Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Сила и енергия-има ли неизяснени казуси?
montanar:
Динев - а допускаш ли че може да не ни се занимава да те водиме за ръчичка и да ти обясняваме какво е да речем насищане на магнитна сърцевина и по какъв начин влияе тя върху индукцията?
Идеализираният ти пример за това е идеализиран щото една камара подробности от реалността са пропуснати.
А Пикси ти се присмя съвсем уместно щото такова животно като правотоков в реалността двигател всъщност няма и ако погледнеш който и да е правотоков двигател и ако хванеш поне малко да го разбереш ш се окаже че е кривотоков, ама по-лесно е да се опитваш да търсиш под вола теле а всъщност ти да си телето ...... ;D
kd_dinev:
А монти ти допускаш ли че може да има индукция без магнитна сърцевина? Да говорим по същество за двигателя от видеото, ако въобще нещо вдяваш от него де-щот много ме съмнява...
montanar:
Ами допускам Динев ама я ми посочи един такъв конвенционален движител?
Щото ако си фантазираме някакви идеализирани постановки се оказва че само си фантазираме :)
kd_dinev:
Мен Монти в случая ме интересува единствено и САМО пусковият момент на двигателя!Последващите процеси трябва да бъдат избягнати на всяка цена,те са излишен разход на енергия!Никой не би направил такъв конвенционален движител просто защото няма да знае за какво да го ползва!
krasias:
И какво толкова интересно има в пусковия момент, това че там са най големите загуби на енергия ли.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия