Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Термопомпи, земно термични, климатици, хладилни и др.
Климатика + топлообменник но как
mzk:
Здравей madsat,
За протокола - моите климатици за сега се справят. Стандартни сплит инверторни - General 12-ки (номерът май беше нещо от сорта на ASHG-12LEC). Температурите май втори ден са максимални около -12.
Дренажните отвори вече са замръзнали над 50% и ако се запушат напълно ще стане зле (преди 5 години май зимата беше много влажна, отново големи снегове и тогава имах големи ядове).
Страничен проблем е, че много шумят. Просто се усещат компресорите и в къщата сега има глух промишлен шум ::)
ПС: онзи ден след срещата измерих температурите на тръбите към вътрешното тяло - температурна разлика от около 40 градуса!!! Гореща тръба - 70, студена - 30 (ще проверя и снимките после). Идеята ми е, че в онази температурна разлика от 6-10 градуса, която обсъждахме, се взима веднъж реално измерената температура, но другата температура се пресмята от налягането на фреона.
Подробности: http://analogov.com/showthread.php?tid=75
Т.е. входната температура от 60 градуса при теб може да се окаже, че може да се смъкне до 30 да речем на изхода... Оптимизацията на топлообменниците май ще се окаже най-трудоемката задача... ::)
ivan74:
Само не разбрах как е ел.свръзването от едното тяло към другото и вход 220v
Може ли да ми кажете
madsatbg:
--- Цитат на: ivan74 в Януари 09, 2017, 11:32:38 am ---Само не разбрах как е ел.свръзването от едното тяло към другото и вход 220v
Може ли да ми кажете
--- Край на цитат ---
Здравей,
не разбрах от къде взе тази схема?
Ако е на твоя климатик снимай и другата схема - на външното тяло.
А съгласно мануалите, дадени по горе от колегата locco, за модел CS-51H3A свързването е:
p.s. Със една уговорка:
клеми 4 на вътрешното тяло / RD / и клема 3 на външното тяло / BL /.
Тук има разминаване в означенията на цветовете на кабелите
Не съм сигурен в точността на свързването.
За всеки случай довери се на колеги "климатичари", те да го свържат.
Моят го свързаха когато завариха медните тръби.
juliang:
Що си траеш че има такава схема? :)
Имаш 3 кабела които идват от захранването - L, N и GND. Земята и нулата си отиват директно към външното тяло.
И сега има 2 сигнала - единия е фазата, която минава през релето RLY101, и другия тайнствен сигнал е CN103 SIG.
Предполагам релето включва ел. мотора, а SIG... знам ли, само мога да предполагам че обръща някакъв клапан във външното тяло за да мине от охлаждане към отопление и обратно.
Виж къде във външното тяло отива сигнала от букса 3 и от букса 1.
ivan74:
Това е схемата от вътрешното тяло на климатика
КЛИМАТИК CHIGO CS-51V3A-P169AE2R - ИНВЕНТОР
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия