Автор Тема: Gerson Silva Paiva бразилския репликатор на Капанадзе  (Прочетена 42222 пъти)

Неактивен plcsoft

 • Активен
 • **
 • Публикации: 263
Re: Gerson Silva Paiva бразилския репликатор на Капанадзе
« Отговор #30 -: Ноември 08, 2016, 02:18:07 pm »

plcsoft, ако имаш време хвърли един поглед на тази тема:
http://analogov.com/showthread.php?tid=37


Прочетох я! Сега си спомням че, и преди я беше поствал някъде из темите. Тогава не я разбрах напълно. Но на сегашният етап знания който имам, мога да кажа че, напълно се препокрива със казаното в патентите на Герсон Пайва. Просто бразилеца си е направил труда да изучи по-задълбочено нещата. Всъщност Тесла трафа при правилна настройка става вид антена която привлича енергия от слънцето или друг източник на енергия и я трансформира във потенциална електрическа енергия удобна за последваща преработка. От текста който си дал става ясно че, освен настройката на честотата има значение и дефазирането(времето на подаване на импулса) както и продължителността и мощността на възбуждащият сигнал. При добре съгласувана с източника Антена би могло да се получи и ефекта който Тесла е демонстрирал в Колорадо Спринкс - Забучваш електрическа крушка във земята и тя започва да свети. Получава се параметричен резонанс на някакъв слой от Материята в която се намираме.   
В патента си и бразилеца казва че, мюоните се образуват в статосферата на Планетата от йонизиращите лъчения на слънцето и колкото по-високо е поставено устройството толкова повече енергия се вади. Дава пример със надморската височина 0 метра и 10 000 метра височина където концентрацията на мюони е в пъти по-висока. За подробности вижте патентите.
« Последна редакция: Ноември 08, 2016, 02:33:22 pm от plcsoft »

Неактивен x_name41

 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 921
 • מוזיקה מאריכה את החיים
  • https://www.osram.bg/
Re: Gerson Silva Paiva бразилския репликатор на Капанадзе
« Отговор #31 -: Ноември 08, 2016, 03:29:55 pm »
plcsoft, не сте прав, не сте прав, грешите и то сериозно, ще се уверите след време, при други обстоятелства ако се сетите да попитате когото трябва, но ще бъде късно защото вие преди това сте си изградили погрешна представа за света. Вие всъщност изопачавате традиционните познания както се бях изразил чрез примера с учителката, урока и класа в предишен пост във темата. Водите се по акъла на тоя или оня на база чиста стъкмистика, помнете ми думите и държа моите постове да се запомнят добре за да се сетите за тях когато му дойде времето. Най добре продължете с програмирането и софтуера. Е преди няколко дни да ви посоча един аналогичен случай със трагичен характер който може да се съотнесе по необмисленност, погрешни схващания и т. н. към този случай. Случая беше описан във медиите. Накратко млад компютърен програмист тръгнал на излет в планината с колело, по едно време времето се влошило но той осъществил връзка с близките си като заявил че е добре, няма проблем, всичко е нормално и ще се прибере, но впоследствие се оказало че загинал, ето така по този начин вие вървите със вашите схващания във посока СЕ, и водите в заблуждение всички които споделят вашите виждания, за мзк да не говорим.

Неактивен plcsoft

 • Активен
 • **
 • Публикации: 263
Re: Gerson Silva Paiva бразилския репликатор на Капанадзе
« Отговор #32 -: Ноември 08, 2016, 03:46:09 pm »
X_name моите уважения към твоята персона но, ако желаеш не пророкувай.
Нито съм се заблудил, нито искам някого да подведа, нито пък се водя от някого или нещо освен от едно, практически опит и реално работещи обосновки.
Споделям натрупана с времето информация и търся отговори. Това че, някой не разбира, не одобрява или се мъчи да ме подведе, това си е за негова сметка. Имам достатъчно житейски и професионален опит за да преценявам. Мисля че, не съм от наивните.......!?
А и малко да разведрим атмосферата че, с тези залитания в лакардии почти спрях да влизам във форума. Все пак е форум за новооткрития, нали! 

Неактивен coke2k

 • Експериментатор
 • Стабилен
 • ***
 • Публикации: 576
 • Пол: Мъж
Re: Gerson Silva Paiva бразилския репликатор на Капанадзе
« Отговор #33 -: Ноември 08, 2016, 06:03:27 pm »
А на мен ми прилича на една от най смислените теории за СЕ на принципно равнище, технически нямам никаква представа дали е възможно. Но пак е по добре всички останали теории, които нито теоретично, нито технически са обосновани.
До колкото става ясно, бразилеца работи с ПИК процесори т.е. едва ли надвишава няколко мегахерца, да не казвам килохерци. Ферит може би  ползва, може би не ползва, но са възможни и двата варианта според патента му. Схемата е много проста и може да бъде побрана в много малък обем. Мощността зависи от размерите на използваните материали и от пределната мощност от 760квт на около да речем кубичен (или квадратен не помня как беше формулирано в патента) метър.  Човека цитира експерименти с минимална мощност няколко стотин вата захранени от 9в батерийка, до няколко стотин киловата. Обикновено споменава че генератора работи с дължина на вълната, а не цитира конкретна честота - това според мен значи, че е в някаква кратност на комптъновата честота. Дава пример че може да бъде използван hartley oscillator който е транзисторен тип кварцово стабилизиран осцилатор. Аз съм навит да го пробвам. Няма нещо недостъпно или сложно за настройка.

Неактивен coke2k

 • Експериментатор
 • Стабилен
 • ***
 • Публикации: 576
 • Пол: Мъж
Re: Gerson Silva Paiva бразилския репликатор на Капанадзе
« Отговор #34 -: Ноември 08, 2016, 06:51:13 pm »
Даже, ако обърнете внимание не случайно последното видео във видео канала на бразилеца, е показал изработен от него малък раздиопредавател
https://www.youtube.com/watch?v=nebmSlc4Qy4
човека направо дава лъжичка по лъжичка ноу хау - така мисля аз, В коментара под видеото с предавателя има и връзка към схемата на самия предавател.....

Неактивен mzk

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 625
 • Пол: Мъж
 • http://analogov.com
  • analogov.com
Re: Gerson Silva Paiva бразилския репликатор на Капанадзе
« Отговор #35 -: Ноември 08, 2016, 09:38:35 pm »
@coke2k,

Опитвайки се да не влизам в полемика за съответния изобретател ще коментирам така:

Цитат
човека направо дава лъжичка по лъжичка ноу хау

Съмнявам се.

Цитат
А на мен ми прилича на една от най смислените теории за СЕ на принципно равнище

Да. Според мен се свеждат до 2 варианта:
- вечен двигател в тесния смисъл - енергия от нищото;
- енергия от неизчерпаем, по-скоро неусвоен източник (слънчевите неутрино частици, но защо не каквито има на разположение).

Цитат
Обикновено споменава че генератора работи с дължина на вълната, а не цитира конкретна честота - това според мен значи, че е в някаква кратност на комптъновата честота.

Тоя бразилец направо ти е промил мозъка. Без да отричам твърдението, имам по-различно виждане.

Ще се сетите ли? Ето я подсказката -  c = 1 / sqrt(Eps * mu)

Това, което ме притеснява е, че практически е цитирана мощност от 760 kW (май там някъде) на площ от няколко m^2 (в горния слой на атмосферата). Ако това е така и се усвои масово:
1. Няма да има за всички;
2. Нещо в земната "атмосфера" ще се промени рязко и безвъзвратно (доколкото дори и да се забрани разни тарикати ще го ползват, докато прецакат всички).

ПС: и да си дам малко кредит:
http://mazeto.net/index.php/topic,1546.msg30899.html#msg30899 [2011]
http://mazeto.net/index.php/topic,1518.msg11988.html#msg11988 [2009]
« Последна редакция: Ноември 09, 2016, 08:30:30 pm от dymelsoft »

Неактивен mito_kupona

 • Сериозен Експериментатор
 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 650
Re: Gerson Silva Paiva бразилския репликатор на Капанадзе
« Отговор #36 -: Ноември 08, 2016, 11:41:02 pm »
 Силва дава някаква дължина на вълната на вибрациите на мюоните 5.88Е-23, което иде да рече, че в неговото устройство протичат вълнови процеси. С първата бобина се създава магнитно поле с висок потенциал, което има, както затворени силови линии, така и отворени. Именно отворените силови линии на магнитното поле улавят мюоните според колегата plcsoft. После се разпадат на електрони във вторичната намотка тези уловени мюони и на крайщата и се получава много висок потенциал. Горе долу това е механизма на работа на устроиството на бразилеца, доколкото съм схванал.
    С първата бобина се създава магнитно поле с висок потенциал с което се улаваят мюоните с честота кратна на честотата на вибрациите на мюоните и на определен хармоник, според мен първи. Защо първи хармоник, ами защото първата бобина е един модулатор, който предава модулираната с 50 херца висока честота на втората бобина, двете бобини, са навити една върху друга според патента и обясненията на Силва, от което следва, че между тях има силна индуктивна връзка. Първата бобина трябва да образува резонансен кръг с кондензатор, който не е даден на схемата, който кръг трябва да е настроен на първия хармоник на носещата или високата честота, преди резонансния кръг има диод, или това е един обикновен диоден модулатор. След това честотата на резонансния кръг, пък трябва да е кратна на първия хармоник на честотата на вибрациите на мюоните, за да може да бъдат уловени от отворените магнитни силови линии на полето, което сме създали. Двете бобини, са с еднаква дължина още едно доказателство за вълновите процеси които протичат в това устройство. Как си обяснявам аз самата работа на това устройство.
    Втората бобина е приемник на модулираната енергия от резонансния кръг на първата бобина и в нея се вливат, също и електроните на разпадащите се уловени мюони. Тази бобина според мен, също е настроена на някаква кратна честота на честотата на вибрациите на мюоните посредством кондензатор, но на друг хармоник, а е възможно и да няма кондензатор, а така да е подбрана дължината на проводника, че честотата на вълновия резонанс в нея да е кратна на честотата на вибрациите на мюоните. И, какво се получава във втората бобина, получава се биене на честотите от първата излъчваща бобина и честотата на вливащите се електрони от уловените разпадащи се мюони. Същото е описано и в патента на Капанадзе, за биене на честоти и че енергията от средата постъпва във втората бобина. Бразилеца може и да излезе прав, че е репликирал Капанадзе, ще видим.....
    На схемата, която качих, над бобините има два черни кръга един в друг под номер 7 и номер 13, какво е това според вас, че нещо не схващам.

Неактивен coke2k

 • Експериментатор
 • Стабилен
 • ***
 • Публикации: 576
 • Пол: Мъж
Re: Gerson Silva Paiva бразилския репликатор на Капанадзе
« Отговор #37 -: Ноември 09, 2016, 12:56:49 am »
@Мите, това е  поглед отгоре на двете намотки

Неактивен coke2k

 • Експериментатор
 • Стабилен
 • ***
 • Публикации: 576
 • Пол: Мъж
Re: Gerson Silva Paiva бразилския репликатор на Капанадзе
« Отговор #38 -: Ноември 09, 2016, 01:05:05 am »
Това, което ме притеснява е, че практически е цитирана мощност от 760 kW (май там някъде) на площ от няколко m^2 (в горния слой на атмосферата). Ако това е така и се усвои масово:
1. Няма да има за всички;
2. Нещо в земната "атмосфера" ще се промени рязко и безвъзвратно (доколкото дори и да се забрани разни тарикати ще го ползват, докато прецакат всички).
MZK  прав си няма да има за всички, ама да се надяваме че слънцето ще запълва това което сме изпразнили, като при фотоволтаиците  да речем ... така си го представям няма да е нещо фатално. То и нафта няма за всички ама ние не спираме да дупчим и да смучем. Та нека това да е проблема......
Цитат
Ще се сетите ли? Ето я подсказката -  c = 1 / sqrt(Eps * mu)
MZK, да не си пропуснал един корен квадратен
« Последна редакция: Ноември 09, 2016, 08:30:52 pm от dymelsoft »

Неактивен lz1jer

 • Подготвен
 • **
 • Публикации: 167
Re: Gerson Silva Paiva бразилския репликатор на Капанадзе
« Отговор #39 -: Ноември 09, 2016, 01:27:07 am »
   Само да припомня, че при разпада на мюона не се раждат електронИ, а само един електрон с нищожна енергия (и неутринчета), също честотата е Е+30 степен Херца и който да е хармоник пак е невъзможна честота. Според някои източници в интернет, плътността на мюоните на морското равнище е 1 мюон на квадратен сантиметър за секунда - нищожно, предвид, че не всеки ще се разпадне точно където ние искаме и няма да роди електрон. В патента се спряга Хартли генератор, който си е най-обикновена шняга, чиято честота зависи предимно от индуктивността и някакъв капацитет. Колко може да е индуктивността на бобина с габарити ф50-ф100 и височина 200-300мм (някакви прилични размери), така че да се подбере кондензатор и схемата да работи стабилно, а не в гранични условия. Според мен такава, че ще се получи генератор от няколко стотин килохерца  до няколко мегахерца и това кой хармоник е на пета или екзо херците?! Също съм чувал, че на мюона може да се въздейства с плътност на магнитното поле от няколко Тесли, например 1-2Т е индукцията близо до повърхността на неодимов магнит. Извинявам се, но ако имаме 1-2Т на 5м (100м, 1000м...) от бобината, колко трябва да е в сърцевината? Това да не е ЯМР скенер, какъв скенер, то и в НАСА го нямат това  :)

Неактивен mito_kupona

 • Сериозен Експериментатор
 • Стабилен
 • ****
 • Публикации: 650
Re: Gerson Silva Paiva бразилския репликатор на Капанадзе
« Отговор #40 -: Ноември 09, 2016, 03:43:39 am »
@Мите, това е  поглед отгоре на двете намотки
Като преглеждах художественните картинки от патента на Силва забелязах една картинка с някакъв електродвигател и някакъв диск на него и, като видях схемата с бобините в двата изгледа, ми мина през главата, че тези черните кръгове или изгледа от горе на бобините, са някакъв фарадеев диск разположен срещу бобините. Всички знаем, че Фарадеевия диск генерира много големи токове с ниско напрежение, та си помислих да не би от такъв диск разположен в кръглата кутия срещу бобините при Капанадзе и  при Силва да се вливат във втората бобина електрони при създадени специални условия от първата бобина. Друг източник на електронен поток е катода на електронната лампа, но там емисията става във вакум. А защо ли Капанадзе говореше за някакви негови експерименти в някакъв завод във вакумна камера.
   Ще вмъкна един текст от от друга тема от нашия форум създадена от mzk http://mazeto.net/index.php?topic=969.0.
   цитат:
„Ето малко превод, който не е много читав, но е от сърце:

1 юни 2009г.
Фактът, че A-вектор съществува отделно от Б поле, което го прави да нараства  доказва, че полето на статора, свързано с Фарадеевият мотор е свободна енергия. Това енергийно поле  е факт, а не просто теория.
В  newelectrogravity@yahoogroups.com,
Написано:
Дата:25 Май ,2009г.
Обект: Фарадеев диск Магнитни полета
динамиката на полетата на генератора на Фарадеевия еднополюсен диск може да се обясни по един ясен начин, ако се счита, че полето близо до магнита е  почти неподвижно спрямо всяко движение на магнитния диск, който създава самото поле. Тогава създаденото поле може да се счита за поле на статора без необходимостта от действителното присъствие на статора. В резултат на това теорията на относителността не е необходима, за да обясни действията на Фарадеевия диск. Необходимо е Само относително движение между проводимата повърхност на аксиално магнитен диск чрез редуване на почти нулева скорост на полето. Почти нулевата скорост на полето е независимо от относителното движение на диска и в резултат на това полето е близко до природата на магнитният векторен потенциал, известен също като А-вектор. Известният Aharonov Бом доказва в експериментта си на квантово ниво, че A-вектор съществува отделно от напълно защитеното магнитно поле, което го е създало и още, че A-вектор може да повлияе на динамиката на частиците, преминаващи през него. Товае доказано и от много други. A-векторът се движи бавно около магнитното поле B на 90 градуса към вектора на Б полето. В резултат на това Кръстосва  вектора на A-и B-полето образувайки
налягане и вълна, която се движи навън от цилиндъра, образувани от кръстосването на полето на  A и Б вектор. Този натиск на вълната е свободна енергия.
Прецених че няма смисъл да си мъча душицата повече и че нататък има много излишни обяснения! Става ясно откъде идва свободната енергия!“
    Според lz1jer при разпада на един мюон се получава един електрон с много ниска енергия, а и концентрацията на мюони е много слаба на нивото на Земята, тогава от къде бразилеца получава такъв огромен поток от електрони, за да говори за мощности от 760 киловата. Дали при изкуствено създадените условия с първата бобина не отваря някакъв портал и ги тегли от друго измерение, или нулевата точка или не знам от, къде.....
   Качвам снимки на предавател на Хартли, същия, като на Силва от последното видео и схема на осцилатор на Хартли.

Неактивен plcsoft

 • Активен
 • **
 • Публикации: 263
Re: Gerson Silva Paiva бразилския репликатор на Капанадзе
« Отговор #41 -: Ноември 09, 2016, 08:41:44 am »
MZK  прав си няма да има за всички, ама да се надяваме че слънцето ще запълва това което сме изпразнили,

Точно така! Всъщност в земната атмосфера навлизат около една стохилядна от енергията която излъчва слънцето. В сравнение със ограничените земни ресурси това си е направо неизчерпаем източник на енергия.
Цитат на: lz1jer
link=topic=9912.msg83626#msg83626 date=1478647627
   Само да припомня, че при разпада на мюона не се раждат електронИ, а само един електрон с нищожна енергия (и неутринчета),


Да отделя се един електрон но с енергия до 4 гига електрон волта! Това ако е нищожна енергия? Така да е!


     преди резонансния кръг има диод, или това е един обикновен диоден модулатор.

Това не са обикновени изправителни диоди а специални! Бразилеца е посочил че, се ползва или тунелен диод или диод на Гън.

Неактивен lz1jer

 • Подготвен
 • **
 • Публикации: 167
Re: Gerson Silva Paiva бразилския репликатор на Капанадзе
« Отговор #42 -: Ноември 09, 2016, 10:07:32 am »
  Сега се сещам, plcsoft спомена за специалните диоди - в патента пишеше нещо за отрицателно съпротивление. Гън диодите имат участък с обратен наклон във ВАХ, също и някои транзистори като 2N2222.  Срещал съм схеми на осцилатор именно с този транзистор, дали заради този ефект или нещо друго, не знам. И още нещо, един Тера електрон волт била кинетичната енергия на летящ комар, може би 4GeV е на комар-зародиш, 4Gev=1.78e-13Wh. Ето един on-line калкулатор http://www.translatorscafe.com/cafe/EN/units-converter/energy.

Неактивен coke2k

 • Експериментатор
 • Стабилен
 • ***
 • Публикации: 576
 • Пол: Мъж
Re: Gerson Silva Paiva бразилския репликатор на Капанадзе
« Отговор #43 -: Ноември 09, 2016, 11:24:41 am »
Хм.... никак не е малко - нещо с такива размери да има такава енергия. Все едно с 9волотова батерийка да захраниш 1 квт или все едно да вържеш една муха да тегли влак - имам предвид размера на електрона и размера на комара хахаха.
Сега по сериозно - аз ще го пробвам пък като не стане не стане кво толкова. Всичко на всичко има части за  20 лева

Неактивен mzk

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 625
 • Пол: Мъж
 • http://analogov.com
  • analogov.com
Re: Gerson Silva Paiva бразилския репликатор на Капанадзе
« Отговор #44 -: Ноември 09, 2016, 01:07:10 pm »
@coke, пиша и не гледам. Пропуснал съм, нещо взе да ми става навик. Да си кажа в прав текст: дължината на вълната е функция от диелектричната и магнитна проницаемост.