Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
РАЗМИСЛИ И СПОРОВЕ ОТНОСНО СЪЩНОСТТА НА ЕТЕРА
edin:
Ами, като не хващаш вяра на Тюрен, ще те тормозя с Тесла ;D
владимир димитров:
--- Цитат на: atos в Април 17, 2017, 03:03:29 pm ---Какво точно да чета?
--- Край на цитат ---
Atos преди няколко поста ти дадох литература за четене ..
Прочети , поне една от двете Библии на Радиотехниката ,с тези книги съм се подготвял успешно за изпити в Технически Университет ,като даже преподавателите са ме питали за източника ми на информация..
Хипотезите на Радико са интересни ,добре е всеки да споделя свои мисли за заобикалящата ни среда .
Атос
Да спориш на базата на опростена -добре сдъвкана информация ,не носи нищо градивно..
Аtos:
--- Цитат на: владимир димитров в Април 17, 2017, 04:13:09 pm ---Атос
Да спориш на базата на опростена -добре сдъвкана информация ,не носи нищо градивно..
--- Край на цитат ---
Точно казано!
Но не знам защо го правиш?
Казал съм каквото съм имал за казване, спирам всякакви спорове, понеже трябва да се повтарям. Не ме провокирайте повече, няма да отговарям на едни и същи въпроси.
Радико:
--- Цитат ---П.П. Не знам само дали отчиташ, че Радико споменава гранична зона на измерения, която нарича (незнайно за мен защо, но нямам проблем с това) "мембрана" ?
--- Край на цитат ---
Ами термина "мембрана" е така да се каже временен работен термин, защото е възможно и това да е граница между един по рехав "нашият" свят и един доста по плътен, но може и да е само една много тънка и плътна ципа "мембрана" между два или повече подобни по плътност светове. Тук в темата, някой от колегите написа в самото начало нещо което в последствие докато разсъждавах на спокойствие силно ме впечатли, ставаше дума за черните дупки и магнитните фонтани избликващи с огромна мощ от тях. Ако наистина имаме мембрана и си представим, че черната дупка е разкъсване на мембраната и завиването и в тороидална форма около разкъсването, то за електромагнитните вълни се получава нещо като капан за риба.Могат да влезнат отвън навътре в тороида и продължават да се въртят в него а огромните магнитни спрайтове (май такава дума се ползваше) са причинени от това което мембраната задържа и отделя от нашият свят.
Съжалявам, че не мога да цитирам точно колегата, но нали бяха три теми на разни места, местиха се триха се и не мога да го намеря.
Сега понеже Един отвори приказка за вълноводите.
При вълноводите също няма никакво противоречие със обсъжданата тук хипотеза. Да вземем някакъв сравнително гъвкав П-образен профил, нещо от сорта на PVC кабелен канал.
Монтираме над водата на някакво идеално тихо езерце профила така, че да е на част от милиметъра над водата с отворената си част надолу - получава се нещо като тунел затворен отдолу от водата "почти затворен". Сега ако разплискаме водата пред единия край на "тунела", получената вълна ще влезе в него и ще тръгне по тунела следвайки извивките му. П-профила може да бъде местен на различно отстояние от водното огледало или даже леко потопен в него това ще променя проводимостта му. Мисля, че това е много добра илюстрация на вълновод в случая.
Ако продължим разсъжденията се стига до доста интересни изводи и дори до начин да се провери състоятелността на настоящата хипотеза, но за това утре, за да ми се избистри идеята в главата.
june1900:
Нещата, които Радико говори, са ми много близки по смисъл и мисля, че съм съгласен с всичките му виждания до сега. Поради доброволния си отказ от стандартното образование не мога компетентно да обсъждам нещата в такава конкретна дълбочина, като някои съфорумци... но ако се абстрахирам от дълбоките подробности, общата ми представа е съвсем същата.
За мен има етерен океан. Всяка елементарна частица е вихър в този океан.
Във вана, пълна с вода, ако човек рязко замахне с ръка под водата, по кожата си и по косъмчетата на ръцете си ще усети, че водата зад ръката му се завихря. И тези подводни вихри са устойчиви, усещат се дълго време, но са невидими.
Разликата с етера е единствено това, че когато етерът се завихри, той става видим. Когато не е вихър, а само поток, е невидим.
Тези вихри се сглобяват един с друг на векторно-ротационно-инерционен принцип. Сглобената решетка от такива вихри я наричаме материя - решетка от елементарни частици, които са етерни вихри.
Вихрите нямат твърди ограничения. Но пък те имат все пак граници - ясно е къде започва и къде свършва вихъра, това са условни техни параметри и ограничения, които ги дефинират и ги обособяват като отделни условни области насред незавихрения поток на етерния океан.
И когато един обем етер иска да мине от другата страна на дадена материя... той трябва да се превърти през тези вихри. Етерът със сигурност ще мине през вихрите, защото те са изградени от самия него. Постоянно един етер ги напуска и нов етер ги преизгражда, те са динамично явление. Въпросът е просто доколко е "плътна" материята, тоест, колко дълъг път трябва да измине един обем етер, за да мине от другата й страна.
И така си обяснявам различната "оргонна пропускливост" на различните видове материали, по Вилхелм Райх. Зависи въпросните вихри (елементарни частици) колко са сложни, колко са засукани, и колко време и път трябва да измине етерния обем, преди да напусне тази динамика.
Това е известна позиция, не съм си я измислил аз... Проблемът при нея е, че не отговаря на трите стандартни въпроса, които продължават да са в сила:
1. Ако формата и онова, което я изпълва, са различни неща... тогава имат ли или нямат едно и също начало?
2. Ако всичко е изградено от етер, от какво е изграден етера?
3. Ако формата е информация, тогава съществува ли информацията отделно от онова, което изпълва формата?
В научния свят до сега не се е появявало НИЩО, което да отговаря на тези въпроси. Всички нови хрумвания, представяния и идеи продължават да се въртят около тях.
Първия въпрос е въпроса има ли Бог (има ли единствено начало).
Вторият въпрос е може ли от нищо да стане нещо.
Третият въпрос е какво е информация.
Много добре ги знаеме тези въпроси и те банално продължават да са без отговор.
Аз знам една версия за отговор на тези три въпроса, и тя е част от кабалистичната, сефиротическа традиция, но това е в сферата на езотериката и окултизма. Като направим сайт, на който да си заслужава човек да пише по-дълги неща, ще го преразкажа под формата на нещо като статия. Та... именно тук трябва да се намеси науката - в сефиротическата гледна точка за отговор на тези три въпроса. Ако ще има мост между окултизма и науката, основите му няма къде другаде да бъдат поставени, освен точно в тези въпроси.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия