Вчера разговарях с едно младо момиче - рускиня и й казах, че ние българите сме обидени на това, че руснаците не признават азбуката за българска на Кирил и Методий, и че разпространяват пропагандни лъжи, че Ленин я е написал и още, че не признават, че християнската вяра са приели от нас.
Ето какво ми отговори тя:
Не знам, какво вие знаете, но знам какво аз знам. В училище сме учили всички в Русия, че първите свещеници у нас са били българи и че христовата вяра взимаме от българите. По отношение на азбуката в училище сме учили, че тя е написана от българските братя Кирил и Методий. Освен това в центъра на Москва имаме направен огромен паметник на българите Кирил и Методий, като създателите на нашата азбука.
Споделих на моя позната казаното и тя направи проверка в Гугал-Мапс, потърси паметника на Кирил и Методий в Москва. Намери го и каза, че е близо до Червения площад и е огромен, не очите, задника ти ще извади.
А сега ми отговорете, кой пуска тия партенки в Интернет, за непризнателността на руснаците?
Не са ли същите ония, които ви зарибиха за американската мечта?
Посолството ли прави тази пропаганда с историята ни?
Кой пуска постоянно лъжи в Интернет, че руснаците са ни освободили от Османско робство по комерсиални подбуди и руският цар е изпратил да умрат у нас 240 000 русначета за някакви 32 тона злато?
Гледали ли сте по този повод, какво казва проф. Божидар Димитров?
Откъде българите взимат 32 тона злато, от турската хазна ли? - долни, мръсни, лъжливи, неолиберални, порамерикански идиотчета...
Кой пресъчини българските автори-русофили, че са написали произведения анти русофилски, какво казал Вазов, Левски, Бенковски, Ботев, Смирненски и т.н. Ей, изопачиха и измислиха нова история...
Ваща верица подла и мръсна, соросоидна, неолиберална, колониална, робска, антикомунистическа, лъжлива...
Докога ще ви търпим?
Кога трябва да вземем да раздаваме шутовете и да ви изметем демократично с Майдан тип укро-демокрация от властта?