Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Сила и енергия-има ли неизяснени казуси?

<< < (49/353) > >>

бай Теню:

--- Цитат на: juliang в Май 20, 2018, 08:37:59 pm ---Радико и Атос ... докато в този форум се дискутират устройства "вадещи енергия от етера", устройства позволяващи преминаващи скоросттана светлината и всякаква такава "ерес" (според съвременната наука) ... няма сила която да накара някои участници да спрат да подлагат всеки един физичен и природен закон на съмнение.
Как ще обясниш на човек, който смята че може да извади енергия от нищото, че не може да повдигне 1 тон на 1 метър, натискайки с 1 килограм на 1 метър? Един ми говори че с някакви топузи ще получи повече енергия, другия рисува някакви разбираеми само на него координатни системи, третия си говори с умрели и неродени учени, четвъртия гледа на 1000 км под земната кора ... къде слагате някакъв си закон за лост от 1-ви или втори лост... може и той да не е верен...Юлиане харесват ми някои твои разсъждения, но да ми кажеш, че със 1 кг на 1 метър не мога да вдигна 2 кг на 2 метра е просто 1 тъпизъм недомислен...другото еди доди

П.С. Сещам се още за Гого с неговите акумулатори, за Макс...

Не може да очаквате хора, които подлагат някои от фундаменталните закони на съмнение, да приемат други.

--- Край на цитат ---

MTM:
Ама вие, как искате. Нормално във всеки закон,да има и,, вратички ". Още повече, че законите са създадени през 18,19 век... Така им утърва на голлемите корпорации.
 Забавят световното развитие с цел облага. Но това, няма да трае вечно. Часовника тик-така.
 В момента само Големите, имат,, летящи чинии" и СЕ. Значи старите закони са нарушени.
Прави са колегите от форума, че трябва да се търси нещо ново.

kd_dinev:
Ами не,не съм съгласен!Първо,темата изобщо не е куца-самият факт,че и тримата не се усетихте,че става въпрос за въртеливо движение и не може да се използват величини като сантиметър,милиметър,МАСА на тяло,говори колко много сте си повярвали...Коректно е да се използва въртящ  момент,ъглова скорост,ъглово ускорение,инерционен момент,ъгъл на преместване!Второ-моето твърдение е много лесно за проверка по експериментален път...

juliang:

--- Цитат на: MTM в Май 20, 2018, 10:34:06 pm ---Ама вие, как искате. Нормално във всеки закон,да има и,, вратички ". Още повече, че законите са създадени през 18,19 век... Така им утърва на голлемите корпорации.
 Забавят световното развитие с цел облага. Но това, няма да трае вечно. Часовника тик-така.
... Значи старите закони са нарушени.

--- Край на цитат ---

Бъркаш природните закони с юридическите :)
Природните закони не са създадени, те са открити. Описват нещо, което природата е създала заедно с нейното появяване. Тогава не е имало помен от корпорации.
Каква "вратичка" ще намериш в закона, който казва че сбора от трите страни на триъгълника е 180 градуса? Или че обиколката на окръжност е 3.141592... пъти по-дълга от нейния диаметър? Това е било така и по времето на динозаврите, ще си остане така и след хилядолетия.
Разбирате ли какво исках да кажа ... докато има хора, които смятат че могат да "преметнат" природата, стига да намерят достатъчно добър юрист, форума ще се пълни с безмислени теми, спам и фейкове.

--- Цитат на: kd_dinev в Май 20, 2018, 11:32:11 pm ---...Коректно е да се използва въртящ  момент,ъглова скорост,ъглово ускорение,инерционен момент,ъгъл на преместване!
--- Край на цитат ---
Нито една от изброените величини няма нищо общо със счупването на ореха. Ама нито една...

--- Цитат на: бай Теню в Май 20, 2018, 10:03:04 pm ---Юлиане харесват ми някои твои разсъждения, но да ми кажеш, че със 1 кг на 1 метър не мога да вдигна 2 кг на 2 метра е просто 1 тъпизъм недомислен...

--- Край на цитат ---
Нямам думи просто... ти наистина ли твърдиш такива неща?

kd_dinev:
Въртящият момент няма нищо общо със счупването на ореха!!!Нямам думи просто...Ти наистина ли твърдиш такива неща???

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия