Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Gerson Silva Paiva бразилския репликатор на Капанадзе
coke2k:
В общи линии двете намотки изглеждат точно като на схемата. Примерно меден проводник фи 1,5 мм за двете намотки, Дължината на проводника трябва да е еднаква за двете намотки - да речем по 10 метра и двете. Може да са навити на няколко слоя , но по добре е да са на един слоий. Първата се навива на пласмасова тръба фи 50 примерно , навивка до навивка с хлабина между навивките не повече от 0.1 мм т.е. плътно. Слага се пласмасов дистанционер (пак някаква пвц тръба примерно ) и се навива втората намотка по същия начин. Захранват се по схемата от патента. Осцилатора не мога да разбера как се прави - единствено се разбира че го е правил на процесор, ама сигурно може и с обикновен генератор. Напрежението което се щрака през газ разрядна тръбичка може да е 300-400 волта т.е. не е задължително за са киловолти. Притеснява ме това, че се дава някаква дължина на вълната 5.88х10-23 това е някаква мн висока честота....
x_name41:
точно така coke2k, в общи линий конструкцията и описанието на техническото задание е добре, като единственно тази много висока честота която се описва и процесите са на базата на предположения, догадки и чиста стъкмистика, (човека просто е документирал предположенията си и всичко свързано с това в патента), сега дали са верни или не е отделен въпрос. Разумния подход е да се гледа само конструктивната част а теоретичната с предположенията да се остави настрана и да се разглежда като шум, тъй-като тя само би допринесла за по голямо объркване, залитане към "ефира" и задънена улица така да се каже
mito_kupona:
--- Цитат на: coke2k в Ноември 06, 2016, 10:20:10 pm --- Притеснява ме това, че се дава някаква дължина на вълната 5.88х10-23 това е някаква мн висока честота....
--- Край на цитат ---
С англииския съм на ниво „google“ преводач с изключение на някои технически термини. Така, че ако искаш преведи по-важните неща в патента на Силва.
И мен ме притеснява тази изключително висока честота, това, са 23 нули, която е дадена и затова питам, ако някой има някаква идея, как можем да ги раздвижим тези мюони с по-ниска честота. Ясно е, че трябва да се подава някаква кратна на тази честота, но е важно точно на кой хармоник, защото не на всяка кратна честота ще се получи ефекта, знам го от опит. Тук е заровено кучето..... Разполагам с генератор на импулси до 50 мегахерца, но не мисля, че тази честота на правилния хармоник е чак толкова висока, предполагам, че ефекта ще се прояви и до 100 килохерца. При експеримента при който взривих половината покъщнина честотата ми беше около 15 килохерца. После напипах някакъв подобен ефект с около 20 килохерца имам клипове на моя канал в ютуб, но при този експеримент още нямах свестен генератор на импулси и честотата ми беше фиксирана, за генератор на високото напрежение използвах един електронен пробразувател за луминисцентна лампа и след него ТХО от телевизор.
Ето тук http://mazeto.net/index.php/topic,1954.0.html е описанието на експеримента със взрива и схемата. А схемата, която съм качил е на втория експеримент, където напипах подобен ефект, който е заснет и съм качил клиповете в ютуб.
plcsoft:
MZK - това е по-спомени схемата с която правих експеримента. За по-заблеяните, пак повтарям това е по-спомени. По-спомени, броя на навивките на първичната намотка беше 3 навивки с диаметър 110 милиметра. Вторичната намотка мисля че беше около 800 навивки а може да са били и повече или по-малко(тогава си спомням че, размотавах и намотавах като луд), диаметъра на тръбата е 50мм. Това е!
mzk:
@plcsoft, така свързана сондата на осцилоскопа практически шунтира захранването през масата на осцилоскопа. Вероятно обяснение на изгорелите кабеляци.
@mito_kupona :o
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия