Ако не беше 500 г. турско робство /не, не казвам присъствие, а именно робство и го свързвам единствено с кирпича и външния кенеф/, аз сега нямаше да карам Лада, а щях да летя из дълбокия космос и щях да си пия кафето на някоя друга планета с моите приятели - извънземните.
Другарю, Муамар!
Добре, да приемем турците са виновни, за мизерията на българина! Да допуснем!!!
Но, нали от 142години имате държава, свободни сте, би трябвало да сте цъфнали и вързали по-всички параграфи на съвременната цивилизация!
А не сте!?
Защо?
Пак турците са ви, виновни, че за 142 години станахте по-зле и от времето на турското...........
По- турско време, поне селата ви бяха пълни с Живот и имахте натрупан човешки потенциал за развитие. А не като сега, 2021 година, опустели села, полуобезлюдени градове срината икономика, прогресивно намаляваща популация, бързо състаряващо се и умиращо население и много други недъзи,,,,,,,,,,,,,! Даже самите българи не щат` да стоят в България, бягат на вън.
Но не към матушка Раша, а към лошият и проскубан Запад!?
Защо???
Нали сте големи, Патриоти! Ако сте истински националисти, ще си стойте в държавата и ще теглете мизерията й, каквато и да е тя! Тогава защо над 3 милиона българи избягаха на Запад, за има, няма, 30 години!?
Турците ги оставете и циганите, ние сме малцинство!? Нали!!!
Само искам да направя малко аналогия с една друга държава от Европата, която също е била 500 години под
робство. Тази държава също за 150 години е сривана пет пъти икономически и политически и пак, в момента е една от първите икономики в Света, просперираща икономически нация, където "всеки" иска да живее. Ама не се вайка като българите и да изкарва, другите виновни!!! Ами си е плюла на ръцете, стегнала си е държавата и си гледа интереса, въпреки наложените репарации и други ограничения!?!?
Да видим, дали ще се досетите, коя е тази държава?
П.С Само ще помоля, да не ми отговаряте! Аз отговорите ги знам!
Важното е всеки сам, да намери отговорите, но за себе си!? Ако може, разбира се!!!! Ако ли не , здраве да е!?!?
Че пак ми отиде 1 час от Живота, за глупости!?!?
Честита Нова Година на Всички!!!