Начало > Новини от света на технологиите

Енергия за хората

<< < (2/5) > >>

EDM electronics:
juliang, доста наивно от твоя страна по въпроса за това кой кара влака в тая държава. Ти още ли се отнасяш иронично върху това, че съществува не теория за световна конспирация, а такава практика. Тези въпроси не се решават от българския парламент, защото там всички до един, независимо от коя партия, с малки изключения, които не са съществени, са лобисти на т.н. банкерски интереси, които не са български. Та накратко така се управлява държавата и правителството, пък от която и да било политическа сила да е то.

Докато не се разбере добре факта, че България е превзета от чужда сила и интереси държава, че тя не е субект, а обект на политиката, че е наказана да няма всички характерни за една държава институции /като армия например/, всичко това прикрито през клишетата за "демокрацията и "европейските ценности", е няма как човек да си отговори на абстрактните въпроси.

Впрочем, извинявам се, но не ми се впуска в политическа полемика, моля да не ми се отговаря на поста, защото нямам намерение никой да убеждавам или разубеждавам заради неолибералните му възгледи. Съдбата на България ще бъде такава, каквото е мисленето на нацията. Проста нация тегло я чака и затриване, това е. Няма време да се учим и да си наливаме акъл в главата. По данни на специалисти социолози, още 200 000 да имигрират от България и нацията е обречена - за българите говоря, не за циганите.

Моля не ми отговаряйте, да не се дразним взаимно. Всеки да си се затвори вкъщи поединично и да чака случайността да му реши проблемите, като нямаме единно мнение.

ndm:
А не беше ли тук строго забранено да се коментират такива низши енергии като електричеството, което ни свети и топли и съответно си го плащаме. Имате думата само за свободна енергия – оргонна и само оргонна.

Maistora52:
Всичко, на всички нива е пряко и косвено взаимосвързано и съответно взаимозависимо.
Свободната Енергия в Природата си я има винаги и навсякъде. Под една или друга форма, тя винаги е била обект за усвояване и употреба. И тъй като в Природата има винаги и задължително една естествена йерархия "от по-по- към най-най-" и/или обратно, винаги ще има и "Сили на Светлината" и "Сили на Мрака", винаги ще има струкция и деструкция, охолство и нищета, богатство и бедност, донори и консуматори, творци и крадци, изобретатели и разрушители, Иисусовци и Чичо-Скручовци - това е нещо като една природна "везна" клатушкаща се непрестанно от едното към другото блюдо, кога с по-малко, кога с по-голямо отклонение - и в количество и в качество, от което следва да си направим и множеството генерални изводи, къде сме всеки един от нас поединично и в комплект...

За себе си лично, а и като взаимосвързана субстанционална частица от световното народонаселение аз знам къде съм, какъв съм, по какъв Път вървя и какви Цели преследвам. Знам и какво бих могъл да направя за свое и всеобщо Добруване, но знам и как мога да "дам фира" ако не се съобразявам с по-гореизложеното и попадна на мушката на Съответните - противоположни на мен по вид! В този смисъл, илюзиите с които и аз, както и всички останали биват "захранвани" още от рождението си, знам какво влияние оказват върху отделния и целокупния живот на човечеството. И знам, че индивидът МОЖЕ да се отърси от тези илюзии, а може да помогне и на множество други себеподобни да се спасят от наличното вече глобално "зомбиране", и да сътвори Рай на Земята, но винаги трябва да си има и "едно на ум", че - в количествено отношение - дори грам фекалии могат да направят отвратителни тонове парфюм, и че един садист (убиец, крадец, предател, банкер...) ще е равностоен на хиляди дузини алтруисти, хуманисти и свети люде!
Аз знам всичко това, но колцина от останалите също го знаят, и "узрели" ли са те за НАД-личностното Познание?!
И в Библията се казва даже - "не хвърляйте бисерите на свинете!"... и "Суета суетих и всяческая суета...!"
...
В теми като тази и подобните й, лесно може да се види кой къде е и какво е! - и съответно да се знае, с кого може "да мели брашно заедно"... и да Твори (евентуално) - "Енергия за хората"

plcsoft:

--- Цитат на: Maistora52 в Януари 15, 2017, 10:46:10 am ---
Аз знам всичко това, но колцина от останалите също го знаят, и "узрели" ли са те за НАД-личностното Познание?!

...
В теми като тази и подобните й, лесно може да се види кой къде е и какво е! - и съответно да се знае, с кого може "да мели брашно заедно"... и да Твори (евентуално) - "Енергия за хората"

--- Край на цитат ---

Точно за това говори, всеки един от нас(аз,така го разбирам)! Как да се твори, да се гради и да се живее без да ставаш роб на една или друга илюзия. Как да се създадат условия в който човек да има Енергия за да достигне НАД-личностното познание! Всеки човек си е една ИНДИВИДУАЛНОСТ (една малка биовселена) със своите добри и илюзорни страни. Как да се направи така че, затвора които сами сме си създали да е насочен към развитие, градивност, творчество(за този който е узрял) а не до изнемога да ти цедят енергията и пак да си лягаш гладен. Тогава няма как да мислиш за над-личностното, нали се сещаш. Или както е казано по-народно му:-
 -Няма как на комшията ти да му е зле а, ти да си за, дълго време, добре!!! Един ден и на твоята врата ще потропа Злото. Неизбежен закон!? Колкото и да е неприятен!?
Но, не това се опитваме да обсъждаме! Мисля че всеки що годе разумен и мислещ човек от народонаселението  в една или друга степен вижда реалното дередже. Някой със повече илюзии(според мястото в системата) други с по-малко но, всички еднакво здраво СМЕ впрегнати в Техногенната матрица. Ето там е проблема. Тази Техногенна среда да се направи по-поносима за всеки един човек.  Така че все пак и той да каже на смъртният си одър - Ей изживях си живота, пълноценно, бе!? Защото никой не е вечен - нали се сещаш. Всеки рано или късно умира. Живял, неживял, робувал, неробувал, творил нетворил спал не спал и т.н.
Та такива ти ми работи!? Айде със здраве!?

ELPUNTO:
Elon Musk канадецът, който за няколко години промени автомобилостроенето с ел. автомобила
"Тесла" се е захванал с нов хазартен проект.
Musk е сключил договор с австралийското правителство за изграждане на голям "склад" за ел. енергия.
"Складът" ще бъде изграден в Южна Австралия, с капацитет от 129 МВт/ч.
Южна Австралия изпитва проблем с ел. захранването било поради природни бедствия, било заради сривове на
ел. преносната мрежа.

Musk е избран от австралийските власти измежду 50 фирми от цял свят за изграждане на този "склад" за
ел.енергия.Той, заедно с френската фирма НЕОН, която изгражда ветрогенераторни паркове, ще изградят системата
за производство и "складиране" на ел. енергия от ВЕИ.Така властите в Австралия се надяват да решат проблема с
недостига на ток в южна Австралия.

До тук нищо особено, поредния голям инвестиционен проект за енергия от ВЕИ . . .
Интригата се разпали от Musk, който разпространи из социалните мрежи новината, че ще изгради
129 МВт/ч "склад" за . . . . 100 дни, считано ако не греша от 01 октомври 2017 г.
Ако Musk успее да се включи в този 100 дневен срок, той ще прибере в дълбоките си джобове,
само . . . 50 000 000 $$$ толкова струва този най-голям в света "склад" изграден от литий-йон батерии.

Ако Musk се провали и просрочи 100 дневния срок, "складът" все пак ще бъде построен от Musk,
и ще струва на австралийското правителство 000 000  $$$, т.е.  Musk прави подарък от 50 000 000  $$$
на Австралия . . .  :o

Не се наемам да прогнозирам крайния изход от тази сделка, но съм сигурен, че каквото и да се случи  Musk
е печелившият от този проект, разбира се и хората които живеят в южна Австралия.

Ако този енергиен проект излезе сполучлив, а това ще се разбере много скоро, той ще отприщи
подобни проекти из цял свят . . .
Мисля си, дали да не поканя Musk да построи подобен "склад"  в Банкя ???     :)       :)       :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия