Начало > Новини от света на технологиите

Енергия за хората

<< < (3/5) > >>

juliang:
130 мегаватчаса са едно горе-долу нищо. Един реактор на нашия АЕЦ, работещ 10 минути...
Или в пари - 130 000 киловатчаса, или към 20 000 лева енергия ще може да се събере в тия батерии. При 2000 цикъла на зареждане/разреждане колкото е средния живот на една съвременна клетка това дали ще се изплати, дори ако енергията която постъпва в него е безплатна? :)

Аtos:
Ами...прати на Мъск един мейл и му обясни, че е в грешка нещо...
Белки те наеме за консултант  ;D

PyroVeso:
Atos, ти майтап си правиш, обаче лично съм се убедил, че човешките дейности далеч не винаги (да не кажа - почти никога) се движат от здрав разум, рационалност, целесъобразност и т.н. Има много процеси, длъжности, мероприятия и т.н. които далеч, далеч излизат извън рамките на тези понятия. Някои хора, организации и т.н. правят умишлено нещата по трудния начин, вместо по лесния, за да имат основание да взимат повече пари за дейността си, или пък преследват някакви позиции, влияние, известност чрез това.

Julinag всъщност е прав, а начинанието на Мъск е с цел популяризация, под формата на "пилотен проект".. има и елемент на "игра с публиката"... Нали се сещаш, че след подобно риалити-шоу, ако на някой някъде по света му хрумне да гради подобно нещо, ако ще и да е със стотици и хиляди пъти по-големи мащаби, първо за Мъск ще се сети?

Аtos:
Не знам...не ми се вярва, че е удачно да сведем дейността на Мъск до обикновен фарс, а самия него - до клоун (просто шоумен) :o
Не би се заел с начинание само заради чистия популизъм, понеже той отдавна го притежава!
Доказал се е като сериозен човек с големи възможности и мащабно мислещ...
Едва ли има проблеми с простата аритметика?

П.П. По-скоро бих допуснал "журналистическа" грешка на пишещите профани. Тоз написал - оня преписал...както преди две години бяха писали, че метеор щял да мине на 300 хиляди километра от Земята, а то се оказаха...300 милиона :o
Ма...какво са 3-4 нули, като преписваш ;D

juliang:
Всъщност отговора е много прост, и се съдържа в ето тази графика:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия