Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Сила и енергия-има ли неизяснени казуси?
juliang:
--- Цитат на: kd_dinev в Февруари 10, 2019, 09:17:57 pm ---Юлиане пак ти повтарям,не оспорвам компетенциите в дадени области,но ти си спориш заради спора-в някой случаи дори не четеш какво пишат другите-като в случая аз говоря за стартиращ двигател ти за такъв с 3000 оборота...
--- Край на цитат ---
Двигателя който е неподвижен е един най-обикновен трансформатор с окъсена вторична намотка. Но в момента в който мръдне и 1/1000 от милиметъра правилата се променят. Така че "стартиращ" е доста разтегливо понятие.
Аtos:
--- Цитат на: kd_dinev в Февруари 10, 2019, 09:30:04 pm ---atos,какво пък ти се учудваш наистина?Двутонен джип затънал до ушите в кал друг такъв с мощна лебедка се опитва да го изтегли ама въжето късо снаждат го с шегел и дърпат,ако въжетата са стоманени а шегела не издържи как мислиш какво ще стане...
--- Край на цитат ---
Ще стане ластичен камшичен ефект (импулс) от скъсването, какво е странно? Това е предмет на съпромат по скоро, отколкото на ел.движещи сили.
Моторът го е разтегнал преди това и няма как да го е направил "без да се е завъртял нито на градус"!
kd_dinev:
Хе,хе-колко да се променят?Ако заварената планка затваря веригата на двигателя и в момента на откъсването й тока към него се прекъсне колко да е разтегливо това понятие а?!?Колкото да е разтеглива една заварка според мен...Ти имаш ли идея като колко е разтеглива заварка метал към метал?
Радико:
--- Цитат на: kd_dinev в Февруари 10, 2019, 09:43:03 pm ---Хе,хе-колко да се променят?Ако заварената планка затваря веригата на двигателя и в момента на откъсването й тока към него се прекъсне колко да е разтегливо това понятие а?!?Колкото да е разтеглива една заварка според мен...Ти имаш ли идея като колко е разтеглива заварка метал към метал?
--- Край на цитат ---
Явно ти си нямаш понятие колко е разтегливо. За твои късмет аз имам. Тествал съм на разтягане стотина въжени анкери в мината в Бор Сърбия. Дали ще се скъса планка или шегел или моста на джипа ти си напрегнал еднакво цялата система къса се най слабото звено, но са се разтегнали всички.
kd_dinev:
Чудесно atos,и на колко градуса ще се завърти мотора?Ами ако на лебедката има монтиран редуктор с такова предавателно число,че мотора да не мръдне реално?Тогава какво?Нали се сещащ че това е постижимо?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия