Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Сила и енергия-има ли неизяснени казуси?
kd_dinev:
Юлиане и ти извинавай за лаишкия въпрос-но за какъв двигател говориш правотоков или променливотоков?Щото в правотоковите не съм чувал за фазово отместване ама знае ли човек може пък и да има...А при правотоковият като стигне 3000 оборота с товар пак ще консумира ток само да преодолее триенето и загряването нали?Щото товара ще се движи по инерция!Просто няма да има ускорение -напреженията ще са уравновесили! Понякога ставаш смешен с глупавото си упорство,просто приеми,че не си ти този,който знае всичко и че и за самото отрицание си трябват доста знания...
Радико:
Значи Юлиян се задълба в обяснения с асинхронни двигатели защото там има познания в подробностите, но както споменах по горе принципа е валиден при всички двигатели и съответно резултата е също идентичен при всички двигатели. Сега подозирам, че обясних нещата с ОЕДС малко неясно и може да бъда разбран погрешно. Така, че ако искате да обясня по обстойно и с примерни изчисления.
kd_dinev:
Ми не Радико все ми е едно за твоят експеримент,отделих му някакво време колкото да не се обидиш,макар че честно казано ми е все едно,но все пак съм възпитан човек.Това пък е твоят коронен номер в този форум-когато не можеш да обясниш нещо пускаш някаква друга лакардия та белким да блеснеш нещо.Тук има конкретен пример,конкретен въпрос,от предишните ти постове разбирам,че дори не си ги прочел?!?Ако имаш някакво мнение КОНКРЕТНО по повдигнатия въпрос-а той е защо когато въжето се скъса без двигателят да е помръднал и с градус във въжето има натрупана енергия и скоростта му би могла да стигне скоростта на звука?Отговори ако можеш...
kd_dinev:
Ако принципите са еднакви защо асинхроните двигатели ползват кондензатор за да стартират,а правотоковите не?!?Кое им е еднаквото???
Аtos:
Радико, аз не споря, бе...аз само питам досега, не го ли забеляза?
--- Цитат на: kd_dinev в Февруари 10, 2019, 08:10:25 pm --- защо когато въжето се скъса без двигателят да е помръднал и с градус във въжето има натрупана енергия и скоростта му би могла да стигне скоростта на звука?Отговори ако можеш...
--- Край на цитат ---
Ей това бих искал да видя как става (без да споря), пък тогава ще мислим за причините?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия