Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Сила и енергия-има ли неизяснени казуси?
juliang:
--- Цитат на: epwpixieq-1 в Април 21, 2023, 08:11:53 pm ---1KN е недостатъчна сила за да се издигне тяло с маса 100kg на височиан 1m за 1s. Отново повтарям, замислете се защо е недостатъчна и каква сила трябва за това, и ще започнете да осъзнавате къде са несъответствията които получавате.
--- Край на цитат ---
Аз се опитах завоалирано да му го кажа, ама не вдява. По неговата логика 100 нютона ще дигнат тежестта не за 1, а за 10 секунди. 10 нютона - за 100 секунди... А реално няма да мръдне от пода... :)
Аtos:
--- Цитат на: juliang в Април 21, 2023, 10:42:30 am ---Динев, запази постановката, само силата да е 100 нютона. Тогава какви ще са резултатите? :)
--- Край на цитат ---
Моментна безтегловност???? ;D
Юлиане, не задълбавай в конкретика, тук нещата са принципни!
Динев, едно ще ти кажа...няма ли човек прекогнитивно схващане на механиката и простата физика, формулите само биха го объркали.
Нищо лично!
kd_dinev:
--- Цитат на: epwpixieq-1 в Април 21, 2023, 08:11:53 pm ---kd_dinev, изобщо не ви попитах за конска сила, мощност или киловат. Вижте какво съм взел от коментара ви, отностно издигане на тялото с определена сила, за определено време, на определена височина и точно към него е въпроса:За да ви стане ясно, понеже явно някакси не е, овново посочвам проблема: 1KN е недостатъчна сила за да се издигне тяло с маса 100kg на височиан 1m за 1s. Отново повтарям, замислете се защо е недостатъчна и каква сила трябва за това, и ще започнете да осъзнавате къде са несъответствията които получавате.
--- Край на цитат ---
Добре Пикси не е достатъчна тази сила. Ето и такъв корифей в механиката като Юлиан даже се е опитал да ми го каже завоалирано ама такъв прост селянин като мен без прекогнитивни схващания за механиката как да вдене?
Н
Опитвам се да разбера тези с прекогнитивни схващания какво мислят по въпроса с прилагането на силата от 1000 Нютона за 1 секунда спрямо тяло с маса 100 кг в хоризонтално направление?
И там ли силата няма да е достатъчна да придаде импулс на тялото? И какъв ще е импулса по големина?
Ама не ми обръщайте внимание аз съм момче от село и просто случайно минавам оттук....
Аtos:
Динев, казах - нищо лично!
А ти се цупиш като ущипана мома...
Какво да мислим? Прилагаш сила - тялото се задвижва, и...?
Импулсът не е за 1 секунда по принцип, а за стотни (дори хилядни) от нея. Представи си го като взрив - изстрелване на куршум или снаряд. Може и удар на билярдна топка.
И сега...искаш да ми кажеш, че за изстрелване на куршум с 10 пъти по-голяма маса, няма да ни е нужна (принципно)10 пъти повече енергия ли?
Или аз не съм те разбрал пак правилно?
kd_dinev:
https://www.youtube.com/watch?v=cR5RGq3M18g
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия