Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Вашите експерименти

Магнитен електролизер

<< < (3/3)

gomi:
http://altenergy.site90.com/hunter.htm

Обяснение за построяване на бобината от АляскаСтар, обърнете внимание на свързването на намотките- :
  1вата остава само свързана към генератора,
   2ра с 3та и 4та паралелно

По картинката ( а дали е така? ) 2 и 4 са с равни намотки , 1ва и 3та  също

Някакви идеи за брой навивки на отделните намотки?  ::)

В постовете си АляскаСтар споменава че е по добре с еднакъв проводник за всички намотки.

mzk:
Освен че на схемата всички намотки са по отделно (аз предполагам, че всяка от вторичните е окъсена, а товара се снема от следващата), ето това е интересен текст:

--- Цитат ---THE EMF AND ENERGY FLOWS OF COILS 2, 3 & 4 ALL OPPOSE EACH OTHER, AND THE ELECTRICAL FLOWS MOVE SAME DIRECTION AS THE EMF.

--- Край на цитат ---

Превод: ЕДН-то и движението на енергийния поток (?) по намотки 2, 3 и 4, всяка срещуположна на другите, както и електрическият поток се местят в същата посока както ЕДН-то.

Т.е. във 2ра намотка ако имаме индуциран ток, в трета ще е срещуположен. Т.е. намотките не са свързани паралелно. ???

--- Цитат ---1ST PULSE INTO PRIMARY GENERATES 2 PULSES IN SECONDARY.  THE 2 PULSES IN THE SECONDARY GENERATE 2 PULSES FOR EACH PULSE OF THE SECONDARY IN THE 3RD COIL MAKING 4 PULSES IN THE 3RD COIL.  THE 3RD COIL NOW HAS 4 PULSES THAT FOR EACH PULSE IN THE 3RD COIL, INDUCE 2 PULSES EACH IN THE 4TH COIL, MAKING 8 PULSES OF THE 4TH COIL.  SO THE RESULTS ARE DEPICTED...
--- Край на цитат ---

--- Цитат ---FOLLOW ALONG:  THE 1ST COIL ENERGIZED, AND GENERATED 1 PULSE IN ITSELF, AND ALSO GENERATED 1 PULSE IN THE 2ND COIL.  
1ST COIL DE-ENERGIZED, AND THE 2ND COIL GENERATED THE EXACT OPPOSITE PULSE.  NOW THIS PULSE IS ALSO MIRRORED IN THE 1ST COIL WHILE IN THE “OFF” STATE.  THIS STATE OF “OFF” OCCURS BETWEEN THE “ON” PULSES OF POWER THAT THE 1ST COIL IS RECEIVING.  MORE…..

--- Край на цитат ---

--- Цитат ---IT IS ON THE DISCHARGE CYCLE, SO TAKE A FEW MINUTES, AND OBSERVE THE POWER FLOW OF ELECTRICAL POWER COMING OUT OF THE COILS AND INTO THE CONNECTION “T” AT THE BOTTOM FOR EVERY CONNECTION.  
NOW REVERSE THE FLOW MENTALLY AND FOLLOW IT BACK.
THE WIRING WORKS BOTH WAYS.
--- Край на цитат ---

И така- до тук разгледаният текст показва, че всъщност се получава една игра на индукцията. Всяка следваща намотка има повече на брой навивки (по- тънък кабел за същата дължина).

От последната картинка (прикачените файлове) не става съвсем ясно, но предполагам, че намотките все пак са паралелно свързани (2,3,4). Разликата е в броя навивки. Във вторичните намотки се получава променлив ток.

За мен това е параметричен резонанс и подходящ начин за използване на самоиндукцията. Остава да се пробва.
Още нещо- ако са вярни разсъжденията ми, тогава устройството ще има много повече приложения.

mzk:
Опитите са отпреди малко. Честотата не е повече от 400 кХз, но трябва да е над 200 кХз, не съм мерил точно.

Лампата е последователно, тя е 12 волта. Подавам на входа напрежения от сорта на 40-50-60 волта, сами виждате какво е индуктивното съпротивление при това напрежение (лампата свети и то не съвсем силно). К.зап. е увеличен, но не мога да кажа колко точно. Повече от 50%, дори към 80-90 трябва да е някъде.  ???

Пробвах първоначално на маркуч- няколко сантиметра, един слой. Нищо не стана. Навих отгоре набързо (виждате, не са точно навити) още 2 слоя. Свързани са паралелно. Няма резултат.

Пробвах и една импровизирана палачинкова бобина, но при нея не съм надувал много напрежението и честотите.

В никой от опитите не видях дори минимално мехурче да се отдели и да изплува  :'(

Резултатът е изгорял мосфет.

ПС: не съм сигурен дали основата е при максимална наситеност, както отбелязва АляскаСтар, защото я забърках набързо.

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия