Автор Тема: Енергията на вакуума е на 15кХц?  (Прочетена 82957 пъти)

bai_lun

 • Гост
Енергията на вакуума е на 15кХц?
« -: Март 29, 2009, 08:35:54 am »
Източник:
http://bglog.net/blog/xfilesbg/site/posts/?bid=28042

Анализът на две от устройствата на Никола Тесла - неговата кула за безжично предаване на енергия, която е трябвало да се самоусилва и генератор-приемник на свободна енергия с антена от дълъг проводник с прикрепена накрая широка цинкова плоча (отворен трептящ кръг) показва, че са работели на около 15кХц (по параметрите на антените - тип отворен трептящ кръг с кондензаторни плочи за намаляване на дължината на антената).
Любопитно е, че един любител също твърди, че е открил свободна енергия на около 15кХц (устройството му напомня трансформатор на около 15кХц).
Енергията на вакуума се излъчва спонтанно под формата на електромагнитни вълни, но те не са кохерентни и се гасят взаимно поради безкрайната хомогенна среда - вакуума за да се получат трябва да се предизвика принудено излъчване за да се получат кохерентни вълни, които не се гасят взаимно! Така например в устроиството на Тесла собствените му трептения са се усилвали от тези на вакуума!
Защо и от къде е тази енергия не се знае със сигурност.
Има хипотеза, че тя се излъчва от двойки виртуални частици образуващи се във вакуума - тяхната енергия(не пълната а само енергията на връзката) теоретично изчислена на база диелектричната проницаемост на вакуума отговаря на наблюдаваните 15кХц излъчвани вълни!

« Последна редакция: Юни 23, 2010, 09:22:16 am от altium »

Dex

 • Гост
Re: Енергията на вакуума е на 15кХц
« Отговор #1 -: Юни 22, 2010, 09:08:37 pm »
Чудех се в коя тема да пусна това мнение, така че ако е неподходяща, сори.

Обсъждайки с един приятел електромобилът на Тесла, ми стана ясно, че свободната енергия е във физическия вакуум. В своя електромобил Тесла е ползвал вакуумни лампи. Междувременно, така се случи, че в този момент си правех един хибриден аудио усилвател, в чиято предусилвателна част има две вакуумни лампи от типа 6н3п. Интересното дойде в момента, в който изключих напрежението към лампите директно от анода. Вместо да изчезне звукът, той първоначално се усили и след това затихна, при условие, че няма никакво напрежение, към лампата. Това го повторих многократно с един и същи резултат. Въпросът е от къде се взе енергията за повишения сигнал?
« Последна редакция: Август 31, 2010, 10:06:42 pm от Dex »

Неактивен mi68

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 748
Re: Енергията на вакуума е на 15кХц
« Отговор #2 -: Юни 23, 2010, 12:34:48 am »
Това явление лесно се обеснява със стояща вълна. При прекъсване на тока там имаме възел, обратно в същата точка имаме връх на напрежението (екстра ток). Повишеното напрежение води до повишена сила на звука, няма нищо изненадващо.
Правилно си схванал, че енергията е във вакума. Получаването на стояща вълна ражда еднородноелектромагнитно поле т.е. гравитация и енергия в явен вид. Подържането на стояща вълна изисква нищожна енергия теоретично 0 но напрактика имаме нищожни загуби.

vitan

 • Гост
Re: Енергията на вакуума е на 15кХц
« Отговор #3 -: Юни 23, 2010, 07:31:08 am »
@dex,
В опита ти няма нещо необичайно. Много ти е ниско напрежението за това, което очакваш. Всъщност енергията както казва Тесла е навсякъде, не само във вакуума. Задай си въпроса и в bgaudio.org, интересно е и тяхното мнение.

Обяснение:
Катода е горещ все още и си излъчва, а електроните ,които са се засилили не можеш ги спря - трябва им време да стигнат до анода. Но най-важното е, че реактивно натрупаната енергия в лампата и паразитните индуктивности (къде ли не), се връща обратно, за да затвори веригата. Може доста да се пише, но това е закон на Ом за реактивни вериги при диференциални (нелинейни) процеси.
« Последна редакция: Юни 23, 2010, 09:21:27 am от altium »

Dex

 • Гост
Re: Енергията на вакуума е на 15кХц
« Отговор #4 -: Юни 23, 2010, 11:31:48 am »
@dex,

Обяснение:
Катода е горещ все още и си излъчва, а електроните ,които са се засилили не можеш ги спря - трябва им време да стигнат до анода. Но най-важното е, че реактивно натрупаната енергия в лампата и паразитните индуктивности (къде ли не), се връща обратно, за да затвори веригата. Може доста да се пише, но това е закон на Ом за реактивни вериги при диференциални (нелинейни) процеси.
Не е така! Първо, аз не изключвам катода през цялото време, а само изключвам анода, кондери към него няма, както няма и индуктивности, така че не разбирам какви паразитни индуктивности визираш. Второ, тук имаме вакуум и метални проводници, а не силиций и разни полупроводници, което ще рече, че имаме скорост на електроните, приблизително, като тази на светлината. Ако имахме пулупроводници, в които скоростта на токовите носители е само няколко сантиметра в секунда, то тогава Витане, може би щеше да си прав, но уви не е така, а на електроните им трябва милиардна от секундата, за да стигнат анода. Аз имам секунда време, през което имам силен сигнал, който не изчезва рязко, а постепенно, т.е. имаме натрупана енергия във лампата и по-точно във физическия вакуум. Остава да се направи постановка, в която напрежението към лампата да се подава на импулси,като в паузите да се отнема енергията от лампата. Ще се получи нещо , като енергийна помпа( на теория за сега).Предвид заглавието на темата, тези импулси изглежда трябва да са с честота 15Khz. Дано ми остане време скоро да направя постановката.

Неактивен Seeker

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 512
Re: Енергията на вакуума е на 15кХц
« Отговор #5 -: Юни 23, 2010, 12:28:52 pm »
Цитат
......... Второ, тук имаме вакуум и метални проводници, а не силиций и разни полупроводници, което ще рече, че имаме скорост на електроните, приблизително, като тази на светлината..............
Скороста на електроните в лампите е около 15 - 25 хил.км/сек , и зависи от ускоряващото напрежение и разстоянието между електродите. При удара в анода се гаси тази скорост, а анода започва да се загрява. Затова има лампи с водна риза на анода  ( за големи мощности). Има един руски академик с фамилия Месяц, той е открил лавинното отделяне на електрони от катода при ниско анодно напрежение, за да се увеличи тока през лампата , без да се ускоряват излишно електроните.
Ако си направиш труда да поднесеш магнит към лампата , така че магнитните линии да са по оста на лампата, ще чуеш характерен звук от говорителя, а ако си на тъмно - ще видиш през отворите в анода различни цветни светлини  в междуелектродното пространство. Ефектите са наблюдавани на  лампа EL84.
« Последна редакция: Юни 23, 2010, 01:20:06 pm от altium »

vitan

 • Гост
Re: Енергията на вакуума е на 15кХц?
« Отговор #6 -: Юни 23, 2010, 12:34:53 pm »
......а на електроните им трябва милиардна от секундата, за да стигнат анода.
Ти го каза.

Сигурно не си виждал поне в Нета, че лампите имат собствена индуктивност. А при някои (радарите) изобщо не се пренебрегва. За учебници не споменавам. Че трафовете и бобините също имат, както и разсеяна такава (паразитна)...

Без конкретна схема и какво точно правиш си е губене на време. Страхувам се обаче, че на тема електроника (а и изобщо) не говорим на един и същ език. Което прави дебата безмислен.
« Последна редакция: Юни 23, 2010, 01:18:06 pm от vitan »

Dex

 • Гост
Re: Енергията на вакуума е на 15кХц?
« Отговор #7 -: Юни 23, 2010, 08:40:44 pm »
Лампата е 6Н3П http://www.magictubes.ru/sprav/pdf/6n3p.pdf
Даже и да имат индуктивност лампите, това не обяснява нищо. Тази индуктивност е пренебрежимо малка и задържа нищожно количество енергия, което съвсем не може да обясни времето на силния сигнал. Теорията ти издиша.
Забравих да обознача кондера в катода. Капацитетът му е 1000 микрофарада.

Оправи си линка, като сложиш интервал преди http-to!
« Последна редакция: Август 25, 2010, 09:36:10 pm от Dex »

staria_jak

 • Гост
Re: Енергията на вакуума е на 15кХц?
« Отговор #8 -: Август 23, 2010, 08:14:53 pm »
С презумцията, че малко ме няма в английския и че може да греша ще пусна този пост.
Винаги съм бил превърженик на по реални модели за добив на свободна енергия, Т.е. неща, който може да се обяснят с по-прости и научни методи.
Чували ли сте "Langmuir waves" и аз не бях чувал докато не се разрових из нет-а за да разбера, какво точно представляват тия магически 15кхц.
Оказва се, че плазмата осцилира, създава електромагнитни трептения и то точно в тоя диапазаон. Във википедията има обяснение на тези вълни на английски и малко ме затруднява това. Показани са 9кхц трептения на студения електрон, но след като се разрових се оказва, че потоците плазма в  "токамак" (реакторите за термоядрен синтез) осцилират с 15кхц, т.е. електроните и йоните в плазмата осцилират с толкова.  Което ме навежда на мисълта, че слънцето си е съставено от плазма и редовно си ни обстрелва с нея.
Самият Тесла казва, че енергията всъщност идва от слънцето.
Все пак когато експериментирал с устройствата си е засякъл сигнал от космоса, който всъщност е бил от някое космическо тяло.

Ще очаквам вашите мнения!

Dex

 • Гост
Re: Енергията на вакуума е на 15кХц?
« Отговор #9 -: Август 25, 2010, 09:13:10 pm »
Добра информация. А случайно да се споменава, дали това е основна честота или някой хармоник. Има ли хармоници или честотата е една? Можеш ли да кажеш точната честота, защото се съмнявам да е точно 15 Khz.

viper

 • Гост
Re: Енергията на вакуума е на 15кХц?
« Отговор #10 -: Август 26, 2010, 12:01:38 am »
Ако откачиш директно анода на лампата , просто лампата става една красива крушка която малко свети и много топли.  С откачането на анода ти спираш моментално електронната емисия и лампата се запушва за части от секундата. А и товарът е обикновено закачен към анода, дори и на постнатата от тебе схема. Обясни ми тогава от къде ще се е взел сигнал с усилване при липса на такъв. Противоречиш си сам... лично аз не мисля че това се е случило много кратно а камо ли един единствен път. Нищо лично просто и аз съм Любител на електронните лампи и работя с тях доста често за да знам какво говоря. Единственната възможност това да се случи е през обратната връзка като ползва решетката за анод и понеже  приближаваш анода към катода в гореспоменатият случай то докато се разредят кондензаторите може да има малък пик на усилване и намаляне на сигнала. Ако е горепосочената от теб схема това там не може да се случи никога.
« Последна редакция: Август 26, 2010, 01:35:54 am от viper »

Неактивен teofilius

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 712
 • Пол: Мъж
  • Teosfera - free energy - antigravity
Re: Енергията на вакуума е на 15кХц?
« Отговор #11 -: Август 27, 2010, 12:22:38 am »
  Всяка електромагнитна вълна, с каквато и да е честота е трептене на Вакуума. Ако Вакуума има фиксирана честота на трептене 15Кхц или друга конкретна, ще е достатъчно да имаме обикновен индуктивно-капацитивен, резонансен кръг настроен на тази честота в който ще се индуцира енергията на вакуума.  В действителност единственото универсално лъчение в пространството е реликтовото.  Реликтовото лъчение е космическото електромагнитно лъчение, идващо от всички страни на небето с еднаква интензивност и спектър, характерен за излъчването на абсолютно черно тяло при температура около 3К (или -270°С). При такава температура областта на излъчването е в диапазона на сантиметровите и милиметровите радиовълни. Плътността на енергията на реликтовото лъчение е 0.25 еВ/см3. Радиоастрономите наричат това лъчение космическо микровълново фоново лъчение или реликтово лъчение, заради общоприетата теория за горящата Вселена(Голямото Бум!), според която това излъчване възниква в ранния етап от разширението на Вселената, когато веществото е било практически еднородно и много горещо.
   Когато говорим за енергия на Вакуума(Ефир, Етер, Електрино, според някои и Неутрино но лично аз съм пристрастен към определението и наименованието на Никола Тесла, което е трън в очите на мнозина дори в този форум за съжаление) е добре да обмислим свойствата на Вакуума и как той взаимодейства с познатата ни атомарна материя.  Например - Вакуумът има електромагнитни свойства. Тоест - той се поляризира електрически и магнитно при наличие на магнитни източници и електически заряди. Притежава магнитна и диелектрична проницаемост.  Много добър проводник на електромагнитни вълни, които за време от порядъка на възрастта на Вселената могат постепенно да се преобразуват във фоново Реликтово лъчение. Вакуумът е среда-пространство, която може да се изкриви (да бъде нехомогенно по плътност)- това е гравитацията а следствието е не само привличането на телата но и изкривяване на траекторията на светлинен лъч в гравитационно поле, което перфектно пасва на идеята  за пречупване на светлинен лъч преминаващ през среда с неравномерна плътност.   Енергията на Вакуума - мечтаната Свободна Енергия е начина по който, откликва Вакуума на различните начини, с които му въздействаме. Когато имаме по-голям отклик от влаганата от нас енергия за целта, тогава и имаме допълнителна свободна енергия. Това става като ....

   Прилагам една информация на руски език, свързана с възможността радиолампа да се използва като източник на свободна енергия, в която има определена логика:
   Российский ученый разрешил тайну автомобиля Николы
Теслы, работающего на возобновляемом источнике энергии. Ламповый триод-
как источник дармовой электроэнергии !


Валерий Дудышев разгадал вековую важную тайну Николы Тесла- про его
дармовой источник электроэнергии на его электромобиле !!!Зреет
энергетическая революция в сфере альтернативной энергетики.

Никола Тесла реально демонстрировал в работе бестопливный
электромобиль еще в 1931 г. в Буфалло (США). Электроэнергия в
электродвигатель на авто поступала от таинственной коробки с
радиолампами. Но до сих пор эта тайна источника электроэнергии для
электромобиля оставалась неразгаданной!

Разгадка этой тайны –которую предложил академик Дудышев В.Д,,
заключается в получении электроэнергии непосредственно из обычного
лампового триода-пентода в необычных режимах их работы. Необходимо лишь
обеспечить взрывную электронную эмиссию с его катода .

В итоге из лампового триода можно получить в электрическую нагрузку,
присоединенную к нему параллельно - столько электроэнергии - сколько мы
захотим (ну конечно в рамках разумного: скажем с выходной мощностью
источника 5-10 квт). Взрывная электронная эмиссия – использованное в
этом изобретении открытие академика Г. Месяца. — достигается в триоде
подачей на управляющую сетку триода серии коротких по длительности но
высоковольтных импульсов высокого напряжения .

Взрывная электронная эмиссия с поверхности катода приводит к
образованию лавины электронов, ускоряемых управляющей сеткой и
попадающих на анод триода.
В итоге – эта лавина электронов с анода поступает в электрическую
нагрузку и через нее снова на анод триода . Вот так и возникает и
поддерживается дармовой электрический ток в цепи «триод- нагрузка «
Иначе говоря –в таком режиме обычный ламповый триод при сильном эл.
поле на управляющей сетке становится дармовой источником электроэнергии.

Расчеты показывают, что обычный ламповый вакуумированный триод в
таком режиме работы, позволяет получить мощную электронную эмиссию в
ламповом триоде и после некоторой доработки триода-получить из обычного
лампового триода бесплатную электроэнергию, причем при охлаждении катода
и анода - с одной радиолампы до 10 квт - вот такие чудеса!

Вывод

Идея бесплатного электричества из триода состоит в том что вполне
можно использовать обычный ламповый триод, как источник электроэнергии,
при условии получения значительной электронной эмиссии с катода!

Для получения электричества в обычном ламповом триоде - надо просто
подать высокое напряжение между катодом и ускоряющей сеткой причем с +
на сетке, и тогда, с возникновением потока электронной эмиссии, с катода
и его ускорении + на сетке триода - на анод триода - с катода хлынет
поток электронов - электроток, который и замкнем через нагрузку на
катод.

Чем больше по величине ускоряющее электрическое поле между катодом и
сеткой - тем больше электронная эмиссия с катода (вплоть до взрывной эл.
эмиссии), значит, и больше полезный электрический ток с анода - эл. ток
в нагрузке.
Так, если создать элементарные нормальные условия работе лампового
триода в таком свободном режиме (ведь электронов в материале катода-
огромное количество- и на много лет работы ) – то вполне получаем
дармовую электроэнергию в эл. нагрузке на концах триода - параллельно
ему. Эффект получить наиболее просто именно на ламповом триоде, потому
что в нем вакуум. Следовательно, электронная эмиссия и тем более
взрывная эл. эмиссия в нем возникнет наиболее просто и особо эффективно,
при наличии большого электрического потенциала на сетке обычного триода
с вакуумом внутри его стеклянной колбы .

viper

 • Гост
Re: Енергията на вакуума е на 15кХц?
« Отговор #12 -: Август 27, 2010, 01:18:45 am »
Към Теофилус с цялото ми уважение. Вземаме електронно вакумна лампа. Тя си има номинален ток който е възможно да пропусне. К'во правим с неограничените възможности като, номиналният ток варира от 5мА до максимум 1..2 ампера В зависимост от мощността на лампата ? А отоплението на лампата изисква от 500мА до 5 А.
« Последна редакция: Август 27, 2010, 01:52:00 am от viper »

Неактивен teofilius

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 712
 • Пол: Мъж
  • Teosfera - free energy - antigravity
Re: Енергията на вакуума е на 15кХц?
« Отговор #13 -: Август 27, 2010, 12:48:54 pm »
И от мен с уважение към Теб Випер! Както виждаш, статията е руска и на Дудишев  а не моя.  Аз не съм наивник, който вярва на всяка написана дума или убеждение на който, и да е. Все  пак в публикацията има някои интересни идеи.  Предполагам мнозина сме запознати и сме чели за получаването на ток посредством термоелектронна емисия. Имаме два проводника в близост един до друг. Този който се загрява отделя електрони поради високата температура, които отиват на студения проводник(пластина). Двете пластини - гореща и студена са затворени във верига през товар.  Реално КПД-то на такава термоемисионна енергийна клетка е нищожно защото е нищожно количеството отделени електрони в емисията спрямо влаганата топлинна енергия.  Друг вариант на емисионна батерия е вместо загряване на едната пластина(катод) тя да се бомбардира с лъчите на радиоактивен изотоп.  В последствие от повърността на катода се избиват електрони, отиващи на анодната пластина и така имаме ток.  През последните години такива Бета-волтаични радиоизотопни батерии са доведени до ~ 30-35% КП(коефицент на преобразуване) на енергията на радиацията в електрическа, при  което с около 10-15% превъзхождат ефективността на ядрените централи. По принцип ядрените централи могат да бъдат преобразувани да работят на бетаволтаичен принцип, при което няма да имат радиоактивни отпадъци, освен на  основният елемент след 25-30 години работа.  При фото-волтаиците  също има определено сходство с написаното от мен досега. И последния вариант е този при който, освен нагрявания катод да има ускоряваща решетка между него и анода.  Ако все пак принцира на Дудишев е работоспособен то въпреки ограниченията на лампите, той може да се приложи, а и не е задължително изработката на основния елемент да е във вид на лампа.  Да приемем че работим с максималните описвани от Випер параметри на лампата. 5А отопление при 5 волта е = на 25 Вт. Ако управляващото напрежение на решетката е от порядъка на примерно 500В а на катода имаме взривна електронна емисия, която не ни е позната от досегашните ни знания за лампите, тъй като е съвсем ново откритие то можем да предположим че при номинален ток 2 ампера ще имаме напрежение, хиляди волтове или при минимум 1000 волта между катода и анода и ток 2А то крайната мощност ще е 2КВт.   Все пак последното е само теория, докато някой не го направи...
   

viper

 • Гост
Re: Енергията на вакуума е на 15кХц?
« Отговор #14 -: Август 27, 2010, 03:56:08 pm »
А къде остави анода? Решетката не е ли студена пластина??? И на практика как ще стане термоелектронната емисия, без да е подадено анодно напрежение? При фотоволтаиците се избиват електрони чрез бомбардиране с фотони... Кое ще ускоряваш.... фотоните ли?  Спирам да чета тая статия много се разводни.  ;)