Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Сила и енергия-има ли неизяснени казуси?
Радико:
kd_dinev В главата ми се върти някаква аналогия със принципа на който се подчинява механизъма на господин Михов, но за съжаление обясняваш нещата по начин който е различен от моя начин на мислене и не мога да схвана добре логиката. Би ли драснал някакво чертежче да се изяснят нещата за какво точно иде реч защото може да се окаже че с Юлиян говорите за различни неща, а си мислите че говорите за едно. Може и той да не е съвсем разбрал каква е идеята.
kd_dinev:
Ами няма проблем,ама ще ми отнеме малко време.
dmitarp:
kd_dinev само хипотетично можеш да направиш воден стълб от 10.33м, който се държи само от атмосферното налягане. Реално дори и при нула градуса, водата има парно налягане и стълба винаги ще е по-малък от 10.33м. Височината на този стълб зависи от температурата колкото по висока е температурата толкова и по малък, при 100 градуса е 0 м. При твойта постановка, с 0.5 литра въздух над стълба, висок 10.33м и отворена долна клапа, водата ще тръгне надолу докато налягането на водния стълб не се изравни с разликата между атмосферното налягане и налягането над водния стълб. Ако началната температура на водата е висока водата може да закипи, затова няма как да ти кажа кога ще настъпи равновесие. Този опит е лесен за демонстрация, дори с 2 м воден стълб може да се демонстрира.
kd_dinev:
Да не би аз да твърдя нещо различно?Според теб над живачния стълб няма пари и затова само хипотетично можем да поддържаме живачен стълб от 0.760мм?Недей се формализира чак толкова моля те!
dmitarp:
Не е 0.760 мм а е 760мм. Два пъти повтаряш тази грешка. Има пари и над живака, но грешката от това при живачния барометър е много по малка от тази при водния, защото парното налягане над живака е много, ама много по ниско от това на водата.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия