Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Сила и енергия-има ли неизяснени казуси?

<< < (35/351) > >>

Аtos:

--- Цитат на: juliang в Октомври 24, 2016, 02:08:34 pm ---А дали има значение колко са топчетата в Нютоновата люлка? :) Или колко са големи?

Да, не се движат, но предават импулса си едно на друго, докато стигнеш последното. Същото става и с водата.

--- Край на цитат ---

Да, на мен ми беше хрумнала пък асоциация с билярдни топки, плътно допрени една до друга, но изчаках ти да се изявиш (бях сигурен в теб)  ;D ;D ;D

Обаче има някаква "тревожна" разлика...при топките има предаване на импулс, а при водата се мести ЦЯЛАТА водна маса, там няма точно същия импулс.
Да, колкото е по-дълга тръбата (по-голяма водна маса), толкова повече време ще мине до затихването на реверсивното движение към уравновесяване, поради по-голямата инертност!
Аз стигам до някакъв извод, но ще го запазя за по-късно.

Аtos:
hivan, разбра ли откъде идва разликата или да обясня?

hivan:
Хайде първо ти. В момента се опитвам и аз да дам някакво обяснение, но е дългичко, а аз пиша и мисля бавно, пък и много ще мие интересно да видя всяко друго обяснение.

Аtos:
Ок, преместванането е само с нужната дължина и при двата случая.
Тоест...ако е пълна системата, разлика няма. Все едно да бутнеш бутилка от масата с по-къс или по-дълъг прът докато падне...енергията е почти една и съща. В пълна система водата в тръбата се явява само проводник (прът).
Вече...ако е празна системата и тепърва се пълни - друга работа.

Това. което обезсмисля цялата идея е атмосфеното налягане, в комбинация с гравитацията.
То върши пък и цялата работа и е толкова по-мощно и за двата случая, че всяка разлика се стопява на практика.
Все едно да смятам колко ще се размаже една муха в стъклото на камион или влак с еднаква скорост...

Радико:
Абе тая тема се изпростачи зверски. Тук някакви хора се опитват да ме убедят "ако правилно съм ги разбрал, че с еднаква енергия можеш да преместиш както един кубик вода така и сто кубика. Питам ви дали обаче този парадокс е верен по подобие и за 1 литър и 100 литра или задължително е необходимо да се ползват посочените в по горните постове количества вода.

--- Цитат ---Не те сравнявам с никого-ти просто имаше доблестта да си признаеш,че в случая каузата която си защитавал не е била правилна!
--- Край на цитат ---
kd_dinev  Нещо пак не сме се разбрали явно. Никой в този форум не е успял все още да ме убеди че греша "поне по темите на форума" или да промени мнението ми.
Случвало се е други потребители да допълнят и разширят познанията ми "за което съм им благодарен много" но не и да ги коригират.
Това, че в един момент съм се съгласил с теб просто означава чети си коригирал аргументите си и си ги направил по разбираеми и е станало ясно вече, че говориш за друго нещо. Ако визираш конкретно барометъра то в началото добих впечатление, че ти искаш да променяш налягането със енергия и и в последствие да получиш повече енергия което се явява самоиздигане за косите и аз и сега го смятам за глупост. впоследствие се разбра, че искаш да ползваш естествените промени което вече си с чисто СЕ. Просто в повечето такива експерименти много малка принципна промяна води до противоположен ефект. 

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия