Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Сила и енергия-има ли неизяснени казуси?
Радико:
--- Цитат на: kd_dinev в Февруари 10, 2021, 10:07:17 pm ---Аха а ако парчето метал е долу на под а електромагнита над него колко енергия ще му трябва да падне обратно като спреш напрежението?
--- Край на цитат ---
Динев за да са по лесни сметките експеримента е опростен до максимум придвижването е хоризонтално. И за да не се мъчи да мисли Монтанар електромера на бобината извършила работата ще отчете по малко енергия. Заради обратната индукция и нещо уравнението стана неравенство. От къде дойде енергията за придвижване на желязото???6
montanar:
И да не е затворен контур токът ще си бъде изразходен.....
Много ви се ще да стане перпетуум ма таратанци :P
krasias:
--- Цитат на: epwpixieq-1 в Февруари 10, 2021, 09:49:07 pm ---В обяснението си прескачате един момент които е много важен. ОЕДН само по себе си не възпрепятства голям ток, динамиката представена така е неправилна.
Последователността е следната. С нарастването на ъгловата скорост нараства и самоиндукцията в намотката ( или намотките ), този процес създава нарастващо ОЕДН което е обратно насочено към ЕДН (напрежението от източника). Така големината на тока в намотката реално се въздейства от резултатното ЕДН, което е разликата между ЕДН и ОЕДН, като в началото ОЕДН е 0 и постепенно нараства с нарастване на ъгловата скорост. Така ОЕДН директно не възпрепятства тока, както стандартно се приема, като номиналния ток се влияе от Резултатното ЕДН в намотката и импеданса (динамичното съпростивление).
--- Край на цитат ---
Пикси нищо не прескачам просто ти се държиш като ученичка на приемен изпит. Тука не е начално училище и тези елементарни неща които добавяш ако опонента не ги знае то дори и твоето подробно обяснение няма да свърши никаква работа. Аз не съм длъжен заради някакъв елементарен процес да изреждам цялата електротехника щото не съм даскал и предполага се коментирам с що годе грамотни индивиди.
kd_dinev:
Интересно имаш време да отговориш на Пикси но на мен не,явно съм ти под достойнството ли що ли?Или нямаш какво да отговориш...
kd_dinev:
Съжалявам колеги но докато този форум дава терен за изява на хора които си служат основно с цинизми и лични квалификации в пълно противоречие с форумните правила аз прекратявам участието си...Успех и най вече здраве на всички ви! Не искам да бъда разбран погрешно но все повече имам чувство че се намирам на някакво пехливанско сборище където най наглия и с най малко скрупули се явява тартор на всички...Би трябвало да има някакво модераторство което да не позволява лични обиди и уронване на моралния престиж на участниците!Уви нищо такова не се наблюдава!!!Ами съжалявам но всяко търпение си има граници...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия