Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

що е то постоянен ток?

<< < (13/15) > >>

tobo1:
wikipedia: Мощността е един ват, когато за една секунда (s) се пренася един джаул (J) енергия (или дадена сила извършва работа един джаул).
Въпроса ти правилно ли е зададен ?

x_name41:
да, правилно и изключително точно е зададен и формулиран въпроса  2200 вата мощност е защото 2200 джаула енергия се пренасят за 1 секунда, което означава че за 1 час ще са изразходвани 7920 килоджаула енергия или 7920 киловата или 7920 киловатчаса а не 2200 джаула за час или 2200 вата за час (2.2 киловатчаса), защото аналогично количеството изразходена вода ще е 7920000литра за 1 час а не 2200 литра

tobo1:
Продължи сам.
Без да променяш единиците с които смяташ.
П.С.
Тъй като си писал междувременно (докато аз пиша) - започни отначало и пресмятай с едни и същи единици.

Аtos:

--- Цитат на: x_name41 в Декември 02, 2016, 08:10:40 pm ---...за един час колко вата ще са изразходвани? ...

--- Край на цитат ---
"2200 джаула енергия се пренасят за 1 секунда" ти е дебитът просто, няма как да разшириш маркуча!!!
x_name41, вече малко дразниш съфорумците, не мислиш ли?
Само не знам, нарочно ли го правиш?
Колко пъти трябва да ти се напише, че ВАТОВЕ НЕ СЕ ИЗРАЗХОДВАТ? ? ?
Изразходват се ВАТ/ЧАСОВЕ ИЛИ КИЛОВАТ/ЧАСОВЕ ? ? ?
Ти подиграваш ли се вече с нас (хеле пък с Юлиан, че той вероятно  баща може да ти бъде) ?

juliang, завиждам ти на упоритостта да сееш семе върху камък!

За мен темата е изчерпана поне трикратно - поне на 3 пъти сме стигали до дъното на примитивни обяснения с цел разбиране на ниво 6-годишно дете!

tobo1:

--- Цитат на: x_name41 в Декември 02, 2016, 08:43:55 pm ---.... 7920 килоджаула енергия или 7920 киловата или 7920 киловатчаса.....

--- Край на цитат ---
споменаваш 3 съвършено различни мерни единици (с които се измерват съвършено различни неща).
Пресмятай отначало до край с джаули и секунди. Тогава виж отговора сам.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия