Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Сила и енергия-има ли неизяснени казуси?
бай Теню:
Нещо неясно----набързо на коляно, а метрите си ги направете и 3 метра ако щете и повече
Аtos:
--- Цитат на: бай Теню в Май 21, 2018, 01:25:09 pm ---Нещо неясно----набързо на коляно, а метрите си ги направете и 3 метра ако щете и повече
--- Край на цитат ---
Да, естествено, че има неясноти, но...за теб!
Посочената конструкция с нищо не се различава (в чист вид) от лост от първи род.
Само, че...няма да се вдигне! Дори усложняването на конструкцията ще добави излишна тежест за вдигане!
За тази постановка съм готов да ти направя професионален чертеж с поне 3 варианта лостът в дясно да задвижи шарнирите от ляво с минимални загуби. Ти само кажи, че си готов да го изпълниш?
MTM:
На вратата слагате пружини, не 3 а 33 ореха, ще строши, а може и вратата да отиде ;D
Ksurnev:
За да не си строшите вашите орехчет с вратата, т.е., за да не си ги прескрипите....
Срециално за kd_dinev http://mazeto.net/index.php?action=dlattach;topic=1946.0;attach=41491
kd_dinev:
Напълно съм съгласен с това,което са написали и Atos и Юлиан.Имам само един въпрос към Юлиан относно неговият пример с ритниците-не си уточнил къде ги нанасяме?Ако имаме врата с дължина три метра и нанасяме удар със сила 20 нютона примерно първо на 10 сантиметра от пантите,след това на друга идентична врата нанасяме удар със същата сила но на един метър от пантите,на трета врата удара е на два метра,а на следващата е на три метра-как мислиш каква ще е ъгловата скорост на вратите след ударите?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия