Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Сила и енергия-има ли неизяснени казуси?

<< < (15/351) > >>

kd_dinev:
Видеоклип за барометър анероиден
▶ 3:00
https://www.youtube.com/watch?v=QEyUNvtZkH0

Радико:
 kd_dinev
Във дълбока грешка си.
Не за анероидния барометър обаче. В голяма грешка си като си мислиш, че основната ми цел в живота е да оспорвам и омаловажавам великите ти идеи. Въобще не е така и това, че ти не го разбираш е негатив единствено за теб. Аз просто се стремя към истината. Въобще няма значение кой е автора на дадено изказване, дори и най добрия ми приятел да е смятам ли че е погрешно му го казвам. нещо повече по съм склонен да премълча грешка на чужд човек от колкото на приятел.
Та за анероидния барометър смятам "за най голямо разочарование на Юлиян" че си напълно прав. Ако се разглежда проблема в стеснени граници нещата изглеждат лесно обясними и напълно закономерни и с нищо не нарушават ЗЗЕ, Но ако се погледне по отдалеко нещата са напълно различни. Промените в барометричното налягане са в следствие на гравитацията. Друго такова следствие са приливите и отливите на морската вода при което ако се замисли човек ако имаше реакция на Ленц при приливите то причинителя им отдавна да е спрял да се върти около земята и да е паднал върху нея.  Ама на не пада.
Та въпроса е как точно предлагаш да се използват тези факти за добив на енергия, защото ако чакаш само на естествените промени на налягането, да това е СЕ но в повече от нищожни мащаби за съжаление. Сега ако хванеш една щанга ти можеш да я използваш като лост от първи или втори род и да увеличиш многократно силата на ръката си, Това разбира се ако знаеш как точно да я използваш. Когато се опитваш да я ползваш по неподходящ начин и е ясно, че няма да стане и някой ти каже:
Абе човече това така не става
Той не е "опортюнист" а е "реалист" със "достатъчно познания" по въпроса.
Ми хвани щангата правилно и ще ти кажа:
Ааа така, така се прави.
Та сега повтарям още ведниж накрая да няма "криворазбраната циливилизация"
Да така е барометъра се явява устройство работещо в разрез със третият принцип на Нютон, или също така, работещо в нарушение на ЗЗЕ.

П.П. правата върху това твърдение са твой аз просто изказвам съгласие с твърдението ти, но за по предните публикации нещо не виждам работещ принцип в тях и за това поисках някакви чертежи да направиш.

kd_dinev:
Виж,самият ти беше писал в една своя публикация,че е важно да се покаже възможността за добиване на СЕ макар и в минимални количества,а после инженерни решения ще се намерят!Аз имам една идея как енергията от тази система може да се увеличи до количества,които могат да бъдат ефективно използвани на практика,но искам да я избистря още малко за да съм сигурен, че ще работи.                                                                                                                                                                   

juliang:
Динев, ако намериш голяма подземна пещера, която е само с един изход можеш да ползваш принципа на барометъра за добиване на някакво количество енергия. Херметизираш входа и насочваш целия въздушен поток през една перка. Ако имаш пещера с няколко кубически километра въздух, то при промяната на атмосферното налягане ще имаш забележим въздушен поток през турбината, на която ще е закачен генератор.
Въпроса е да намериш такъв огромен обем, и да получиш разрешение да го ползваш.
Но това не е точно СЕ в смисъла, който аз влагам в тази дума. С много по-голяма ефективност можеш да ползваш някоя река, или енергията от вятъра. Оставям те сам да смяташ колко ще е потока от 1 куб. км. въздух, на който налягането спада от 1000 милибара до 950 милибара за някакво смислено време (примерно за няколко часа). Но за съжаление макар и да имаш огромен дебит, напора ще е нищожен... Това е все едно да правиш ВЕЦ на река Дунав, като ползваш пад (разлика в нивата) от 10 см... Не че е невъзможно, но е на границата на ефективността.

kd_dinev:
Много думи-нищо по същество!Тук в момента основният въпрос е тези механични устройства удовлетворяват ли с работата си третия принцип на Нютон или не!Би ли казал какво е мнението ти по този въпрос?Еднозначно ако ти е възможно!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия