Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Алтернативни горива

Тайната на евтината електролиза - Мори Кинг +

<< < (3/8) > >>

Аtos:

--- Цитат на: juliang в Февруари 09, 2017, 01:14:16 pm ---Това е практически невъзможно да се постигне само с подмяна на свещите. В патента са написани откровени глупости.
Да, карбураторен двигател (особено 4.4 литра) може да се направи да харчи с 40% по-малко. Но вече няма да има тия конски сили които е имал.
...................................................................
 В момента в който в цилиндъра имаш температура от около 1000 градуса, кислорода във въздуха е ужасно агресивен - той има склонност да окислява всичко до което се докопа. Като току-що освободен затворник е, или моряк след дълго пътуване - изобщо не подбира с кой ще прави секс ...  :)
Да, ако му се предостави въглерод или водород - предпочита него. Но при липсата им се "съешва" с каквото му падне. А му попада ... азота, който е 80% от въздуха постъпил в цилиндрите.

--- Край на цитат ---
Юлиане!
Преди време ти дадох приз за най-голяма изцепка (вече не помня за кой пост беше), сега обаче може и да надминеш себе си!
Къде казваш са замерили нивата на "азотен окис", дай някоя табличка?
Стига си ни развивал папагалски теории от учебниците, а кажи - кога си ползвал подобни свещи и как установи, че не дават икономия?
КОНКРЕТНО, моля, понеже вече дразниш!
Аз като отида в магазина да си купя определен сапун, няма как да кажа, че не мие, особено ако досега през целия си живот съм ползвал само трици за целта!
Мога да го кажа само ако вече съм го изпробвал! Дори и  не съм чувал за изобретението "сапун", не бих казал, че няма по-добро средство от триците, докато не изпробвам лично!

Та...ти кога проведе експеримент с въпросните свещи?
Само не ми излизай с номера "не може да бъде, понеже не може да бъде", защото наистина ще ме ядосаш (а знаеш колко трудно възможно е това)!

juliang:

--- Цитат на: atos в Февруари 09, 2017, 04:26:01 pm ---Къде казваш са замерили нивата на "азотен окис", дай някоя табличка?
Стига си ни развивал папагалски теории от учебниците, а кажи - кога си ползвал подобни свещи и как установи, че не дават икономия?
КОНКРЕТНО, моля, понеже вече дразниш!

--- Край на цитат ---

За процесите при горенето бих казал че лекичко ги поназнайвам нещата - се пак има няма 20 години се занимавам с едни неща, дет горят нафта и газ. Гледал съм има-няма хиляда пъти показанията на уреда (който мери процентно кислород, въглероден диоксид, въглероден оксид и азотен оксид едновременно) и знам много добре какво се случва при излишък на кислород в горенето. Както и при недостиг на кислород. Та не е като да не съм го виждал с очите си.
Конкретно - според зависи от конструкцията на горивната камера азотните окиси започват да се увеличават при излишък на кислород около 4%. Някъде докъм 8% е пика, после температурата на горенето намалява и почват да падат.
Пак според конструкцията на камерата и горелката (от която зависи смесването на горивото и въздуха) въглеродния оксид почва да се качва при излишък на кислород под 2-1%. Някъде може и при 0.2% да има чисто горене, някъде и при 3% има сажди ... зависи от много неща.
Това как ще гори сместа зависи ИЗКЛЮЧИТЕЛНО от смесването на въздуха и горивото. Естествено зависи и от самото гориво. Това как горивото ще бъде запалено ... няма голямо значение. В горелките нямаме свещи, па горят чисто... :)

За ДВГ също мисля че поназнайвам достатъчно. И теория, и практика съм понатрупал.

А ти понеже си ползвал достатъчно време такива свещи, както и си провеждал измервания с газ анализатор на работата на ДВГ с тях - дай една табличка де... не се стискай :)

Не ми казвай за патентите и данните в тях само... такива неща има в някои патенти че можем да умрем от смях докат ги четем.

Радико:
Ето ви тука няколко линка по въпросният спор:

http://www.tech-co.bg/bg/produkti_auto/sveshchi-denso-iridium-tt

http://newbrands.euro07.bg/index.php/byuletini/view.download/27.html

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=283312

http://penkiller.com/index.php?topic=808.0

Обръщам ви внимание на факта, че четири-електродните свещи са оригиналните за моята Астра F произведена -през далечната 1995 г. Този тип свещи се възползват от горният патент по един или друг начин. Така е било миналия век обаче, сега нещата са други. Формата на нещата не е от решаващо значение за предимствата им. Решаващо е значението на вложените високотехнологични материали което е доста добре видно ако внимателно се прочете това в първият линк. в частност 120 000 километра живот при дебелина на електрода от 04 мм.
Малка подробност от мен  това 0,4 е дебелината във основата не на върха.
Тази концепция е много важно да се проумее, вече сме във века на материалите а не на формите. Формите са само въпрос на лична прищявка вече. И понеже темата е за електролиза ще вметна, че най добрият известен за момента катализатор за разлагане на вода е манганът...особено в алкална среда. И от там най евтината китайска неръждавейка  съдържаща манган ще е много по добра от това което препоръчват всички "форумни експерти"

june1900:
Мммм... Да, ама май не.

В момента правя този коментар с едничката цел за мерене на пишки. Едва ли някой в този форум въобще чете какво пише juliang по принцип, но все пак премерването на пишките винаги е забавно.

Ако читателят попада на този коментар, нека знае, че по никой начин не обслужва идеята да му даде повече информация за предварителната обработка на водата и експлоатирането й като източник на термална, механична или електромагнитна енергия.

Реших да разсърфирам, и попаднах на тая книга: Технически бюлетин на ЕРА (американската Агенция за Опазване на Околната среда), Азотните оксиди - защо и как се контролират

На страница 21 прочетох следния абзац:

--- Цитат ---Употребата на плазмено запалване (променлив ток или АС-система) вместо правотокова запалителна система (DC) също така позволява по-голямо отклонение на гориво-нещо си (fuel-lean) от стехиометричната пропорция (stoichiometric ratio). Докладвано е, че емисиите на NOx от двигателите с вътрешно горене, използващи плазмено запалване, се намалят с до 97%.
--- Край на цитат ---

Какво ли значи това... Но абзацът се позовава на три бележки към Апендикса. И тези три позовавания са следните:

1. "Плазмени в сравнение с термални ефекти при намалянето на NOx при горивните газове, използващи инжекция на амониеви радикали", К. Чес (K. Chess), С. Яо (S. Yao), А. Ръсел (A. Russel) и Х. Хсу (H. Hsu), Списание на Асосиацията за контрол на въздуха и отпадъците, август 1995г, стр 627.

2. "СNG инсталира система за намаляне на NOx в компресорните станции", Списание "Петрол и газ", 26 септември 1994г.

3. "Система за плазмено запалване смъква емисиите на NOx", М. Манинг (M.Manning), Списание "Тръбопроводи и петрол", октомври 1995г, стр. 26-30.

Освен това, в самия патентен документ на Крупа четем:

--- Цитат ---При тестване върху един цилиндър бяха добити следните тестови данни:

Оригинално предоставена запалителна свещ имаше искров разтвор по производствена характеристика и върху нея беше проведен тест за емисиите. След това беше монтирана новата свещ и прякото сравнение показа 41% по-малко HC (хидровъглероди) и NOX (азотни оксиди), а емисиите на CO бяха по-ниски с 28%. Още по-ниски стойности не можеше да бъдат постигнати поради ограничението, идващо от карбуратора, монтиран към двигателя.
--- Край на цитат ---

И като част от патентния текст, това би трябвало да е подписано от патентната комисия, все пак.

Свещите на Крупа по същество са свещи за плазмено запалване.

На всички е ясно, че всеки от време на време има време за губене. Така е и с мен днес. С juliang е така всеки ден. Ако аз трябваше да му дам някакъв житейски съвет, то бих го посъветвал да не излиза от чата, защото там все пак излагациите не оставят следи.

Радико:
Така е, плазменото запалване намалява азотните окиси макар и малко косвено защото работи много по-добре от "класическото" и детонациите в двигателя са по-малко. Държа да отбележа обаче, че вече едва ли е възможно да се намери автомобил който да не е в ретро отсека и да не е с плазмено запалване.  Само автомобилите с бобини пригодени за работа с чукче не са такива. 

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия