Алтернативни енергоизточници > NEG, импулсни, трансформаторни и резонансни генератори, скаларни вълни
Асиметричен трансформатор или грешка в теорията
Bat_Vanko:
--- Цитат на: montanar в Юли 29, 2020, 02:10:52 am ---Bat_Vanko прочетох внимателно нещата които споделяш.....
Ш си позволя някой уточнения .....Принципно съм съгласен - обаче пропускаш фактора насищане на магнитната сърцевина (среда) ... а по-точно за да работи един трансформаторен преход ефективно трябва магнитопровод който има определени характеристики една от тях е насищане - или по-точно какъв магнитен поток може да пренесе въпросния магнитопровод. За това аджиба са тия магнитопроводи.
--- Край на цитат ---
Монтанаре по добре не се изказвай неподготвен че отдалече си личи твоята неграмотност! Трансформатора представлява две или повече намотки с индуктивна връзка помежду си. Забележи разликата - става въпрос за ИНДУКТИВНА ВРЪЗКА а не за някаква сърцевина (ако ще и вакуумна да е тя). Виждам че твоите разбирания се простират само до уикипедията но не и отвъд нея. но другият път вземи та прочети повече преди да почнеш да оборваш твоите лични измислици.
--- Цитат на: montanar в Юли 29, 2020, 02:10:52 am ---Всъщност могат но е много по-слаба от там където има магнитопровод.
Никакъв извод не следва според мен - имаме ли затворено през магнитопровод магнитно поле ефективността му се определя от интензитета му и се ограничава от способността на магнитопровода да го пренесе (затвори) всичкото. От което следва че при наличие на асиметрия по-тънката част определя капацитета на пренос. Следователно способността да натовари вторичната.
Но всички тия неща се описват спрямо целта а тя е да се пренесе магнитната силова линия от точка А с определено сечение към точка Б с различно сечение максимално ефективно.
--- Край на цитат ---
Е точно тука е грешката в теорията (онази която пише в уикипедията) - няма пренасяне на силовата линия. Според официалната теория, която ти явно не схващаш, силовите линии са стационарни - променя се интензитета на потока. Но според опита всяка една силова линия се разширява и свива като радиалните й компоненти представляват тези лъчи. Сигурен съм че ако опита е представен във вид на клип а не на конкретни измервания има някакъв шанс да го разбереш. Но честно казано нямам намерението да си усложнявам живота с такива врътки. Щом като ученик не си успял да формираш някаква система за осмисляне на текст - сега вече е твърде късно.
--- Цитат на: montanar в Юли 29, 2020, 02:10:52 am ---Не знам дали изобщо си успял да наситиш въпросния магнитопровод за да усетиш разликата.
--- Край на цитат ---
Ами НЕ, не успях да го наситя. Дори съвременната наука, въпреки огромните стойности на интензитет на магнитното поле които е постигнала, не е успяла да докаже възможността за насищане на въздух ;D
montanar:
А явно не можеш да предположиш защо намесих сърцевините за да се опитваш да ме изкараш кретен .... но нищо - нека аз съм кретена - макър че и аз и Димитър споделихме защо се прилагат жЕлезните сърцевини .... - ама ти продължавай да "експериментираш" може да откриеш топлата вода и сам ... знамли ;)
Можеш да си представяш рисуваш и каквито ти кеф силови линии (които всъщност са напълно условни) А относно въздуха - ами насищай го колкото си искаш - файдата ш я видиш сам ;)
Асиметросвай си на воля - може и няколко молитви за берекет да произнесеш ;D
ndm:
Bat_Vanko, смятам че в конкретния случай montanar е прав. Когато магнитопровода е от кенче всичко си работи както е според ММ(Максуел-Монтанар това онова).
--- Цитат на: montanar в Юли 29, 2020, 09:57:36 am ---Ма има едни закончета за разпространение на магнитното поле (Максуел това онова.....) (подчертавам поле) де ако не го прекарате (магнитното поле) през жИлезо се натъквате на тях и колко смислено би работило такова устройство мисля че е ясно ..... горе долу като траф без магнитопровод би работило - демек 0. незнамсиколко нули Х ......
А ако говорим за електромагнитно лъчение (вълна) там даже и намотки не ви трябват ;) ама за целта трее да бъде създадено с съответните условия - и отново и там опираме до щрък за гъска от към ефективност ....
--- Край на цитат ---
Тук искам и аз да подчертая бистротата на мисълта, т.е. запълнеността на кенчето. Какво изкуство е само а?, да боравиш с различните изразни средства. Кой друг освен montanar може да опише в мерена реч тази природна картина.
А казвате че не ни дават СЕ-ту, етууУ – намотките трябва да са върху кенче и всиоо.
montanar:
ndm-чо - факт е че и от кенчетата извадих СЕ за разлика от някой умници тук ...... или не е верно?!?
Нека аз съм неграмотния - екстра ми е в тая роля ::)
Има една приказка по нашия край .... докато мъдрите се намъдруват, лудите се наскачат ;)
MTM:
Асиметричен кондензатор и Асиметричен трансформатор, не изпълняват ли една и съща функция?
Я ме светнете, че не знам отговора.. :D да добия повече яснота.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия