Ама...Юлиане, прав е Динев, че интерпретираш което както ти изнася (само от любов към спора), ето доказателството:
А за преминаването на движението на молекулите от хаотично в насочено ... това може да се случи само под въздействието на външно поле, за което е необходима енергия и само при флуиди които са йонизирани.
Не съм и споменавал
движение на молекулите, а ОРИЕНТАЦИЯ!
Изобщо...много си далеч от идеята на въпроса, който задавам! Опитай се да вникнеш...
Ето:
Когато някое тяло смачква с тежестта си друго, това е РАБОТА. Тази работа е извършена от ГРАВИТАЦИЯТА.
А за всяка работа е нужна ЕНЕРГИЯ!
Откъде идва енергията на гравитацията?
Защо официалната наука си затваря очите за този въпрос? Спираме до "сили" и "поле" и...дотам...?
Ми идва от това, че някой или нещо е похарчило енергия да постави едното тяло над другото. Тоест някой е преодолял гравитацията издигайки тежкото тяло и сега то падайки/спускайки се смачква другото.
Тук ти се явяваш като главен адвокат на "официалната наука", ползвайки нейните доводи, т.е. - никакви!
Закостенелост яко...приемаш гравитацията като малко дете или като животните - без нужда от обяснения, както хората в средновековието не са и подозирали за нея, въпреки, че са я ползвали...
Щото...по тази логика (на правата лопата), ако се появи мистериозно материя около Земята (хипотетично) тя няма да падне, понеже никой не е вложил енергия в издигането и?
"А как тия магнити са станали магнити?" Дали не е изразходвана някаква енергия, за да станат магнити?
А, ето...има проблясък някакъв?
Каква енергия има заключена в Земята, за да е универсален магнит за ВСИЧКО?
Това питам?
И когато тия магнити веднъж са ти сплескали ръката, дали не трябва да се приложи енергия която да ги раздалечи за да могат след това да смачкат друга ръка?
А що не ме мачкат 2 филии хляб тогава? И в тях има много енергия...
По твоята логика, земната гравитация трябва все пак да си изчерпва енерията (привличайки всичко и навсякъде), нали?