Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

РАЗМИСЛИ И СПОРОВЕ ОТНОСНО СЪЩНОСТТА НА ЕТЕРА

<< < (20/186) > >>

edin:

--- Цитат на: atos в Април 17, 2017, 11:40:25 am ---
Електромагнитните вълни се разпространяват през въздуха, но не чрез него!

--- Край на цитат ---

Не е вярно! Електромагнитните вълни се разпространяват и чрез и през, копринена нишка дори! Да споменавам ли "дявола църен" или сами ще се сетите  ;) Първите вълномери са били с копринена нишка за вълновод! Целия проблем е че непълно разбирате понятието "Електромагнитна вълна". Проблемът е че вие очаквате тази вълна да извърши количество работа, което да измерите. Е, това е път в девета глуха. Помните ли опитът на онзи учен, който отгледал растения в пълна тъмнина, използвайки вълноводи, до покрива на къщата си?

Аtos:

--- Цитат на: Dedo pop в Април 17, 2017, 01:06:04 pm ---  Прочети нещо за проходимост на радиовълните.

--- Край на цитат ---
Какво точно да чета?
Радиовълните са си проходими и във въздух и във вакуум! Ако "изтеглиш" въздуха, няма да ги спреш, поограмоти се малко, Дедо попе и после пиши!

edin, ставаше дума за въздуха, не за копринени нишки.
А това:

--- Цитат на: edin в Април 17, 2017, 01:43:04 pm --- Помните ли опитът на онзи учен, който отгледал растения в пълна тъмнина, използвайки вълноводи, до покрива на къщата си?

--- Край на цитат ---
не са електромагнитни вълни! Можеш да ги наречеш слънчеви токове, жизнен оргон или друго, но не са електромагнитните вълни, за които говорим тук!

владимир димитров:

--- Цитат на: edin в Април 17, 2017, 01:43:04 pm --- Целия проблем е че непълно разбирате понятието "Електромагнитна вълна".

--- Край на цитат ---

edin:
Атос, още ли не си разбрал, че всичко Е вълни? Даже и Тесла ти го е казал, ама все го забравяш.

Аtos:

--- Цитат на: владимир димитров в Април 17, 2017, 03:14:32 pm ---

--- Край на цитат ---

Да, може би това (разминаване в понятия) е в основата на някакъв излишен спор...щото пак забихме "у лево"...ама яко...

--- Цитат на: edin в Април 17, 2017, 03:17:14 pm ---Атос, още ли не си разбрал, че всичко Е вълни? Даже и Тесла ти го е казал, ама все го забравяш.

--- Край на цитат ---
Забрави Тюрен да споменеш, вече не смееш ли?
Недей така, не е почтително ;D

Значи...продължи си спора с Радико без мен тогава, щото според теб (и група учени) всичко е вълни и не може да е прав, като казва, че някои вълни не се разпространяват в някои среди...щото пък, излиза, че за теб вълни ли са, всички са електромагнитни и с еднакви характеристики.
Аз съм дотук, включих се само да оспоря твърдението, че въздухът е основната среда за разпространение на радиовълните, защото той влияе в качеството си на препятствие, но не е среда на разпространението им!

П.П. Не знам само дали отчиташ, че Радико споменава гранична зона на измерения, която нарича (незнайно за мен защо, но нямам проблем с това) "мембрана" ?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия