Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Сила и енергия-има ли неизяснени казуси?

<< < (258/351) > >>

kd_dinev:
Вижте Пикси,вие незнайно защо не коментирате моят пример, не посочвате какво според вас не е коректно в него, но ме препращате към някакъв друг пример,който аз според вас трябва да изчислявам и обяснявам??? Отделно има коментари на колеги които са доста спорни, но вие никога не взимате отношение към тях, напротив чак призовавате как заедно да сте ми отговорили как аз нищо не разбирам...Това е една от причините да не ви отговарям на постовете веднага, не че съм длъжен де...Пак в този ред на мисли -никакъв коментар от ваша страна на въпроса за маньовъра на Оберт-там според вас всичко ли е наред от вашата гледна точка относно работата и енергията щот Бат Ванко ме отсвири, пък и Юлиан гледам не взима никакво отношение ...

juliang:
Да, всичко си е наред с маневрата. Краде се енергия (или импулс ако искаш) от планетата за да се ускори кораба. Ако се чудиш как - виж времето за "гмуркане" и след това времето за "изплуване". Силата която упражнява планетната гравитация е еднаква, но времената са различни. Което значи какво?

kd_dinev:
Еееее доживях и това чудо... Юлиан да признае, че тяло може да открадне енергия от планетата чрез планетната гравитация без да даде нищо в замяна!!! Юлиане, преди да ти отговоря на въпроса само ми кажи кое от твоите твърдения да смятам за вярно, това че времето в механиката няма никакво значение, или че то има отношение към гмуркането и изплуването в маневрата на кораба?

juliang:

--- Цитат на: kd_dinev в Ноември 26, 2022, 01:09:07 pm ---Еееее доживях и това чудо... Юлиан да признае, че тяло може да открадне енергия от планетата чрез планетната гравитация без да даде нищо в замяна!!! Юлиане, преди да ти отговоря на въпроса само ми кажи кое от твоите твърдения да смятам за вярно, това че времето в механиката няма никакво значение, или че то има отношение към гмуркането и изплуването в маневрата на кораба?

--- Край на цитат ---
Не е вярно че не дава нищо в замяна. Ако направиш тази маневра без да ползваш двигателите, няма да получиш никаква добавка. Приеми че ползваме двигателя като ел. мотора в климатика - влагаш малко, за да откраднеш повече.
И времето участва в дефиницията на скорост, така че няма как да бъде тотално изключено от сметките.

kd_dinev:
Ахааа, най накрая започнахме да сближаваме позициите...Можем да използваме гравитацията съчетана с ускорението получено от включването на ракетния двигател в точно определен момент за да получим добавка на енергия на твърдото тяло, в случая космическия апарат точно както използваме работното тяло/флуида/ в климатика и работата на елдвигателя в него за да получим добавка на енергия, за сметка на околната среда...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия