Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Сила и енергия-има ли неизяснени казуси?
epwpixieq-1:
--- Цитат на: kd_dinev в Април 27, 2023, 11:19:27 pm ---Пикси оценявам високо това че си признавате грешката, нещо рядко срещано в този форум.
--- Край на цитат ---
Когато човек има увереност в логиката на познанията си, грешките е лесно да се признаят. Разбира се когато логиката на разсъждение е грешна тогава грешките изобщо не се виждат.
--- Цитат на: kd_dinev в Април 27, 2023, 11:19:27 pm ---Съжалявам но поста ви е много дълъг засяга много проблеми, с виждането ви за тях в някои случаи съм съгласен с други не. Надявам се да имам време да отговоря.
--- Край на цитат ---
Всъщност коментара засяга един проблем основно. Отговор на въпроса ви които поставихте преди 7 години. Сравнение с цялта тема, започната от вашия въпрос който цитирах, и на който според вас явно нямате задоволителен логически обоснован отговор вече 7 години, коментара ми е по-малко от 1/5000 (приблизително като обем) от всичко изписано. Най-малко си заслужава да осъзнаете написаното, след като през тези 7 години от живота си живеете с такъв фундаментално, явно неразрешен за вас въпрос, не мислите ли :) Да напомня че вие още не сте отоговорили на въпроси които съм ви поставил на ваши коментари от повече от преди 3 месеца.
Само когато изписвате вашето несъгласие с нещо, потрудете се да го вкарате е математическа форма, или както вие казвате:
--- Цитат на: kd_dinev в Април 27, 2023, 11:19:27 pm ---ама ако може с конкретни формули, а не с квалификации кой какви глупости пише....
--- Край на цитат ---
понеже, както се вижда от 100 страници по темата думите явно имат различен смисъл за различните хора. А във физическо отношение изразените правилно фурмулировки не грешат.
--- Цитат на: kd_dinev в Април 27, 2023, 11:19:27 pm ---Сега само бих ви попитал можете ли да направите съпоставка между резултата от действието на тази сила от 1200 Нютона приложена за 1 секунда във вертикално и хоризонтално направление спрямо тяло с маса 100 килограма от гледна точка на това каква енергия ще придобие тялото след прилагането на силата?
--- Край на цитат ---
Доста странен върпрос, имайки в предвид предния ми коментар! Интересно, вие можете ли да направите тази "съпостака" ? Най-малко от по-горние ми коментар е пределно ясно каква тя ще бъде, понеже първия ви въпрос по темата е отчасти базиран на такава съпоставка ( макар и без негативно ускорение ). Аз лесно мога да направя правилната "съпоставка" (каквото и да си мислите че това означава) или по скоро анализ, който в който изобщо няма никакво притиворечие, въпроса е вие можете ли ? От това което сте изписали, на вече 100 страници по темата, мисля че вие не можете да направите логически смислен анализ на енергиините нива. Ще оставя въпроса ви за сега отворен с надеждата че някак си можете да ме опровергаете и само ще отговроите лигично и съвразно, което ще покаже че сте започнали да разбирате грешката си.
VITAN:
1. Хора, имайте милост!
2. Всеки пенсионер, който има излишно време и може да цъка клавишни последователности, може да пише тук.
3.
Чукча приходит в издательство и представляет свою книгу.
Редактор смотрит и видит вместо букв – неведомые закорючки. Он спрашивает: — Чукча, ты читать вообще умеешь?
— Чукча, однако, не читатель. Чукча — писатель.
4. Виж т.1.
Bat_Vanko:
dinev аз очаквах да покажеш знания и да отговориш на конкретният въпрос с точни стойности за ускорението:
--- Цитат на: Bat_Vanko в Април 26, 2023, 06:59:25 pm ---И за да онагледя размера на глупостите които ръсиш ще предложа следната схема: Към първата количка връзваш с въженце втора, след нея, отново с въженце, трета..... и т.н. навързваш 100 колички всяка с маса по 1 kg една след друга. За тежест сложи познатите гайки с маса 102 gr и ми кажи какво ускорение ще получи последната количка от редичката.
--- Край на цитат ---
А ти продължаваш да се излагаш с неадекватни изцепки - как се сумирало вектор със скалар. Ами като си толкова умен я светни ни нас непросветените!
--- Цитат на: kd_dinev в Април 27, 2023, 11:19:27 pm ---Сега само бих ви попитал можете ли да направите съпоставка между резултата от действието на тази сила от 1200 Нютона приложена за 1 секунда във вертикално и хоризонтално направление спрямо тяло с маса 100 килограма от гледна точка на това каква енергия ще придобие тялото след прилагането на силата?
--- Край на цитат ---
Като прилагаш сила 1200 N в хоризонтално и вертикално направление пропускаш че не е едно и също. Ако прочетеш какво си написал (или по скоро преписал без грам разбиране) пропускаш че силата е векторна величина. Но от твоето писание това някакси не се вижда. Да не се окаже че векторите имали и посока.
П.п. Смени дилъра, тоя ти пробутва нЕкви ментета дето замъгляват разсъдъка.
kd_dinev:
--- Цитат на: Bat_Vanko в Април 15, 2023, 08:41:54 pm ---dinev, като изключим факта че силата от 5 N няма да може да компенсира реакцията на промяната на посоката на движение при изкачване, ти отново допускаш една фундаментална грешка. КИНЕТИЧНАТА и ПОТЕНЦИАЛНАТА ЕНЕРГИИ са векторни величини и в хоризонталният участък са разположени на 90 гр една спрямо друга. Тука нямаш събиране на скалари, а на вектори. А сега направи същото сумиране и в наклонениет участък че на мене не ми са разправя с глупости...
--- Край на цитат ---
--- Цитат на: Bat_Vanko в Април 23, 2023, 08:45:44 pm ---dinev, тея 50 J горница от къде дойдоха? Силата си остава 10 N - колкото е силата на теглото, но само на тялото. Масата вече е двойна - тялото плюс количката. Можеш ли да познаеш сега колко ще е скоростта на двете тела, колко ще е тяхната сумарна кинетична енергия и колко път ще изминат за 1 сек.
--- Край на цитат ---
Ако говорим за неадекватни изцепки не знам какво да кажа за това твое твърдение, че енергията е векторна величина? Че и написано с главни букви...
Ти сумираш вектор със скалар или даже не се и усещаш, че го правиш?
Силата на тежестта G е векторна величина с големина и посока, но ти по някакъв начин успяваш да сумираш масата на количката със масата на гайките като оставяш силата G с постоянна големина. Затова те попитах как го правиш това?
Bat_Vanko:
--- Цитат на: kd_dinev в Април 28, 2023, 07:41:12 pm ---Силата на тежестта G е векторна величина с големина и посока, но ти по някакъв начин успяваш да сумираш масата на количката със масата на гайките като оставяш силата G с постоянна големина. Затова те попитах как го правиш това?
--- Край на цитат ---
Като нарисуваш всички участващи в действието вектори на силите сам ще успееш да си отговориш на въпроса който задаваш. И като казвам всички имам предвид и силите в опорите. На онзи твой любим клип това е добре показано, но явно ти не можеш да го разбереш. Пусни си го още десетина пъти та белким го схванеш.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия