Здравейте! Не търсете СЕ в Тесла трансформатора, там такава няма, той е само един от компонентите, които създават условия за получаване на СЕ. А именно „електростатично високоволтово поле“. Такова поле може да се получи и с Качер на Бровин, много по-лесно, защото качера не се нуждае от никакви настройки, като тръгне, автоматично е в резонанс и е много по-икономичен. Това е по единия от принципите за получаване на СЕ, който съм описал подробно в предните ми постове и няма да го повтарям.
Другия принцип, който също съм описал, е умножител на електрическа енергия, при който вече високото напрежение се получава вследствие работата на генератора, а не се прилага при стартиране, както в предходния принцип. Тук става въпрос за еднопосочни импулси, които циркулират в затворена система и при всеки импулс енергията в кръга се наслагва и умножава, като може да стигне до безкрайност. Консумацията винаги е постоянна, да речем 40 вата, но винаги трябва да я има, докато в кръга може да се движи енергия от порядъка на стотици киловати и повече. Малка част от тази енергия се връща за самозахранване , а останалата отива към товара.
caduceus е прав, абстрахирайте се от съвременната физика, четете стари книги и правете повече експерименти. Пак питам, коя сила създава обратната ЕДС в бобината и защо? Коя сила кара кондензатора да се зарежда при тока на разместване и защо? Дори тази енергия на обратната ЕДС да е 0,8 процента от вложената, тя е чиста аванта и при правилна комутация може да се постигне безгранична енергия, стига да издържат елементите и да не се запалят.
Ефира (Етера) е вещество, което е навсякъде около нас и в космоса и оказва своето налягане върху материята, изгражда я и я държи в равновесие. Ако няма ефир, цялата материя ще се разпадне моментално.
А за разните електрони, позитрони, кварки и подобни термини имам, само един въпрос, къде ги видяхте тези неща бе хора, за да ги видя и аз. Докато съвременната наука използва магьоснически термини, като „ електрона изчезва и се появява не знам си къде“ прогрес няма да има. Имам чувството, че тези хора ги е обхванало тотално масово заблуждение или това се прави целенасочено. Не отричам истинските постижения на науката, но те са много малко.
x_name41 също е прав, трябва повече да се вглеждаме в механизмите на природата и да се опитаме да ги копираме.