Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Сила и енергия-има ли неизяснени казуси?

<< < (4/351) > >>

Ksurnev:

--- Цитат ---Цитат на Динев
Това са закони и формули към тях! За теб може и да са глупости,но това си е изцяло твое мнение!
--- Край на цитат ---
За мене не са глупости, прочети поне Нютоновата механика. Не се ли усешаш, че ставаш за сеир - не ми харесва така.

Какво направи със електромотора за който ти пратих снимка - потърси ли, направили опит с такъв, или с някакъв?
Това, за което ти писах че сме правили, сме го правили 1978г. тогава в Смолян имаше 2 осцилоскопа до които нямаше достъп.
 Еее, размекнах се, стига толкова.

Аtos:

--- Цитат на: kd_dinev в Юни 07, 2016, 06:22:00 pm ---Ами ето ти чудесна възможност да обясниш как в резултат на действието на сила с една и съща големина и за един и същ интервал от време се получават различни по големина кинетични енергии на телата върху които тя е приложена.

--- Край на цитат ---
kd_dinev, няма такъв филм!!!

Няма такова явление - една и съща сила да "зарежда" различна енергия в тела, хеле пък в механиката!
И изобщо как ти хрумна подобна глупост?
Ако вкараш една и съща топлинна енергия в различни по маса тела, всяко от тях ще се нагрее до различни градуси, но това не значи, че топлинната енергия в тях е различна...ЕДНАКВА Е!
Същото важи и за кинематиката!
Ако не беше така, нямаше да има унифицирана мярка за мощност "конска сила" или килограмометър/сек.
Или искаш да кажеш, че има разлика между 1кг. преместен на 75 метра за една секунда(1 кс) и 75 кг, преместени на 1 м. за една секунда (пак 1 кс) ?

kd_dinev:
Едно не мога да разбера!Защо коментирате мен евентуалната ми глупост или лудост,а не закона на Нютон и формулата  към него,от която произтичат тези следствия.Не можете да разберете едно много просто нещо-появи ли се ускорение по една или друга причина всички правила на играта се променят!Разсъждавате точно като метафизиците от 18-19век.Аз трябвало да му доказвам на този смешник с 2000 поста нещо-ще ме умори от смях!АТОС -за мен си разумен човек и те уважавам наистина!На всички колеги тук благодаря и се извинявам ако съм загубил времето на някого!И също така желая на всички успех със свободната енергия!пс сурнев-не се кахъри-не ме е страх да стана за сеир,ако с това ще допринеса с нещо за общото благо,по скоро ми е интересно защо ти не ми помогна с всичко което знаеш като си толкова загрижен???

kd_dinev:
И последно специално за атос-и едно тире да подразня админа-като казваш вкарвам топлинна енергия в тяло имаш ли идея как точно протича този процес?Ако имаш би ли го обяснил детайлно ама на ниво молекула?Щото човек като изказва някакви твърдения би следвало да може да ги обясни...

Иван Димов:
   Да онагледим опита. Прилагам файл с идеята на Динев. Имаме натегната пружина с определена енергия и вързана с конец. Имаме и две тела с различни маси. Като прогорим конеца пружината ще отдаде енергията си на двете тела като по-лекото ще получи повече енергия, защото ще се ускори повече и ще достигне по-висока скорост, а скоростта е на квадрат във формулата за енергията. Но това не е СЕ. Просто енергията на пружината ще се отдаде на двете тела макар и в различна степен. Друг е въпросът ако двете тела, вързани с пружината се движат заедно с еднаква скорост надясно. И ако вместо пружина се намери друг начин за въздействие така, че двете тела да си взаимодействат силово. Тогава общата енергия на двете тела ще нарасне за сметка на тази фиктивна сила, която може да бъде центробежна. Именно това става в Сегнер турбината или двигателя на Клем.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия