Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Вашите експерименти

Магнитен електролизер

<< < (2/3) > >>

mzk:
Пише  ;)
Изводите са запоени паралелно, така че 4-те слоя напрактика са свързани паралелно. Това се прави с цел по- голямо сечение на проводника (по- малко съпровитление) и повече навивки, от което следва, че ще има и по- голяма индуктивност.

ppankov:

--- Цитат на: teofilius в Март 02, 2009, 06:23:21 pm ---Не съм сигурен дали така ще разложиш водата но си спомням че един доктор с радиочестота , когато облъчва солена вода я запалва с подаден отвън огън. Евентуално си мисля че с високочестотно магнитно поле може да отслабиш молекулните връзки на водата и да съчетаеш с обикновена електролиза. Тоест - вътре във въздушната сърцевина на бобината да пуснеш два проводника по които да пуснеш малко ток и напрежение.  Съществено ще е да установиш разлика в газоотделянето когато имаш и когато нямаш високочестотно електромагнитно поле.  За високата честота която споменаваш - мисля че толкова навивки са много и ще имаш голямо индуктивно съпротивление. Аз лично не бих експериментирал с повече от 1 ред навивки около 100нав. Все пак опитай с това което си замислил ...

--- Край на цитат ---

Да,знам го експеримента, първоначално честотата е била за маркирани ракови клетки в тялото, но в последствие се оказало, че същата честота 16Mhz насочена срещу силно концетрирана солена вода се отделя пламък при запалване. Оттам и названието "радиолиза".

oniatam:
Дано има положителни резултати, че нещо тъпчем на едно място.

Ще чакаме резултатите с нетърпение.

miromad:
Честотата не е 16 MHz, а е 13.56 MHz. По-долу е прикачен файла, който описва процеса.

mzk:
Днес направих опити с магнитния електролизер. Резултатът е нулев, но все пак се надявам, че може и да има някакво развитие по въпроса.

Пробвах с до 4 ампера ток на намотката. Честотата не съм сигурен каква е, използвам 330 nF кондензатор към IC 4093. Използвам мосфет IRF540 с драйвъра към него.

Мисля, че честотата е малка, подозирам че не е повече от 1 кХз, затова смятам по- нататък да направя още експерименти.

От днешния опит си извадих и някои изводи- експеримнентът можеше да се проведе като директно се навие кабел на малък маркуч и той бъде потопен в електролит.

Освен това има нещо доста неясно по отношение на намотката. Информацията на AlaskaStar е за доста навивки, и малка мощност, т.е. при бобина с много навивки (както каза teofilius) е трудно да имаме големи тоци при голяма честота.
От тук следва, че колкото повече увеличаваме честотата, толкова по- малък ток може да премине през намотката.
Затора 4 ампера измерени (със стрелкови уред) ми се струват доста и съответно честотата ми е била ниска (нямам честотомер).
Напрежението не е било повече от 10-15 волта.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия