Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Сила и енергия-има ли неизяснени казуси?

<< < (303/351) > >>

kd_dinev:
Бат Ванко, обстойния анализ не е мой, а на Пикси. Ти имаше двадесет дни да му зададеш тези въпроси на него...Но не го направи. Защо ли?

Освен това тук никой не визира действие на сила наляво надясно или нагоре надолу. Когато се разглежда движение на тяло обикновено се въвежда координатна система свързана със земята в която има две оси хоризонтална и вертикална. Така че използването на термини като хоризонтална и вертикална посока е напълно легитимно.

Bat_Vanko:

--- Цитат на: kd_dinev в Май 25, 2023, 11:51:16 pm ---Бат Ванко, обстойния анализ не е мой, а на Пикси. Ти имаше двадесет дни да му зададеш тези въпроси на него...Но не го направи. Защо ли?

--- Край на цитат ---
dinev, нека и аз да ти задам един контра въпрос: от един месец, да не е и повече, имаш (уж) установка която потвърждава твоите твърдения и оборва моите. Кога мислиш да покажеш файла (който уж съществува) за да ни сравниш със земята, или и това беше чикия на пясъка.

--- Цитат на: kd_dinev в Май 25, 2023, 11:51:16 pm ---Освен това тук никой не визира действие на сила наляво надясно или нагоре надолу.

--- Край на цитат ---
dinev, само ти ли не забелязваш колко си късопаметен. Я вземи редовно да си пиеш гинкобилобата. Ами това е само два дена.

--- Цитат на: kd_dinev в Май 24, 2023, 11:27:15 pm ---  Пикси, представете си щангист, който вдига тежест от 100 кг на височина един метър за 0.1 сек. Силата която ще приложи се равнява на 1200 Нютона приложени за 1 секунда,точно както е в описания от вас пример.
Във втория случай щангистът прилага сила от 12 000 Нютона за време от 0.1 секунда  спрямо същото тяло с маса от 100 кг но в хоризонтално направление като тялото може да се движи без триене. Пак същата сила като описаната от вас във втория Ви пример.

--- Край на цитат ---

--- Цитат на: kd_dinev в Май 25, 2023, 11:51:16 pm ---Когато се разглежда движение на тяло обикновено се въвежда координатна система свързана със земята в която има две оси хоризонтална и вертикална. Така че използването на термини като хоризонтална и вертикална посока е напълно легитимно.

--- Край на цитат ---
dinev, по напредналите ученици използват 3 координатни оси, ама хайде за тебе ще направим изключение. Редно е когато въвеждаш координатна система да въведеш и точка с която тя е свързана. Както всички знаят (изключая тебе) има голяма разлика дали тази точка е центъра на Земята, бързият влак София-Бургас или самото тяло, поне от гледна точка на енергията. Така че термина посока е легитимен, но некоректен.

kd_dinev:
   Като цитираш нещо поне чети какво цитираш.

Изрично съм написал в последния цитат: координатна система свързана със ЗЕМЯТА!

Смятам отговорите ти за некоректни и не търсещи по същество доказателства за или против истиността на разглежданите проблеми. Пълни са със зле прикрити а понякога и откровени лични обидни .квалификации. Не знам дали си такъв но в моите представи се държиш като някакво озлобено старче, което е сърдито на всички и всичко. А може би само на мен знам ли...

Искам само да кажа, че от този момент ще игнорирам постовете ти, пиши си ако искаш на мен лично това няма да ми пречи!

Bat_Vanko:
dinev, а аз очаквах че ти наистина имаш някаква установка с която можеш да докажеш твоите твърдения. А ти реши просто да се разсърдиш и да спреш да отговаряш. Е не ти ли се струва че проявяваш детинско поведение. Като нямаш аргументи, що тогава се буташ при големите.

juliang:
БатВанко, Динев още не може да схване, че енергията е относителна величина...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия