Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

що е то постоянен ток?

<< < (10/15) > >>

Аtos:
Ок, ако за секунда изразходената ЕНЕРГИЯ (не мощност) е 2.2 киловата, значи уредът е с мощност 7920 киловата!
Бях ти го писал по-горе:

--- Цитат на: atos в Ноември 30, 2016, 12:22:22 am ---... корекция - не  "изразходвани 2200 вата", а ползвани/отдадени/приложени...
Изразходвани са ват/часа (киловат/часа).

--- Край на цитат ---

x_name41:
ужас, гледам и не вярвам на очите си... атос тези неща са взаимосвързани, а не отделни защото за да изразходиш първо трябва да ти се отдаде, и колкото се отдава за секунда толкова се и изразходва за секунда. Захранването отдава, прилага 2.2 киловата за секунда а печката ги изразходва за секунда и мощноста на уреда не е 7920 киловата а 2.2 киловата (за справка прочети предния ми пост)

dymelsoft:
"леле-мале" .. има един такъв израз  ;). Ако някой ученик в пети клас чете темата направо ще се скъса от смях.

x_name41, не знам какво точно целиш с пускането на подобни теми, а и не разбирам останалите колеги какво точно се опитват да докажат взимайки участие в същата. Явно простата математика си е доста сложна за някои.

x_name41 една печка с мощност 2.2KW за една секунда ще изразходи 0.00061 kWh енергия. Точно толкова ще ти отчете и електромера. За двадесет минути работа примерно същата печка ще изразходи 0.733 kWh енергия или толкова ще ти отчете електромера.

П.П. поредната тема за кошчето а не в раздел "Теории и хипотези, физични опити."

EDM electronics:

--- Цитат на: dymelsoft в Декември 02, 2016, 08:55:31 am ---"леле-мале" .. има един такъв израз  ;). Ако някой ученик в пети клас чете темата направо ще се скъса от смях.

--- Край на цитат ---

Има един по-точен израз за случая: "Акъла не е хUй да го натъпчеш"
Когато някой е проспал началното, основното и средното си образование е невъзможно да го навакса по-нататък. Всички опити на колегите взели участие в тази елементарна и за нищо ненужна тема, да налеят акъл в нечия празна глава, са безсмислени. Чудя им се откъде намират време за губене...

Ksurnev:
Има литература по въпросааааа....
http://mazeto.net/index.php?action=dlattach;topic=1946.0;attach=41491

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия