Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Сила и енергия-има ли неизяснени казуси?
Аtos:
--- Цитат на: kd_dinev в Февруари 17, 2019, 08:01:59 pm ---Скоростта и масата на автомобила нямат ли значение?Не е ли кинетичната енергия тази,която чрез триенето се превръща в топлина?
--- Край на цитат ---
Естествено, че имат значение, но само в количествено отношение, това с какво променя принципа?
Да, изразходена е енергия от която голяма част се превръща в топлинна, какво странно има?
Всяка изразходена енергия се превръща в друга, това е ясно, няма изчезване на енергия!
ЗЗЕ си работи!
Толкова трудно ли е да се разбере, че задвижено веднъж тялото, то няма натрупана енергия от това движение! Има само скорост!
И промяната от движение към спиране, както и от покой към задвижване изисква да се вложи енергия!
Радико, не се напъвай, ако досега няма разбиране, няма да има и по-нататък, повече от това е трудно да се обясни...
kd_dinev:
Добре,някакъв метеор се удря в повърхността на Луната.При удара си в повърхността й скоростта му ще стане нула,демек ще спре.Каква енергия ще е изразходила Луната за да го спре?
Радико:
Аре пробвай да анализираш всичко което сме написали до тук и може би и да успееш сам да си отговориш точно по същия начин по който бих ти отговорил аз или Атос или Юлиян. Аре останалите да не ги изреждам, че на тях им е писнало и са спрели да отговарят.
kd_dinev:
Ми що сте толкова мързеливи?Като не ви се отговаря,не отговаряйте...Не ми е ясно какво точно ще отговорите де.Щото Луната няма как да ВЛАГА енергия в СПИРАНЕТО на метеора!Има удар в повърхността и всичко се превръща в топлина и може би в леко изместване на траекторията.
Радико:
Я виж как си можел да мислиш значи. Единствената ми забележка в случая е за изместването на траекторията във същност такова няма да има, въпреки че на пръв поглед ще има. Това е така защото приближавайки луната метеорита ще я придърпа гравитационно към себе си а после с удара ще елиминира това придърпване и луната ще продължи по старата си орбита като разлика ще има обаче ще бъде породена от това, че луната яече ще има по голяма маса. Всичко написано до тук спокойно можеш да го наречеш издребняване, но човек трябва да обръща внимание на дребните камъчета защото те преобръщат каруцата. Или както каза покойния Ингвар Кампард: аз обръщам внимание и на най дребните детайли и за това съм милиардер а вие ще си останете беден журналист.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия