Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Re: Земята е живо "същество"...
caduceus:
Сигурно ще съжалявам, че ви пиша следващите редове - но все пак някой със съответната духовна настройка може и да чуе и да са му от полза...
Земята Е живо същество. Това е абсолютен факт за малкото хора, които са имали привилегията да влязат в съзнателен контакт с нея. Той естествено е телепатичен и не оставя и грам съмнение с кого си говориш, защото имаш редкия момент на пряко познание. Файдата от това е, че никога не могат да ти се случат проблеми от страна на земни явления - примерно земетресение, удавяне или др - просто интуитивно ти се дава инфо да ги избегнеш, защото вече Земята /или по правилно духът на земята/ те е припознала като съзнателно духовно същество, макар и с друго ниво на осъзнаване и разбиране.
Огромното мнозинство невежи теоретици естествено приказват глупости и не са наясно - просто защото това НЕ Е за всеки. Така че, с приказки не става.
В традициите на много народи има практики за постигане на този диалог. В българската това става в определени пещери, където има мощни телурични токове и съответната правилно оформена кухина, уплътняваща аурата на адепта и покачваща нивото му на осъзнаване. Става и в тракийските могили /но трябва да се затвори входа/, с някои запазени от разрушаване и съответната "поправка" после мегалитни съоръжения и т.н.
В индианската традиция нещата са се правели чрез изкопаване на "гроб", в който човекът влиза и отгоре се слагат забождат хоризонтално пръчки на които се насипва пръст. Оставя се естествено дупка за проветряване, а отгоре стои колега за да измъкне практикуващия ако се уплаши нещо или поради други нужди :)
В други традиции диалогът се прави в стар, засъхнал кладенец който се затваря отгоре с дървен неплътен похлупак. Човекът преседява обикновено цяла нощ. И т.н.
Когато не знаете нещо, просто не разсъждавайте - една патка така мислила мислила и накрая умряла /и слава Богу/ ;D
Със здраве!
RUS:
Някой задавал ли си е въпроса как така стотици хиляди хора по света лягат и стават с идеята за свободната енергия?
Някой замислял ли се е откъде идва този техен непрекъснат импулс?
Откъде се пръкна тази еретична идея изобщо да съществува свободната енергия ?
Изобщо някой допуска ли възможния вариант именно планетата да ни въздейства по този начин и да изисква това от нас ?
Нима не сме деца на тази планета? Нима не зависим изцяло от нея и това което ни подарява всеки ден?
И преди да ми заговорите за слава, богатства и милиони отново се замислете над някои неща които не са преходни.
plcsoft:
Че Земята е живо същество!? Това е факт, неоспорим!?
Въпросът е в това дали съвременният човек има необходимото за това познание, за да усети нейната живост. За съжаление техногенната среда в която се заграждаме оставя съвсем малко място за такова познание. За това и с всеки изминал ден, с всяка изминала минута, във все повече хора закърнява това усещане. Защото светът е чувство. За да разбираме природата и Земята трябва да ги чувстваме, а не да мислим. Мислите, особено на сегашният етап на развитие на човешкото общество, все повече и повече отдалечават хората от усещането, че светът е чувство. Ние сме хванати в калъпа на паразитното мислене и смятаме, че чрез мислите си можем да обясним и контролираме всичко. Тъжната истина е, че не можем. Само в много редки моменти на вътрешен покой можем да почувстваме какво ни нашепва (говори) природата. Тези моменти предимно ги вземаме за интуитивно мислене. Но, никога не ни идва на ум, че всъщност няма мисъл, а нашето тяло улавя и мозъка ни интерпретира тези вибрации в определена подредба. Ако тази подредба е нестандартна, тогава казваме, че имаме гениално хрумване, ако пък пасва на някоя вече изградена невронна група, потвърждаваме го с факта, че имаме интуитивно познание.
Човешката глупост се състои в това, че в такава степен сме вкопчени в мислите, че дори и за миг не буди в нас съмнение нашият начин на мислене. Защото така сме дресирани. А всъщност истината е много проста.
Дамички и Господинчета мисълта е външна!? Нещо нестандартно ли казах!? В нашият мозък има само неврони който завършват с антенки, един вид адресанти (като адресите записани в адресните дялове на харддиска) към информационното поле, което ни обгражда. А някога да ви е хрумвало, че човешкият мозък и тяло не може да побере и запамети толкова много информация събирана през живота ни!? За това трябва да се отърсим от тези утъпкани и напоени с много академичен прахоляк коловози и да придобием познание, което е по-близко до природатаь до света като чувство за Земята, като усещане!? Да озаптим в душите си алчността, злобата, завистта и да дадем път на по-други усещания и отношение към Реалността! Не е лесно! Дори е много трудно, но друг път няма!? Другият път води, знаем до къде!? До Самоунищожение!? :( :(
edin:
Стига сте се вайкали. Планетарния дух, съвсем съзнателно е приел, че за да се изиграе тази игра на душите, той трябва да създаде условия и да позволи, всички поразии, които правят т.нар. хомо сапиенс. Така и душите и планетарния дух, еволюират, но най-вече единното съзнание, изживява част от многообразитето на сътворението. Всъщност, освен вселенско съзнание и енергия, друго във вселената просто няма! Затова е казано, че ние сме Едно и това е буквално.
az_skeleta:
edin, аз пък какво си мисля по това което каза.
Верно е че планетарния дух е разрешил толкова много души да има на планетата, Но поразиите не са разрешени. Това е резултат от свободната воля на всеки един участник в играта, и той си търпи последствията. Ако има само вселенско съзнание и енергия, то какво представлява духа или душата, по висшия Аз?
RUS. до колкото знам ако нещо някога е направено на земята, то независимо че патента е скрит вдън гори тилилейски, то информацията в астрала си седи и просто трябва да си на същата вибрация за да я прочетеш. Това ме навежда на мисълта че толкова хваления Тесла едва ли е открил нещо повече от това което се знае вече. Просто няма как за толкова време да не е открито от друг.
Асене, тя, Земята още като ти е дала тялото, те е припознала като съзнателно духовно същество. Не съм сигурен дали ще оцелееш(чисто материално), ако свързвайки се с планетарния дух получиш цялата информация от него наведнъж. На всичкото отгоре, трябва да си на неговата вибрация, а не просто да имаш повече енергия. А традицията с гробове кладенци и други подобни, мисля че беше за да преодолееш страха от смъртта, понеже той е главна спирачка за "растежа". Така мисля аз.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия