида вълни при което връщащите се обратно надлъжни вълни се пречупват под същият ъгъл и достигат обратно до източника на светлината. в дясната фигура е показано какво се случва при другия кристал "нелинейният" Там поради странните му симетрии връщата се обратно надлъжна вълна се пречупва по различен начин и идвайки по първият изходящ лъч после напуска кристала в посоката на втория изходящ лъч вместо в посока към източника. Аналогично е и с вълната идваща от втория изходящ лъч поради симетрията.

hyparh:
Изглежда подобно на фазовото свързване (phase conjugation), породено от кристали с изразени нелинейни характеристики.
Пример за фазово свързване на лазерна светлина чрез кристал от бариев титанат: https://www.youtube.com/watch?v=gAy39ErqV34
Явлението може да възникне при различни дължини на вълните (т.е. не само при видимата светлина) като фазово-свързващата среда също може да е различна от кристал, стига да има нелинейни характеристики.

ELPUNTO:
Преведох статията на руските учени  Д.С. Баранов, В.Н. Зателепин,
Простой и наглядный эксперимент по демонстрации «эфира».

Припомням, това това което Радико нарича   етер, руските учени наричат  эфир.
Или казано просто етер = эфир.

Статията е написана на висок, академичен стил, превеждането отне повече време отколкото предполагах.
Експериментите, които са описани в статията са много прости.Не е нужно човек да бъде физик или математик
или  да има специална подготовка за да ги осмисли.Трябва просто внимателно човек да прочете статията, 
да разсъждава . . . да анализира . . . и да направи верни изводи . . .   ::)
Това, оказва се никак не е просто.Дори такъв мастит учен като А. Айнщайн не е успял да направи верните изводи от
експеримента  "Райх - Айнщайн" направен преди 80 години.

Добре е, че има колеги във Форума, Радико, Maistora52 и др. които се опитват да изградят своя теория за етера, за гравитацията и пр.Аз ги поздравявам за това, най - светлите умове на човечеството се опитват от столетия да дадат
обяснение на гравитацията но . . . все още няма такова.

Статията на  Д.С. Баранов, В.Н. Зателепин е поредният опит в тази посока.Няма да преразказвам експериментите им.
Просто искам да споделя някои идеи които се пръкнаха в главата ми незнайно или знайно как  :)

Ако приемем, че експериментите на Д.С. Баранов, В.Н. Зателепин са коректни, че изводите им са верни то . . . .
ЕТЕРЪТ съществува и има материална структура, макар много финна и разредена етерът е МАТЕРИЯ !
Етерът взаимодейства с атомното вещество т.е. веществото което ни заобикаля на земята, от което са изградени
предметите и живите организми.Потоци от етерно вещество непрекъснато облъчват Земята от космоса.
Тези потоци могат да се екранират (в статията екранът е от оловни блокчета) в по голяма или по малка степен от пасивни
или от активни екрани.Това в същност са гравитационни екрани, те влияят на земното притегляне, могат да го отслабят
или да го НУЛИРАТ.Задачата с повишена трудност е да се намерят тези екрани.Методиката е дадена в експериментите 
на руските учени.

Другото за което си мисля е, че етерните потоците облъчващи атомното вещество отдават част от енергията си на
атомното вещество.Ако етерните потоци се фокусират, (подобно на оптичните лещи) чрез "етерни лещи",
взаимодействието на потоците с атомното вещество ще бъде много по "енергетизиращо".
Тогава ще можем да черпим енергия направо от етера . . .

И последно, трябва да се именуват частиците съставящи тази материя етер=эфир=вакуум=тъмна материя и т.н.
Мисля си, че нещо като етерони . . . ефирони . . . вакуумтрони    ще бъде подходящо . . .   ???

Dedo pop:
....

В темата е приемливо и желателно да се изразяват аргументирани възражения, които доказват или отхвърлят дадено твърдение или хипотеза.
 Подобни излияния и подмятания си имат място в чата на форума.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия